SMART TV-ul Ideal pentru EXTERIOR: Samsung The Terrace 4K Ultra HD

Dacă stai la curte, ai un foișor, o terasă sau chiar un mic spațiu comercial, în care vrei să instalezi un televizor, și asta fără să îl schimbi după câteva luni, este bine de știut că nu orice televizor se pretează unui asemenea loc. The Terrace este un televizor certificat a fi utilizat în exterior, zi și noapte, și în orice anotimp!

Când ai nevoie de un televizor de exterior?

Datorită diferențelor de temperatură de la noapte la zi, umidității din aer sau a curentului și condensului, un televizor rezistent, inclusiv la apă sau căldură puternic este deosebit de indicat. În plus, la exterior, ai nevoie de un ecran atipic, mai strălucitor, care poate contrabalansa luminozitatea de afară. Nici nu mai aducem aminte de modificările de temperatură datorate schimbării sezoanelor, ploaia, soarele fierbinte, zăpada și impactul lor asupra electronicelor.

flanco.ro/
Rezistent la apa, umiditate si caldura Samsung The Terrace
Rezistent la apa, umiditate si caldura Samsung The Terrace

Un astfel de televizor de exterior, rezistent la praf, umiditate și ploaie ușoară este Samsung LifeStyle TV The Terrace. The Terrace a fost catalogat drept cel mai bun televizor de exterior din lume, conform site-ului rtings.com.

Televizorul Lifestyle TV Samsung the Terrace este rezistent la intemperii și capabil să reziste la temperaturi extreme, și în același timp, să poată face față strălucirii și reflexiilor care pot fi cauzate de lumina soarelui. Poate fi folosit în spațiile de locuit în aer liber, cum ar fi terase, terase sau zone sigure de piscină, montându-se atât pe perete cât și pe un suport.

Cum stii că un televizor este rezistent la exterior?

Televizoarele certificate a fi utilizate în exterior sunt certificate cu standardul IP55. Acest indice acordat aparatelor electronice si electrocasnice, certifică faptul că ofertă o protecție (IP=ingress protection) de 5 (medie) pentru materiale solide (praf) iar ultimul 5 protecție medie pentru lichide. Asta înseamnă că sunt rezistente la praf și apă temporară (ploaie ușoară sau umiditate) însă nu pot fi scufundate complet în apă.

Este important de reținut că televizoarele de exterior sunt de obicei mai scumpe decât televizoarele de interior, și nu doar ecranul trebuie să fie rezistent, ci și cablurile bine organizate și izolate, sloturile de conectivitate cât și difuzoarele audio. Iar Samsung The Terrace le bifează pe toate! Telecomanda televizorului Samsung The Terrace este de asemenea, certificată IP56 (cu un plus de protecție la apă, zăpadă și umezeală).

Sunetul The Terrace, evident este optimizat pentru exterior, iar cei 20W își fac în general treaba bine. Deși am considera că un plus de putere ar fi fost mai utili, în mod special în cazul display-ului de 75 de inch, pretabil pentru organizarea unui cinematograf in aer liber.

Review Samsung TV The Terrace 55, 65, 75 -LST7T

Modele și Mărimi Samsung The Terrace TV

Televizorul Lifestyle Samsung TV The Terrace LST7T este disponibil în 3 variante de diagonale, Samsung 55LST7T de 138 cm, Samsung 65LST7T de 168cm și Samsung 75LST7T de 189 cm, toate fiind capabile să redea rezoluția 4K Ultra HD datorită display-ului QLED de ultimă generație.

Cand vine vorba de calitatea imaginii televizorului pentru interior, nu te astepti decat la cele mai bune rezultate din partea Samsung. Calitatea imaginii este impresionantă datorită luminozității peste medie, de altfel foarte necesară dacă are drept concurent lumina directă a soarelui. Cu 4K QLED si capacitatea de a oferi niveluri de luminozitate pana la 2.000 nit, poti experimenta acum o calitate superioara a imaginii si o vizibilitate optimizata chiar si din spatiile tale preferate din aer liber pe langa casa ta.

Funcționalitatea Adaptive Picture  permite adaptarea activă la mediul de vizualizare, reglând automat luminozitatea pentru a experimenta o imagine perfectă la rezoluție maximă, indiferent de ora din zi sau de conținutul pe care îl urmărești. Spunem rezoluție maximă pentru care există conținut video, având în vedere lansarea nu de mult a noilor televizoare 8K.

Upscale-ingul la 4K, ce înseamnă conversia prin îmbunătățire a conținutului de rezoluție mai mică la cel 4K, se face cu ajutorul procesorului Quantum 4K AI de la Samsung. Acesta analizează automat și instant , fără distorsiuni sau blocaje conținutul, sursa pentru a reduce zgomotul imaginii, restabilește apoi detaliile pierdute prin mărirea imaginii și redefinește conturul din jurul obiectelor și textului redat pe ecran.

Maparea dinamică în timp real a tonurilor la standard HDR10+ schimbă culoarea și contrastul, scenă cu scenă, și te ajută să descoperi aproximativ un miliard de nuanțe de culori diferite.

Pe parte de conectivitate stă foarte bine, inclusiv pe ceea ce îl face special: izolarea și managementul inteligent a sloturilor și cablurilor mulțumită receptorului HDBASE-T încorporat, pentru a-ți conecta toate dispozitivele necesare la The Terrace. Media Bay incorporat iti ofera suport suplimentar pentru dispozitivele media externe si protectie impotriva zapezii, ploii si prafului.

Acest televizor are aceeași interfață inteligentă Tizen OS găsită pe majoritatea televizoarelor smart Samsung. Este foarte ușor de utilizat și are o selecție uriașă de aplicații de streaming disponibile, așa că sunteți sigur că veți găsi conținutul preferat și nu va trebui să conectați module de streaming suplimentare. Totul este inteligent, inclusiv controlul televizorului: poti chiar sa vorbesti cu Terrace, asistentul vocal Bixby poate depasi controlul clasic prin telecomandă.

Că tot veni vorba de control: puteți proiecta conținut de pe telefon sau de pe alt dispozitiv mobil, ceea ce este excelent pentru a partaja fotografii cu familia și prietenii. Atingi și privești! Redarea filmelor sau a muzicii de pe telefonul mobil pe televizoarele Samsung 4K de top este simplă și se face cu o singură atingere. Când atingi smartphone-ul tău de rama televizorul, acesta este detectat automat și redă instant filmul sau emisiunea ta preferată, fără întreruperi și nervi de setare și conectare.

Păreri și Concluzii Finle Samsung TV The Terrace 55,65,75 – LST7T

Concluzii Samsung Smart TV 4K LST7T

Samsung The Terrace este cel mai bun televizor de exterior cu display 4K pe care îl puteți cumpăra astăzi. Spre deosebire de majoritatea televizoarelor din această listă, este proiectat pentru utilizare în aer liber, cu protecție certificată la apă și praf IP55.

Fiind foarte bine construit, cu un design unic are un ecran excepțional de strălucitor (1293 nits in modul standard) pentru a contrabalansa lumina directă a soarelui. În combinație cu manevrarea remarcabilă a reflexiei, poate combate cu ușurință strălucirea în aer liber, chiar și în mijlocul zilei.

Are un minus pe parte de sunet, de aceea recomandăm achiziționarea unui sistem audio surround de tip Soundbar. Aici vă recomandăm trei opțiuni:

Preț Samsung Smart TV 4K 55,65,75 LST7T

Nu este deloc un televizor ieftin, dar cu siguranță nici foarte scump dacă într-adevăr aveți nevoia unui display care să reziste ani la rând amplasat în exterior, cu o minimă îngrijire. În cele 3 variante de diagonală, televizorul costă 2500, 4000 și 5000 de euro, ce-i drept sume importante pentru un utilizator obișnuit.

Acest televizor nu se adresează însă consumatorului mediu ci mai degrabă celor care văd în acesta o investiție, iar dacă aveți norocul să prindeți o reducere de preț serioasă în magazinele care îl comercializează, veți face o bună afacere.

Pentru cei ce își doresc un televizor extraordinar, de dimensiune foarte mare, ce rezistă la exterior, Lifestyle TV Samsung The Terrace 75LST7T de 189cm, Smart, 4K este cea mai bună opțiune, însă ne referim strict la acest model de diagonală mare.

Samsung The Terrace 55LST7T și Samsung The Terrace 65LST7T, de dimensiuni mai mici, și deloc prietenoase cu bugetul, le considerăm mai degrabă inutile la acest preț. Pentru display mai mic vă recomandăm mai degrabă modele de televizoare smart “obișnuiteȚ cu suporturi TV de podea tip trepeid și ceva mai multă grijă. Veți economisi astfel mii de lei cu un mic efort de amplasare și re-amplasare.

Televizoarele Samsung Smart 4K The Terrace pot fi cumpărate de la Samsung Romania, eMAG, evoMAG, cel.ro și Flanco.

Ce sunt televizoarele Samsung Lifestyle?

Samsung Lifestyle TVs este o gamă de modele de televizoare atipice ce țintește consumatorul de tehnologie care ține la fel de mult la calitatea imaginii cât și la designul sau funcționalități mai specifice. Televizoarele Samsung Lifestyle, îmbină utilul cu plăcutul, tehnologia cu arta și obișnuitul cu excentricul.

Televizoare Lifestyle Samsung Smart 4K
Televizoare Lifestyle Samsung Smart 4K

Gama televizoare Samsung Lifestyle, notată cu codul LS (Life Style), cuprinde următoarele modele:

  • Samsung The Sero (LS05) (vezi review), denumit și televizorul vertical, cu aspect de smartphone oversized, un concept ideal și primul în lume pentru redarea imaginilor și sunetului de pe telefon pe televizor;
  • Samsung The Terrace (LST7), un televizor de dimensiuni mari, rezistent la apă și ploaie, care se adresează celor ce au nevoie de un televizor de exterior, ideal pentru cafenele, baruri sportive sau fericiții ce își permit să organizeze un mini cinema în aer liber;
  • Samsung The Seriff (LS01), creat de cei mai renumiți designeri de interior: Ronan and Erwan Bouroullec, dotat cu tehnologii Near Field Communication și cu un stand corporatist dar slim;
  • Samsung The Frame (LS03) cunoscut drept Televizorul QLED Tablou, dedicat celor care doresc să păstreze un living mai puțin tehnologizat, mai clasic, estetic. Acest model de televizor Samsung LifeStyle este și analizat în prezentul review, și menționăm încă de pe acum că ne-a lăsat niște păreri foarte bune!
evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Care sunt caracteristicile importante când alegi un televizor smart de - […] Televizoarele de exterior, sunt certificate să reziste la căldură, frig sau umiditate. […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *