TOP5 Televizoare Bune de vizionat Filme la un preț prietenos

Nu există un televizor bun la toate, cât timp diferențele de tehnologii vin fiecare cu avantaje dar și dezavantaje. Acest articol, vă va prezenta modelele de televizoare smart care excelează în procesarea și redarea filmelor, indiferent de sursa de input (TV, USB – HDD, Streaming sau conectare la PC/Laptop). Vom lua în calcul testele făcute de specialiștii Rtings.com atât asupra imaginii cât și a calității sunetului.

De ce nu există un televizor bun la toate?

Spuneam că nu există un televizor bun la toate, fiecare televizor, marcă, tip de display influențează pozitiv (sau negativ) diverse aspecte ale unui televizor. Spre exemplu, OLED-urile excelează prin consum mai redus și negru absolut datorită faptului că poate să stingă total fiecare pixel de pe ecran, QLED-urile excelează prin luminozitate și paleta mai largă de culori fiind ideale în camerele luminoase, televizoarele ultra slim fac compromisuri în ceea ce privește sistemul audio, televizoarele cu sistem de operare Google TV vin cu o suită mai mare de aplicații, Samsung LifeStyle oferă funcționalități de business și pentru spații comerciale, OLED-urile cu puncte cuantice ale Samsung și Sony vin cu plusuri pe parte de imagine, dar nu au cel mai bun sistem audio, și tot așa.

flanco.ro/

Chiar dacă ar exista un televizor universal cu performanțe perfecte în 10 categorii (filme HDR, jocuri, sporturi, monitor, concerte), cu siguranță costul acestuia ar fi mult prea mare pentru bugetul consumatorului mediu, care se așteaptă ca un televizor bun să coste undeva între 600 și 2000 de euro. Tocmai de aceea ne-am gândit să alcătuim un top al celor mai bune televizoare de pe piața românească, care să se încadreze în bugetul de mai sus, și clasificate în ordine prin modul în care acestea vor fi utilizate în cea mai mare parte a timpului. În acest articol, ne vom îndrepta atenția către cinefili, exprimând concluzii despre cele mai recomandate smart TV-uri pentru conținut audio-video.

Ce caracteristici trebuie să aibă un televizor bun pentru filme?

Dacă doriți să cumpărați un televizor pe care îl veți folosi preponderent pentru vizionarea filmelor, atunci ar trebui să urmăriți următoarele caracteristici și funcționalități:

  • Diagonală mai mare a ecranului pentru experiență imersivă. Recomandăm aici modelele de televizoare ce depășesc diagonala de 55 de inch (138cm) pentru camerele de tip living de apartament sau chiar peste 65 de inch (164cm).
  • O asemenea diagonală, cere nu doar un televizor cu rezolutie 4K sau chiar 8K (la peste 65 de inch) pentru imagini clare si detaliate dar și capabilitatea tehnică a procesoului de a face Upscaling la imaginile de rezoluție mică. Dacă televizorul nu performează, atunci vă veți întâlni fie cu imagini cu mici sacadări, arteface sau teleportări în cazul scenelor rapide.
  • Tehnologie HDR pentru culori vii si contrast puternic (HDR10+) precum și tehnologii de îmbunătățire și procesare a semnalului video și audio: Dolby Vision, Dolby Atmos
  • Unghi larg de vizualizare pentru a putea vedea ecranul clar, fără distorsiuni de imagine, culoare și luminizotitate, din pozițiile laterale.
  • Sunet de calitate pentru a putea percepe sunetele subtile din filme, însă aici de fiecare dată am recomandat achiziționarea unui soundbar de calitate.

Top 5 al celor mai bune televizoare pentru vizionat filme

În acest top al celor mai bune televizoare pentru vizionat filme, lupta este foarte strânsă cu excepția primului loc, unde conduce detașat primul OLED de la Samsung.

Locul 1 – Samsung S95

Cel mai bun televizor pentru filme este Samsung S95, lansat în 2012. Samsung S95B OLED (aici review), este disponibil în variante de 55 de inch (138cm) 55S95B și de 65 de inch (163cm). Marcat ca și un QD-OLED, televizorul se prezintă cu o nouă tehnologie de fabricație a ecranului: OLED albastru cu filtre de culoare cu puncte cuantice. Acest tip de display este recunoscut prin faptul că oferă culori mult mai strălucitoare decât ecranele OLED albe tradiționale, cum ar fi cele ale LG G2 OLED.

Samsung S95 - cel mai bun pentru filme
Samsung S95 – cel mai bun pentru filme

Televizoarele OLED Samsung, modelele anului 2012 (55S95B & 65S95B), precum și cele lansate în ianuarie 2013 ce vor fi disponibile la mijlocul anului (55S95C & 65S95C) sunt televizoare excelente pentru cei care caută o experiență de vizionare premium, singurul dezavantaj ar fi prețul destul de ridicat al acestora.

Vedeți oferta OLED-urilor Samsung la eMAGevoMAGFlanco și cel.ro.

Locul 2 – Sony A95

Cel de-al doilea televizor din top 3 al celor mai bune televizoare pentru filme, este un model de la Sony, bazat ca și S95-ul pe un display OLED îmbogățit cu Quantum Dots. Sony este binecunoscut pentru capacitățile de procesare ale televizoarelor sale, așa că este o alegere excelentă pentru oricine care dorește imagini video post-procesate și îmbunătățirea în timp real a filmelor.

Cele mai bune televizoare Sony OLED A95K: 55A95K și 65A95K
Cele mai bune televizoare Sony OLED A95K: 55A95K și 65A95K

Sony din seria A95, OLED-urile îmbinate cu tehnologia Quantum Dots excelează prin fiabilitate și imagini, capabilități de îmbunătățire audio video. Prețurile sunt ceva mai mari decât în cazul competitorilor, dar cu un Sony niciodată nu da-i greș când vine vorba de electronice.

Fiind dotate cu XR OLED Contrast Pro si cu panou OLED (QD-OLED), televizoarele OLED 55A95K și 65A95K sporesc luminozitatea culorilor cu pana la 200% in comparatie cu TV-urile conventionale, insufletind scenele cu nuante de negru pure si cele mai luminoase culori.

Vezi ofertele televizoarelor OLED Sony A95 în oferta eMAGevoMAG și Flanco.

Locul 3 – Samsung Neo QLED QN95

Pe locul al 3-lea revine un model de la Samsung, din seria Neo QLED bazat pe tehnologia QLED Quantum Dot miniled. 4 modele de televizoare recomandate pentru filme, diferențiate de diagonală alcătuiesc această serie de top: Neo QLED 55QN95B, Neo QLED 65QN95B, Neo QLED 75QN95B și Neo QLED 85QN95B.

Televizoarele Neo Qled au o fiabilitate mai bună comparativ cu televizoarele OLED, deoarece acestea au mai multe straturi de protectie si au o durabilitate mai mare in timp. Totodată au un nivel de luminozitate si contrast mai mare decat televizoarele OLED, acest lucru inseamna ca va puteti bucura de o experienta vizuala mai buna chiar si in conditii de lumina puternica.

TOP5 Televizoare Bune de vizionat Filme la un preț prietenos
Televizoare Samsung Neo QLED Miniled QN95

QN95 este apex-ul în ceea ce privește tehnologia QLED de la Samsung, fiind o alegere excelenta pentru cei care doresc o calitate a imaginii exceptionala, o experienta de joc imbunatatita si o conectivitate diversă și ușoară. Acestea sunt echipate cu tehnologii inovatoare si ofera o calitate de imagine superioara comparativ cu alte televizoare din aceeasi gama de pret. Deși nu pot echivala cu negrul absolut al televizoarelor OLED, compensează prin luminozitatea crescută pentru a genera contrast. Dacă nu aveți nevoie de unghiuri de vizualizare foarte largi și nu țineți din scurt fiecare watt de electrictate consumat, părerea noastră este că investiția într-un televizor Samsung Neo Qled este mai mult decât recomandată.

Dacă doriți să știți mai multe despre televizoarele Neo QLED și cum se poziționează (diferențiază) față de televizoarele OLED, citiți acest articol.

Televizoarele Samsung Neo QLED QN95 le găsiți la eMAG, Flanco și evoMAG.ro.

Locul 4 – LG B2

LG B2 este un televizor general fantastic. Este remarcabil pentru vizionarea de filme în camere întunecate datorită raportului său de contrast aproape infinit cu negru perfect și este excelent și pentru vizionarea de filme HDR, dar unele culori nu par la fel de vii precum cele de la Samsung și Sony.

Televizoare specifice pentru filme LG OLED B2
Televizoare specifice pentru filme LG OLED B2

Dacă vizionați spectacole sau sporturi în camere luminoase, este impresionant, deoarece are o manevrare incredibilă a reflexiei pentru a combate strălucirea de la câteva surse de lumină, dar nu devine suficient de strălucitor pentru a lupta împotriva orbirii. Este incredibil pentru jocuri, deoarece are funcții pentru a profita din plin de PS5 și Xbox Series X, acceptă suport pentru rata de reîmprospătare variabilă (VRR) pentru a reduce ruperea ecranului și are un întârziere scăzut de intrare și un timp de răspuns aproape instantaneu pentru o mișcare lină.

Disponibil în 2 modele de diagonală de 55 și 65 inch, televizoarele B2 LG OLED OLED55B23LA și LG OLED OLED65B23LA, le găsiți la eMAGevoMAGFlanco și CEL.

Locul 5 Sony XA80 și XA85

În primul rând, menționăm că televizoarele Sony 50X80K și 50X85K fac parte dintre puținele televizoare din ofertele magazinelor online serioase, al căror preț este redus cu 40%, un procent neobișnuit de mare, chiar și față de prețul PRP. Cel mai ieftin model de 50 de inch (versiunea X80K) are un preț recomandat de producător este de 1099 USD și totuși îl găsim acum la sub 700 USD. Și nu pentru că ar fi un model vechi, căruia îi trebuie șters praful și băgat la reduceri. Aproximativ aceași reducere de preț o găsim și la Sony 50X85K.

Sony-50X85K-Review
Sony-50X85K-Review

Ambele modele de LED-uri 4K Sony se găsesc în diagonale de la 108 la 216cm. Deși ambele modele Sony 50X85K și 50X80K sunt lansate în 2022, modelul mai scump Sony 50X85K vine cu niște plusuri în performanța imaginii, sesizabile doar dacă doriți să folosiți acest televizor și în gaming.

Vezi prețul actualizat Sony Google TV 4K 50X85K în magazinele eMAG.ro și Flanco.

Citiți și care sunt cele mai bune televizoare pentru gaming.

evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

2 Comments

  1. Banuiesc ca ati vrut sa scrieti 2022 si 2023 la anul lansarii S95 B/C 😉

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *