Televizoarele Sony 2017 – X(E)93E si X(E)94E cu suport Dolby Vision

Televizoarele Sony 2017 – X(E)93E si X(E)94E cu suport Dolby Vision. Pe langa modelele de televizoare OLED Sony Bravia A1 si AE si ale Full HD-urile cu capabilitati HDR, Sony va lansa in 2017 si modelele X85E, X90E, XE93E si XE94E. Toate vor beneficia de suportul Android TV insa doar modelele X93E si X94E vor avea implementata tehnologia Dolby Vision. Diferentele intre numele de cod X sau XE reprezinta ariei geografice pentru care aceste modele sunt disponibile, modelele XE fiind destinate pietei europene.

Sony si-a definitivat deja linia de televizoare smart cu care isi va multumi consumatorii si ataca concurenta in anul 2017. In varful pirmaidei, modelelor flagship Z9D (LCD-LED) si Smart TV-ul Sony A1 Bravia (OLED) li se alatura acum XE93 si XE94, gama medie fiind sustinuta de X90E, X85E si X80E (denumite XE90, XE85 and XE80 in Europa).

Televizoarele Sony la preturi corecte

Seria X94E si X93E este succesoarea liniei Sony XD94 si XD93, ceea ce aduce in plus noua gama de televizoare Sony este faptul ca local dimming-ul este imbunatatit considerabil ceea ce va permite o display-ului sa genereze o luminozitate mai puternica precum si sa acopere o gama mai larga din paleta de culori. Pe langa procesorul Sony X1 Extreme, noua serie X93E beneficiaza de o varianta imbunatatita a tehnologiei Slim Backlight Drive: Drive+, ce permite un control mai precis si mai clar al zonelor LED ale display-ului LED, inclusiv din punct de vedere al contractului XDR. Atat X94E cat si X93E suporta formatele HDR10 si Dolby Vision, in timp ce HLC (Hybrid Log Gamma) va fi implementat in cursul lui 2017 printr-un update firmware al softului.

Asa cum ne-au obisnuit cei de la Sony, au evitat sa dea cifre concrete despre noile modele, insa au confirmat faptul ca aceste televizoare vor atinge limita de 1000 nits (intensitatea luminii) necesara pentru a primi certificarea UHD Premium. Sony nu este nici acum interesata sa isi eticheteze televizoarele cu logo-ul UHD Premium pe niciun model, chiar daca acestea trec toate testele necesare. UPDATE: Vezi ofertele la televizoarele Smart Sony in magazinele online eMAG.ro si cel.ro.

Odata cu lansarea noilor modele si ridicarea stachetei calitatii imaginii prin varfurile de lance X93E, X94E si Bravia A1, Sony a decis ca modelele sale de televizoare din categoria medium sa beneficieze de caracteristicile de top ale seriilor trecute precum procesorul 4K HDR Processor X1 (ce anterior era exclusiv destinat seriilor X93 si X94D) sau ”X-tended Dynamic Range PRO” (rebrand-uirea capabilitatilor de a reda continut HDR).

Cele mai ieftine modele de televizoare Sony anuntate in Las Vegas la CES 2017 sunt cele din seria X80. Sony a confirmat modelul de serie pentru piata europeana dar nu si pentru SUA. Aceasta va avea caracteristici mai simple dar nu vor retrograda prea mult caracteristicile, astfel ca televizoarele din seria X80 vor avea suport 4K si HDR. De asemenea, toate modelele Sony 4K ale anului 2017 se bazeaza pe platforma Google Android TV. Din Google Play vor putea fi downloadate aplicatii si jocuri. Functia Chromecast este integrata by default si desi initial versiunea Android va fi 6.0, cea mai noua versiune (7.) va face obiectul unui update in decursul lui 2017.

Televizoarele Sony la preturi corecte

In concluzie, ce stim pana acum despre noile modele de televizoare LED Sony 2017 (Seria 94 & Seria 93)? LED-urile Sony 2017 vor aparea in magazine din primavara, preturile nu au fost inca anuntate. Diagonala de 75” va fi apanajul lui Sony LED Android TV XE94 in timp ce diagonalele de 55 si 65 de inch vor fi comercializate sub denumirea Sony LED Android TV XE93. Vor fi echipate cu procesorul X1 Extreme 4K HDR, vor avea capabilitati puternice de imbunatatire a continutului HDR dar si non-HDR datorita unor tehnologii unice Sony precum Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping 4K HDR si Dual database processing. Modelele Sony 2017 vor genera imagini vibrante, o gama de culori extinsa pe un display TRILUMINOS de asemenea imbunatatit. 4K X-Reality PRO reuseste sa redea in cele mai fine detalii filmele si fotografiile dvs datorita unui algoritm unic ce proceseaza imaginea instantaneu si o reda cu o fidelitate de-a dreptul incredibila. Design-ul ultraslim al noii serii de televizoare Sony a anului 2017 este de asemenea de mare efect. Cu Android TV vei putea explora o varietate de filme, fotografii sau continut audio, aplicatii si jocuri disponibile intr-un numar impresionant, vei putea de asemenea sa controlezi televizorul cu ajutorul comenzilor vocale si orice activitate ai pe PC, laptop, smartphone sau tableta o vei putea rula sau vizualiza pe ecranul televizorului. Interfata grafica exclusiva Sony “Content Bar” iti va permite sa utilizezi la maximul capabilitatile unui televizor cu adevarat smart, rapid si intuitiv, fara a iti bloca accesul in vizualizarea programului tau favorit. UPDATE: Vezi ofertele la televizoarele Smart Sony in magazinele online eMAG.ro si cel.ro.

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul