Părerile experților, CEL MAI BUN SOUNDBAR Samsung: HW-Q990B pe 16 canale audio

Un televizor din gama superioară Samsung, merită un coleg pe măsură, un soundbar performant precum HW-Q990B, din gama de vârf Q, dacă îți dorești o experiență audio video superioară, completă! După ce am arătat că sistemul audio al unui TV nu poate ține pasul cu calitatea imaginii datorită compromisului între design-ul minimalist slim cu rame subțiri și boxelor miniaturizate, apare nevoia unui sistem audio independent față de cel integrat al televizorului.

Merită menționat că sunt așteptări foarte mari de la noile Soundbar-uri Samsung în 2023, în mod special de la HW-Q990C, lansat la CES în Las Vegas. Vom reveni cu un review când acest soundbar de top de la Samsung va fi disponibil și în România, deși părerea experților este că prețul va fi destul de piperat.

flanco.ro/

UPDATE IMPORTANT: Soundbar-ul Samsung Q990B a fost inlocuit în 2023 de Soundbarul Samsung Q990C.

Recenzii experți independenți Samsung HW-Q990B

Lăsând la o parte un pic titlul un pic can-canistic al prezentului articol, dar fără a fi vreo minciună, având în vedere review-urile făcute de experții AvForums, ExpertReviews si TechRadar, părerea noastră este că soundbarul Samsung este cel mai bun model pe care l-am recenzat până acum.

Review, Pareri si Pret cel mai bun soundbar Samsung HW-Q990B, 11.1.4, 656W
Review, Pareri si Pret cel mai bun soundbar Samsung HW-Q990B, 11.1.4, 656W

HW-Q990B este noul soundbar emblematic Samsung – o descriere care îl caracterizează, un soundbar care oferă o experiență remarcabilă, prin intermediul ambelor sisteme sonore Dolby Atmos și DTS:X. În centrul atractivității sale se regăsesc nu mai puțin de 16 canale de sunet – cel mai mare număr de canale pe care le poți găsi în lumea soundbar-urilor actuale, cu un grad ridicat de putere.”

AvForums

„O extrem de captivantă tehnologie Atmos transformă acest soundbar în sistemul multicanal de top. Samsung HW-Q990B este un soundbar fantastic, care utilizează mai multe drivere, difuzoare spate fără fir și un subwoofer care adaugă putere incremental, pentru a oferi o experiență de sunet de tip surround uimitor de captivantă. Calitatea audio generală este excelentă, ingineria este impresionantă și are funcționalități inteligente, cu ajutorul tehnologiei Alexa încorporate.”

Expert Reviews

“Este incredibil cum Samsung HW-Q990B poate să ofere acest nivel de putere, precizie și un sunet de studio, prin intermediul a doar patru difuzoare.” „Practic, dacă dorești să experimentezi sunetul unui sistem deosebit, fără cabluri, căutarea ta se poate opri aici.”

TechRadar

Review Soundbar Samsung HW-Q990B

Încadrarea în gama Samsung

Menționăm de la început că Soundbar-ul HW-Q990B, cu 16 canale în configurație 11.1.4, cu puterea de 656W, conexiune Bluetooth și Wi-Fi inclusiv pentru redarea în standard Dolby Atmos și DTS:X și Subwoofer fără cabluri, NU este un soundbar ieftin, dar prețul de la lansare până astăzi a scăzut deja cu 40% (de la 1699 de dolari). Pentru soundbar-uri ieftine Samsung, vă recomand aceste selecții: la eMAG, la evoMAG și la cel.ro.

Samsung și-a consolidat poziția de cel mai mare producător de soundbar-uri din lume alături de cei de la LG, iar modelul de Soundbar HQ-Q990B se află în topul celor 3 serii de Soundbar-uri Samsung lansate în anul 2022, și reprezintă cel mai performant, complet model, vârful de lance dacă vreți din gama de soundbar-uri premium Q-Series.

Soundbar-urile marcate cu Q (de la Q-Symphony, o tehnologie proprie Samsung) le putem cataloga în trei categorii:

  • după anul lansării, evidențiat prin indicele T, A sau B (B cel mai recent);
  • după performanță și implicit preț, HW-Q60, HW-Q70, HW-Q80, HW-Q90, idem ca la televizoarele Samsung, Q90 fiind cel mai performant și mai scump soundbar.
  • după tehnologie Dolby Atmos, de exemplu Q60 este fără suport Dolby Atmos, iar HW-Q600, cel mai ieftin Q din gamă, cu suport Dolby Atmos. Această diferențiere se face doar la modelele mai ieftine din noua serie, sau la modelele mai vechi.

Design-ul Soundbarului Samsung HW-Q990B

În primul rând, din punct de vedere al designului, noul soundbar de top de la Samsung a renunțat foarte mult la plastic, partea frontală fiind fabricată dintr-o grilă metalică foarte fină. Doar pe spatele acestuia se mai păstrează plasticul negru, dar de calitate, al vechilor modele.

Soundbarul este unul de dimensiuni mari, ( 1232 x 138 x 69.5 mm ) exact cum ar trebui să fie dacă doriți și putere suplimentară. De aceea, obligă montarea televizorului pe un suport de perete, spațiul de sub display până la comoda TV nefiind suficient de mare dacă îl doriți amplasat exact sub ecran.

Soundbar Dolby Atmos Samsung HW-Q990B
Soundbar Dolby Atmos Samsung HW-Q990B

Subwoofer-ul de asemenea, cu dimensiuni generoase, 220 x 410 x 413 mm, modificat total pentru a putea prelua modificările de putere. Îl veți auzi grav, puternic, clar și vă va regla chiar bătăile inimii, și nu mă refer la greutatea acestuia în manipulare (12kg).

Pentru că am vorbit despre puterea sistemului, 656W pot oferi nu doar un sunet sublim dar chiar pot deranja și vecinii! Nu spunem că l-ați putea folosi în exterior alături de Samsung The Terrace Outdoor TV, dar nu vă veți mai ciuli urechile pentru inflexiunile care vă fac plăcere în piesa preferată. Cei 656W sunt împărțiți astfel: 246W în bara de sunet (18Wx4 + 10Wx2 + 18Wx2 + 10W + 18W x6), cele 2 difuzoare surround (retrodifuzoarele) aduc 216W fiecare împărțiți în 6 modele a 35W, iar subwooferul cu nu mai puțin de 200W de sunet!

Subwoofer Soundbar Samsung HW-Q990B
Subwoofer Soundbar Samsung HW-Q990B

Difuzoarele din spate, pentru Surround au fost, de asemenea, revizuite. Acum, în loc să fie acele cutii cubice minimaliste din vechile modele, ele sunt dotate cu aceași grilă metalică ca și bara de sunet, cu părți superioare și inferioare înclinate pentru un efect 3D, mai modern.

Boxele din spate Samsung Soundbar HW-Q990B
Boxele din spate Samsung Soundbar HW-Q990B

Soundbarul Samsung HW-Q990B este fabricat din materiale de calitate, grele cum îi stă bine unui produs electronic de calitate, cu de dimensiuni mari, și nu se compară din punct de vedere dimensiuni cu un model bun de altfel de la LG, Eclair-ul QP5, dar nu este un competitor low cost al acestuia!

Caracteristici de top pentru soundbar-ul perfect

Ce face soundbarul Samsung HW-Q990B, cel mai bun, performant dar în același timp și atât de scump? Merită investiția într-un soundbar, aproape la fel de mult ca într-un televizor 4K?

Nu vom putea enumera fiecare caracteristică a soundbarului Samsung HW-Q990B, ne vom concentra pe ceea ce îl face excepțional și unic.

Sunnet surround pe 16 canale Samsung Soundbar HW-Q990B
Sunnet surround pe 16 canale Samsung Soundbar HW-Q990B

În primul rând, este primul sistem soundbar surround ce permite redarea sunetului pe 16 canale! Cu 11 canale, un canal pentru subwoofer și 4 canale cu sunet up-firing, obții un sunet surround, pentru un divertisment captivant. O potrivire excelentă cu televizorul tău QLED 4K Samsung, NeoQLED 4K sau Samsung 8K.

În al doilea rând, este compatibil cu tehnologia Q-Symphony de la Samsung, ce permite integrarea tuturor surselor audio și orchestrarea sunetului în tandem: fără lag, fără distorsiuni, fără diferențe de calitate. Astfel, televizorul, telefonul sau laptopul devin boxe suplimentare acestui sistem de sunet. Acest soundbar se sincronizează cu televizorul tău Samsung, creând împreună un sunet captivant, îmbunătățit astfel încât să poți experimenta conținut audio video cum nu ai mai făcut-o vreodată.

În al treilea rând, permite redarea sunetului conform celor mai noi standarde de calitate, precum Dolby Atmos, DTS:X și asta în modul wireless (altă noutate), spre deosebire de majoritatea sistemelor audio de pe piață ce necesită conectare prin cabluri HDMI.

Adaptare, Calibrare și Redare automată

Tehnologia SpaceFit Sound oferă un sunet clar și captivant, prin optimizarea automată a sunetului, pentru a se potrivi spațiului tău. Practic, Soundbar-ul, Subwoofer-ul și Televizorul Smart Samsung, cu ajutorul inteligenței artificiale și a senzorilor de proximitate, înțeleg camera ta și optimizează sunetul surround pentru efecte speciale ce îți vor gâdila într-un mod plăcut urechile! Subwoofer-ul inclus se calibrează automat, pentru a oferi oricărui spațiu un bas puternic.

Nu doar calibrarea este automată, ci și redarea conținutului de pe un smartphone. Tot ce trebuie să faci este să atingi soundbar-ul cu smartphone-ul tău Samsung și începe să ruleze conținut audio. Fără instalări, setări, calibrări sau pairing suplimentar. Simplu!

Tap Sound - Atingi și redă instant
Tap Sound – Atingi și redă instant

Cele 4 moduri de redare a sunetului, se adaptează preferințelor tale și conținutului audio. Soundbarul Samsung HW-Q900B se calibrează automat în modul Dialog, Sport, Film, Stiri sau Gaming, eliminând distorsiunile și purificând sunetul pentru a te putea concentra pe ceea ce contează.

Telecomanda este de asemenea ușoară, fină dar se simte bine în mână, și îți oferă controlul total al orchestrei audio Samsung. Chiar dacă este inclusă în preț, pentru controlul volumului, pornirea – oprirea sistemului de sunet, sau funcții importante puteți utiliza telecomanda televizorului, având în vedere sinergiile de conectivitate Samsung.

Telecomanda Soundbar Samsung HW-Q900B
Telecomanda Soundbar Samsung HW-Q900B

Păreri și concluzii finale – Review Samsung HW-Q990B

După cum spuneam, Soundbarul cu Subwoofer și cele două difuzoare surround, ce oferă 16 canale audio, nu este un soundbar ieftin. Dar este abordabil pentru consumatorii medii și vine cu multe funcționalități unice, ce nu le veți găsi nici la LG, Bose sau Sony.

Singurele 2 sisteme audio soundbar concurente ce merită a fi menționat sunt:

  • Soundbar JBL BAR 1000, 7.1.4, Dolby Atmos, Multibeam, DTS:X, Wi-Fi, Airplay, Negru, dar nu vine în sistem 11.1.4 precum Samsung, și deși are o putere de peste 800W, vine și cu un preț mai mare cu 25%
  • Compactul de 2000 de euro, Sennheiser AMBEO, cu ai săi 500W, suport pentru ultimele standarde HDMI – eARC si Dolby Vision -, compatibilitate 4K passthrough, Bluetooth si Chromecast. și 13 difuzoare all in one. Alaturi de compatibilitatea Dolby Atmos, DTS:X si MPEG-H, tehnologia de upmixing a soundbar-ului AMBEO poate transforma sunetul stereo sau 5.1 intr-o experienta de sunet 3D.

Părerea noastră este că ar fi bine să profitați de caracteristicile unice dacă îl alăturați unui TV Samsung și dacă îl prindeți la reducere de preț, vă poate schimba total experiența audio video din livingul dvs.

Sistemul de sunet Surround Samsung HW-Q990B îl puteți cumpăra de la Samsung Romania, Flanco, Cel.ro, eMAG și evoMAG. Astăzi (27 Dec 2022), cel mai mic preț pentru cel mai bun soundbar din lume în 2022 l-am găsit la Flanco, dar vă recomandăm să verificați ofertele magazinelor ante-menționate pentru prețuri și oferte actualizate.

UPDATE IMPORTANT: Soundbar-ul Samsung Q990B a fost inlocuit în 2023 de Soundbarul Samsung Q990C.

Dacă Soundbar-ul Samsung HW-Q990B depășește bugetul dvs, vă recomandăm totuși să nu mergeți pe mâna celui mai ieftin Soundbar, indiferent de marcă, ci să alegeți o variantă best buy, precum unul din următoarele modele:

  • Soundbar Samsung HW-Q600B, 3.1.2, 360W, Bluetooth, Dolby Atmos, Subwoofer Wireless, cel mai ieftin soundbar din gama Q cu Dolby Atmos și Subwoofer independent: la eMAG sau Flanco.
  • Modelul din 2021 Soundbar Samsung HW-Q600A, 3.1.2 Ch, 360W, Wireless Subwoofer, Dolby Atmos, DTS:X
  • Dacă nu țineți neapărat la brand, deși bănuim că țineți, Soundbar Sony HT-X8500, 2.1, Dolby Atmos, 4K HDR, Subwoofer dual incorporat, Bluetooth. Nu recomand să cumpărați de la Altex, întrucât aceștia umflă specificațiile, acest model prezentându-l drept 7.1.2 ceea ce este o minciună!
Reclama Mincinoasa Altex
Reclama Mincinoasa Altex
evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *