[Review] Samsung SUHD 48JS8500 un smart TV 4K 3D ce merita cu adevarat!

Samsung SUHD 48JS8500 Smart TV un televizor inteligent ce merită cu adevărat fiecare leu din prețul plătit! Lăsând la o parte caracteristicile și aplicatiile specifice ce pot fi rulate de pe orice smart TV, chiar și de către cele care sunt atât de ieftine încât ajung la un sfert din prețul acestui model, și menționăm aici Orion T22D/PIF de exemplu, televizorul smart Samsung 48JS8500 are o imagine care îți taie răsuflarea. Nu vei avea ce să îi reproșezi, părerea noastră este ca te vei indrăgosti la prima vedere și vizualizare a conținutului unui SUHD Samsung 48JS8500!

Reducerile de pret Samsung TV SUHD aici

În cazul în care nu sunteți la primul review despre acest model, și ați citat câteva în limba engleză, cu siguranță ați observat o anomalie: unele site-uri și forumuri TV prezintă drept caracteristici principal al lui Samsung SUHD TV 48JS8500 ecranul curbat al acestuia, în timp ce altele îl menționează ca și ecran plat. Asta nu înseamnă că unele review-uri nu sunt de încredere sau articolele nu ar fi de calitate, ci că practic sunt doua tipuri de televizoare Samsung SUHD JS8500. Modelul destinat pieţei europene se prezintă sub forma unui televizor cu ecran curbat, în timp ce modelul destinat pieţei americane este cu ecran plat însă beneficiază de arhitectura tehnică a modelului din treapta superioară a modelului JS9000. În Romania, veţi regăsi în oferta magazinelor online eMAG.roevomag si CEL.ro modelul de televizor SUHD Samsung 48JS8500 Curved – cu ecran curbat.

 

Despre Samsung SUHD Smart TV 2015

 

Linia extinsă de televizoare Samsung SUHD a ridicat standardele conținutului premium 4K Ultra HD ducând experiența vizionării spre noi limite, forţând producătorii concurenţi să se axeze ori pe tehnologii de procesare a imaginii mai performante, ori să devină mai competitivi prin scăderea preţurilor, ceea ce nu ne poate decât bucura de faptul că piaţa concurenţiala funcţionează în avantajul clientului. Samsung a lansat in ultimii 3 ani noi modele ce combina tehnologia LED Smart TV cu 3D, UHD si Curved TV. Acum însă, Samsung acţionează cu un nou pas, ce are drept scop standardizarea gamei de televizoare premium: Seria SUHD, ce se caracterizează prin tehnologia 4K sau UltraHD cu indici minimi de calitate a imaginii.

Samsung consideră că nu este suficient de clară departajarea între diversele modele de televizoare prin prisma rezoluţiei, rezoluţia nu caracterizează nici pe departe claritatea unei imagini. Paleta de culori, HDR-ul, contrastul, luminozitatea, sunt caracteristicile care dau viaţă imaginii, şi imaginea denotă calitatea unui televizor.

Samsung se dedică pe deplin certificării UHD Alliance, şi a ieşit în 2015 pe piaţă cu trei noi serii de televizoare SUHD: JS9500, JS9000 și JS8500, cu nouă dimensiuni de ecran, diagonale cuprinse între 48 și 88 inci, pentru ca telespectatorii să se poată bucura de cea mai bună experiență TV specifică nevoilor lor. Ne axăm în acest articol asupra modelului asupra căruia majoritatea clienţilor europeni îşi îndreaptă privirea şi caută informaţii, specificaţii, opinii pozitive (sau negative), şi anume Samsung SUHD 48JS8500. 

 

Design Samsung SUHD 48JS8500

 

Samsung 48JS8500 pare mult mai „premium” decât Samsung 48JU7500, fiind mai subtire, standul este mai frumos și mult mai stabil, fără a fi disproporţionat raportat la mărimea ecranului.

Samsung SUHD 48JS8500 Calitatea Imaginii

 

Samsung SUHD 48JS8500 include noua tehnologie Nano-Crystal Color pentru o gamă de culori mai largă, precum și maximizarea tranziţiei luminii prin filtrele de culoare pentru creșterea luminozității. Tehnologia Nano-Crystal Color utilizează proprietățile unice ale punctelor cuantice (Quantum Dot): spectrul de emisie îngust pentru a nu disipa lumina dinspre pixelii luminoşi spre cei întunecaţi, eliminând în mare parte problemele negrului prea puţin intens, una dintre cele mai mari probleme ale tehnologiei LED. Peak Illuminator Pro şi Precision Black completeaza suita de tehnologie complexa de ultimă ore de procesare a imaginii de la Samsung. Iar cu rețeaua LAN wireless integrat, veţi profita de capacitățile de conectivitate ale televizorului, fără a mai adăuga dispozitive externe, păstrând astfel designul atractiv curbat al acestuia, design ce va monopoliza vizual acea parte specială a livingului dvs.

Pentru a beneficia de funcția 3D este necesară achiziționarea de ochelari speciali, însă Televizorul Samsung 48JS8500 SUHD poate converti în 3D orice, de la o emisiune de știri la un film, procesarea 3D Samsung s-a întrecut pe sine, chiar în momentul în care majoritatea producătorilor (inclusiv Samsung) au anunțat că de acum încolo nu vor mai pune accent pe această tehnologie, previzionând parcă un timp mai mare până când conținutul 3D va fi nu doar accesibil ci și suficient de variat!

Datorită motorului grafic UHD de la Samsung, chiar dacă nu aveți conținut 4K UHD, vă veți putea delecta de calitatea imaginii la un nivel apropiat celui UHD 4K. Tehnologia Samsung inovatoare Super Resolution Scaling în 4 etape îmbunătățește calitatea transmisiunii emisiunilor TV și filmelor, precum și pe cea a conținutului la cerere și a altor tipuri de imagini. Aceasta înseamnă că, pe lângă faptul că procesează sursele UHD la rezoluția ultrafină 4K, poate chiar să convertească un conținut cu rezoluție redusă până la un nivel de claritate care este aproape la fel ca cel UHD.

Părerea noastră este că acest model este cel mai bun televizor existent pentru vizualizarea transmisiunilor sportive, și asta pentru ca estomparea imaginilor şi efectul de dirty screen în cazul scenelor derulate în ritm rapid, așa cum se întâmplă în cazul evenimentelor sportive, este insesizabilă. Televizoarele Smart Samsung SUHD din seriile JS prezintă un nou palier de calitate a imaginii 4K Ultra HD, depășind limitele atinse anterior de concurenții de la Sony, LG sau Panasonic, atât in ceea ce priveşte rezoluţia, paleta de culori, adâncimea şi profunzimea imaginii, oferind o calitate superioară conţinutului TV, cu un contrast mult mai puternic, luminozitate și culori vibrante.

Televizoarele Samsung SUHD folosesc tehnologie prietenoasă cu mediul, atât în ceea ce privește consumul și eficiența energetică cât și în ceea ce privește tehnologia de producere Quantum Dot, unica tehnologie fără utilizarea cadmiului. Consumul electric al televizorului smart Samsung SUHD 48JS8500 este de 1W în standby, 70W în modul standard și 58W în modul Film. Practic, cât un bec clasic de iluminat.

 

Sunetul Samsung SUHD 48JS8500

 

Samsung SUHD 48JS8500 are un bass decent şi un sunet precis la volume mici. Poate genera și volume de sunet foarte mari, însă la maximum își va pierde din claritate. O situație destul de normală și uzuală în cazul televizoarelor de ultimă generație, în drumul acestora de a arată cât mai slim și cu necesitatea de a renunța din ce în ce mai mult la spațiul destinat boxelor. Însă dacă ești o persoană căreia îi place să urmărească o show cu volumul la maxim, ar trebui să luați în considerare achiziția unui sistem audio separat sau a unui Soundbar elegant.

 

Samsung SUHD 48JS8500 în jocuri

 

Dacă pe internet, Samsung SUHD JS48JS8500 se mișcă foarte bine, iar telecomanda Samsung Magic face toți banii, situaţia stă un pic altfel în ceea ce priveşte gaming+ul. În ceea ce priveşte capabilitatea acestui Smart TV de a fi folosit drept monitor pentru gamerii înrăiți (ne referim aici la jocurile extreme, de super acțiune): Samsung SUHD 48JS8500, deşi este un televizor extraordinar, dacă îți dorești să il folosești pentru gaming, conectat la PC sau Playstation, trebuie să menționăm că poate ar trebui să vă îndreptați către un alt model de televizoare smart pentru gaming (tot din seria premium SUHD Samsung), acest televizor are un lag sensibil mai mare decat celelalte modele SUHD, caz în care dacă sunteţi în căutarea unui Smart TV high-end pentru jocuri, atunci vă recomandăm să optaţi pentru modelul Samsung SUHD 55JS9000. Nu ne înţelegeţi greşit, input lag-ul de 37 milisecunde se încadrează însă în clasa de televizoare cu input lag sub 50ms, plafon considerat decent pentru jocuri. Dar dacă vă permiteţi un asemenea model, nu prea ieftin, şi doriţi să acoperiţi şi această activitate, cu un efort relativ mic suplimentar aţi putea să achiziţionaţi un model special tunat pentru gaming.

Odata cu lansarea seriei Samsung SUHD 2016, televizoarele smart Samsung SUHD 2015 se află acum într-o promoție foarte bună de reduceri de prețuri și pachete cadou. Primești gratuit o tastatură wireless Samsung și abonament HBO Go pe 3 luni, pe lângă o reducere de preț generoasă de până la 37% la modelele Samsung SUHD 2015.

 

În concluzie, Samsung SUHD 48JS8500 …

 

… grație uniformizării și aportului adus de tehnologia premium de procesare a imaginii, are o calitate incredibilă a imaginii, depășită doar de către colegul său de serie, mult mai scumpul Samsung SUHD 65JS9500. În cazul în care preţul actualizat al lui Samsung SUHD 48JS8500 se află în intervalul adecvat bugetului dvs., nu mai pierdeţi timpul să căutați o altă variantă, acesta este cel mai bun televizor smart pe care îl puteți cumpăra.

Reducerile de pret Samsung TV SUHD aici

Veţi regăsi seria de televizoare Samsung SUHD (Super UHD) în oferta magazinelor online eMAG.roevomagCEL.ro.

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *