Ce este Google TV? Care sunt diferentele fata de Android TV?

Ce este Google TV și ce dispozitive îl folosesc? Google TV este o versiune nouă a sistemului de operare Android concepută pentru playere media digitale, set-top box-uri, bare de sunet și televizoare. Se bazează pe platforma mobilă Android și include suport pentru streaming video, muzică și alte media, precum și acces la o gamă largă de aplicații și jocuri.

Odată cu lansarea noilor televizoare TCL și Smart TV-uri Sony, sistemul de operare Android TV a fost redenumit Google TV, ceea ce înseamnă că nu este nicio diferență între acestea, cu excepția numelui și a versiunii mai noi în cazul Google TV.

flanco.ro/

Ce dispozitive utilizează Google TV?

Dispozitivele Google TV bazate pe sistemul de operare Android vin într-o varietate de forme, inclusiv playere media de streaming autonome, televizoare cu Google TV încorporat și bare de sunet – soundbar cu funcționalități Google TV.

Aceste dispozitive Google TV oferă o gamă largă de funcții, cum ar fi control vocal, suport pentru serviciile de streaming populare și capacitatea de a se conecta la alte dispozitive și rețele de acasă în așa numitul univers Smart Home.

Google TV este o platformă versatilă care oferă o gamă largă de caracteristici și capacități pentru streaming media, accesarea aplicațiilor și jocurilor și controlul dispozitivelor inteligente din casă.

Alte câteva exemple populare de dispozitive Android TV includ MediaPlayer-ul NVIDIA Shield, Xiaomi Mi Box, televizoarele TCL, televizoarele Allview și Smart TV-urile Sony Bravia.

De ce este atât de utilizat Google TV?

Google TV oferă o interfață ușor de utilizat pentru navigarea și accesarea conținutului și poate fi controlat în multe moduri: folosind o telecomandă, un controler de joc sau o aplicație pentru smartphone. Sistemul de operare Google TV se mișcă fluent, fără intermitențe și clepsidre enervante de încărcare și permite instalarea unei suite imense de aplicații pe device-urile compatibile.

Interoperabilitatea cu alte device-uri Google, Android sau ale terților este ceea ce fac electronicele cu sistem de operare Google TV universale, cunoscute și oferă clientului o experiență foarte bună. Tocmai de aceea veți regăsi pe multe televizoare, soundbar-uri indiferent de producător și sistemul lor de operare (Tizen, webOS) mențiunile Google Assistant, Google Home, Google Duo, Google Home, Google Bixby. Funcționalitățile de bază ale Google TV sunt aplicabile oricărui sistem de operare.

Ca și alte versiuni de Android, Google TV primește actualizări regulate pentru a adăuga funcții noi și a îmbunătăți performanța. Aceste actualizări sunt de obicei instalate automat, dar puteți verifica și manual dacă există actualizări navigând în setările dispozitivului în secțiunea de actualizări software.

Caracteristici Google TV (Android TV)

  • Aplicația Google TV: aplicația este disponibilă pe Google Play și poate fi utilizată pentru a controla și gestiona dispozitivul Google TV de pe smartphone.
  • Chromecast încorporat: multe dispozitive Android TV acceptă și Chromecast, care vă permite să transmiteți cu ușurință conținut de pe smartphone, tabletă sau laptop pe televizor. Nu veți avea toate aplicabilitățile unui Chromecast Media Player de sine stătător, însă.
  • Asistent Google: multe dispozitive Android TV sunt dotate cu Asistentul Google încorporat, care vă permite să utilizați comenzi vocale pentru a vă controla dispozitivul, pentru a căuta conținut și pentru a efectua sarcini precum setarea mementourilor sau controlul dispozitivelor pentru casă inteligentă. Poți seta alarme, alege o melodie, înregistra întâlniri în calendar, afla starea vremii, informații, program TV, practic un interlocutor și ajutor universal.
  • Personalizare: Google TV vă permite să personalizați ecranul de pornire cu aplicațiile și conținutul preferat și, de asemenea, puteți configura profiluri pentru diferiți utilizatori.
  • Compatibilitate: Google TV este compatibil cu o gamă largă de dispozitive și servicii, inclusiv platforme populare de streaming precum Netflix, HBO Max, Disney+ și Amazon Prime Video.

Televizoare recomandate Google TV

Google TV, un sistem de operare open source, nu este apanajul televizoarelor ieftine, ba dimpotrivă! Sony are o tradiție de ani buni în producția de televizoare 4K sau 8K cu sistemul de operare Google TV. TCL i-a urmat, odată cu noile serii de televizoare din gama medie (P-series) și premium (C-series), ce sunt de asemenea televizoare Google TV.

Ce este Google TV, televizoare Google ANdroid TV
Ce este Google TV, televizoare Google ANdroid TV

Care sunt cele mai recomandate televizoare cu Google TV, din punct de vedere al echilibrului performanță și preț? Iată câteva modele:

Televizoare Google TV ieftine

Din gama de televizoare ieftine bazate pe sistemul de operare Google TV, recomandăm:

Televizoare Google TV performante

Din gama de televizoare mai scumpe (dar nu foarte scumpe), ce vin însă cu adaosuri de performanțe ale imaginii și sunetului, bazate pe sistemul de operare Google TV, recomandăm următoarea selecție:

Crème de la Crème – OLED-ul Sony 65A75K

Cel mai recomandat televizor 4K cu sistem de operare și display generos de 164 de cm este bijuteria Sony OLED 65A75K Google TV, ce l-am găsit la un preț redus cu 30% față de prețul recomandat de producător. Acest televizor, cu ajutorul camerei video Bravia Cam CMU-BC1 permite efectuarea și primirea de apeluri video direct pe marele display și a fost certificat drept cel mai bun smart TV pentru PlayStation 5.

Televizor Sony OLED 65A75K, 164 cm, Smart Google TV
Televizor Sony OLED 65A75K, 164 cm, Smart Google TV

Pentru alte modele decât cele mai sus recomandate, vedeți ofertele magazinelor online, precum cel.ro, evoMAG și eMAG. Nu recomandăm magazinul Altex.

evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Care sunt caracteristicile importante când alegi un televizor smart de - […] de utilizat, care oferă acces rapid la aplicațiile și serviciile preferate. Sistemele de operare Google TV – Android, webOS…
  2. TOP5 Televizoare Bune de vizionat Filme la un preț prietenos - […] televizoarele ultra slim fac compromisuri în ceea ce privește sistemul audio, televizoarele cu sistem de operare Google TV vin…

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *