Ce sistem de sunet este recomandat pentru un televizor smart?

Televizoarele pe măsură ce evoluează devin din ce în ce mai subțiri iar boxele audio încorporate urmează acest trend al design-ului slim minimalist. Un difuzor de calitate necesită volum, iar televizoarele nu mai au loc pentru acesta. Deci, întrebarea este: cum poţi obține un sunet decent, de la un televizor smart slim? Și ce opțiuni există pe piață? În acest ghid, vă prezentăm diferitele soluții de sisteme audio recomandate pentru televizoarele smart slim.

Soluția unui sunet perfect pentru televizorul dvs. smart nu există. Căutarea celui mai bun sistem audio TV necesită înţelegerea celui mai bun compromis în funcţie de preţul plătit, utilitatea acestuia şi nevoile dvs. Nu va aruncati sa cumparati un sistem doar pentru brand sau cum arata, intai stabiliti ce va doriti de la un asemenea ansamblu audio pentru TV iar apoi evitati falsele oferte de reduceri comparand preturile in magazinele online serioase precum  eMAG.ro, evoMAG, badabum.ro, CEL.ro sau Altex.ro (cu ai lor platim de doua ori diferenta)

Daca nu ati cumparat inca un sistem soundbar, cautati un alt model sau doriti sa faceti un upgrade, va recomandam sa cititi atunci si seria de review-uri de Soundbar-uri: Cele mai bune (performante) sisteme de sunet tip Soundbar.

Sistemele Audio Hi-Fi

Sistemul Audio Hi-Fi (boxe + amplificator + subwoofer). Această combinaţie dintre boxe (2, 5 sau 7) există de decade pe piaţă şi cu siguranţă sunteţi deja familiarizaţi cu ea. Puteţi să conectaţi televizorul la un amplificator iar dinspre acesta să plece conexiunile către boxele pasive. Boxele pasive nu necesită legătura la reţeaua electrică, găsiţi o gamă variată de modele de la diverşi producători şi puteţi avea în living un sistem cu care rămâne doar să testaţi tăria geamurilor şi nervii vecinilor. Sistemul este flexibil şi puteţi conecta un număr mai mare de boxe, inclusiv un subwoofer.

Un sistem Audio Real HiFi cu amplificator, subwoofer si minim 5 boxe poate oferi o experiență de film fantastică, însă aveţi nevoie de spațiu generos în camera de zi.

Cateva modele de Sisteme Hi-Fi

  • De ce merită să cumperi un Sistem Hi-Fi? Sunet puternic, soluţie flexibilă, sunet surround, alegeţi dvs. nr. de boxe, tipul acestora, inclusiv subwoofer-ul. Puteţi conecta totodată şi un mixer audio, sau diverse instrumente muzicale electronice.
 • De ce NU merită să cumperi un sistem Hi-Fi? Ocupă mult spaţiu, vă veţi încurca în cabluri, preţul este destul de mare, şi în acelaşi timp ar trebui să daţi explicaţii şi soţiei 🙂

SoundBar-urile TV

SoundBarurile au devenit din ce în ce mai populare alături de un televizor întrucât reprezintă o soluţie audio All-in-one. Un SoundBar este un sistem audio inteligent, format dintr-o boxă sub formă de bară, special conceput a fi poziţionat în faţa televizorului şi să îmbunătăţeasca foarte mult claritatea, fidelitatea şi potenţa sunetului redat de televizorul smart.Disponibil în variante cu subwoofer sau nu, un SoundBar reuşeşte să redea sunetul în sistem surround prin modalitatea în care sunt boxele poziţionate în interiorul acestuia. Un SoundBar are dimensiunile mult mai mici decât un sistem audio de tip Home Theater (Home Cinema), iar prețul este unul decent, încadrându-se întro plajă relativ mare, începând de la 200 de RON şi până la 10.000 RON în cazul modelelor HiFi WiFi cu proiector.

TV SoundBar-uri la preturi reduse

evomag.ro
  • De ce merită să cumperi un Soundbar? Un SoundBar este un sistem audio TV discret, elegant, foarte uşor de conectat, o solutie All-in-One si un pret deosebit de atractiv. Poate ca sunetul nu se ridica la nivelul unui sistem cu boxe pasive însă au un preţ mai mic, veţi evita cablurile din casă şi problemele cu spaţiul, au un design elegant minimalist, iar vizual se prezintă ca o extensie a televizorului dvs. Poate fi mai mult decât ce aveţi nevoie în majoritatea timpului de vizionare a filmelor, jocurilor, transmisiunilor sportive şi posibilităţi multiple şi uşoare de conectare. De aceea, părerea noastră este că un SoundBar merită trebuie să acompanieze televizorul dvs. smart.
 • De ce NU merită să cumperi un Soundbar? Calitatea sunetului nu este neapărat de înaltă fidelitate, nu poate reda forţa unor boxe pasive, iar modelele de SoundBar-uri mai ieftine nu pot fi conectate la un smartphone, tabletă sau alte dispozitive. UPDATE 2020: Tehnologia evolueaza, au trecut 4 ani de la redactarea acestui articol, Soundbar-urile au ajuns sa fie un accesoriu obligatoriu unui televizor inteligent, in mod special tinand cont de faptul ca pe masura ce ecranele devin mai subtiri, tot asa se fac din ce in ce mai multe compromisuri la sistemele de sunet integrate ale televizoarelor smart. Vei regasi in comert o multime de soundbar-uri puternice la preturi abordbile.

Home Cinema / Home Theater

Dacă nu vrei să te joci cu amplificatoare, boxe mamut de putere mare dar în acelaşi timp îţi doreşti un sunet decent pentru televizorul tău, atunci un sistem Home Theater (Home Cinema) poate fi cea mai bună opţiune. Vei avea parte de o soluţie audio (şi video) integrată, ce încorporează diverse device-uri precum Blu-Ray, DVD & CD Player şi de multe ori chiar şi o soluţie de redare bazată pe tehnologia wireless. De regulă, un asemenea sistem include şi un subwoofer sau retro-boxe wireless pentru a evita cablurile măcar înspre zonele mai îndepărtate. Boxele frontale se vor lega însă prin cabluri către subwoofer, lucru ce este posibil să vă deranjeze un pic. Avantajul unui sistem Home Theater faţă de un soundbar (din gama medie) este că puteţi conecta la acesta mai multe playere şi device-uri, de exemplu un amplificator şi un sistem de lumini.

Sisteme Home Cinema recomandate

  • De ce merită să cumperi un Home Cinema? Un sunet decent pentru televizorul smart, o soluţie all in one, şi de regulă se asortează estetic cu restul aparaturii din cameră.
 • De ce NU merită să cumperi un Home Cinema? Nu scoate un sunet la fel de reral precum un HiFi, te cam incurcă cablurile, preţurile nu sunt chiar decente, iar într-un cămin elegant sau într-o familie largită, fac o notă discordantă cu design-ul camerei.

Boxele Audio TV Active

Boxele audio TV active integrează amplificatorul de sunet, exact ca în cazul unui soundbar. Speaker-ele se prezintă într-o gamă variată și dimensiuni, astfel că permit soluții flexibile de plasare în cadrul unei camere. De altfel, boxele audio nu prezintă mari diferențe față de principiile de funcționare ale unui soundbar. Amplificatorul este integrat (de aici și termenul de activ) iar speakerele se conecteaza la TV printr-un singur cablu. Comparând un sistem de boxe active cu un soundbar, lăsând la o parte designul ce este net avantajos în favoarea celor din urmă, un sistem audio activ are câteva avantaje: o soluție flexibilă ce poate fi montată oriunde în casă și veți avea posibilități de conectare a mai multor device-uri și aparate la acestea (deși soundbar-urile din gama medie și premium permit același lucru, chiar direct nu prin intermediul televizorului smart).

Pe piață veți regăsi o suită de boxe active ce pot fi conectate fără probleme la televizorul smart, iar majoritatea dintre acestea sunt prevăzute cu mufe de intrare optice, digitale. Veți avea o telecomandă suplimentară pe noptieră, pe lângă cea a sistemului audio, a televizorului, a receiver-ului digital și a aerului condiționat, iar părerea noastră este că acest lucru este un minus.

Boxe Audio TV Active

  • De ce merită să cumperi un Sistem audio activ? Sunet bun, soluție flexibilă, nu afectează vizual design-ul camerei.
 • De ce NU merită să cumperi un Sistem audio activ? Nu prezintă funcționalitățile suplimentare ale unui soundbar, o telecomandă în plus căreia trebuie să îi duci grija.

În plus față de aceste soluții de conectare a unui televizor smart la un ansamblu audio, există acum și sistemele audio wireless. Însă despre acestea, vom povesti într-un alt articol. Pana atunci, daca v-ati facut deja o parere despre tipul de sunet pe care doriti sa il aveti conectat la televizorul dvs. smart (si nu numai) va recomandam sa aruncati o privire in magazinele online, poate modelul dvs. este deja la un pret suficient de bun astfel incat sa il achizitionati acum. Cele mai de incredere magazine online de unde aveti siguranta calitatii, garantiei si a pretului mic sunt: eMAG.ro, evoMAG, badabum.ro, CEL.ro si Altex.ro.

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul