Păreri NEO QLED: Info, Recomandări, Prețuri, Comparații OLED

Televizoarele Samsung Neo QLED sunt unele dintre cele mai noi si inovatoare optiuni de pe piata televizoarelor. Acestea sunt echipate cu tehnologia Neo QLED, care ofera o calitate a imaginii exceptionala, cu culori mai vii si mai bogate si un contrast mai puternic. Pot oferi rezoluții de 4K Ultra HD și 8K, oferă performanțe foarte bune în jocuri și sunt recomandate pentru camerele luminoase.

Tehnic, ce este Neo QLED?

Neo QLED este o tehnologie de afișaj utilizată pentru televizoarele Samsung ce se bazează pe utilizarea unor nano-particule, denumite Quantum Mini LEDs și sunt mult mai mici decât LED-urile tradiționale. Acest lucru permite o distribuție mai precisă a luminii și o reducere a efectului de “blooming”, care apare atunci când lumina dintr-o zonă se răspândește în alte zone ale ecranului. Neo QLED oferă, de asemenea, o gamă mai largă de culori și o rată de refresh mai mare, ceea ce îmbunătățește calitatea imaginii prin culori mai vii și mai precise, precum și cu un contrast mai mare

flanco.ro/

Neo QLED este o tehnologie avansată, recentă care oferă o calitate a imaginii superioară și o experiență vizuală mai realistă. Este proiectat pentru a oferi o imagine bogată și detaliată, cu culori vii și contrast puternic. Neo QLED este o tehnologie disponibilă doar pe televizoarele Samsung, și este considerată ca fiind una din cele mai bune tehnologii de afișaj disponibile în prezent.

Designul televizoarelor NeoQLED

In plus, Smart TV-urile Samsung NeoQled au un design elegant si subtire, care se va potrivi perfect in orice camera. Sunt disponibile in mai multe dimensiuni, de la 108 la 214 cm diagonală, astfel incat sa puteti alege un televizor care sa se potriveasca spatiului dvs. de locuit. În plus, au fost atent create, punându-se accent nu doar pe un display slim și sistem ingenios și ergonomic a cablurilor și mufelor, dar împreună cu un suport TV no GAP , extrem de subtire si reglabil ofera o distanta minima de la perete de numai 17mm! Datorita designului atent, manerul nu este vizibil din in spatele ecranului, ceea ce inseamna ca peretele nostru isi pastreaza estetica.

Imaginea televizoarelor NeoQLED

Televizoarele Neo QLED au unghiuri de vizualizare largi si un raport de contrast dinamic ridicat, astfel incat sa puteti vedea detaliile chiar si in scenele cele mai intunecate. După cum veți vedea mai jos, unghiurile nu sunt la fel de generoase precum cele ale televizoarelor OLED, însă rămâne să apreciați dvs. dacă obișnuiți să vă uitați la televizor dintr-o poziție foarte “laterală”.

Echipate cu tehnologia Quantum Mini LED, oferă un nivel de luminozitate si contrast mai mare decat televizoarele traditionale LED. Acest lucru inseamna ca va puteti bucura de o experienta vizuala mai buna chiar si in conditii de lumina puternica. În plus față de aceste beneficii ale imaginii, Neo QLED utilizează și tehnologia Quantum Matrix, care permite afișajului să regleze automat nivelul de lumină în funcție de conținutul afișat și de condițiile de iluminare din încăpere. Aceasta îmbunătățește contrastul și reduce efectul de “blooming” în zonele cu lumina puternică.

Maparea dinamica a tonurilor HDR10+ schimba culoarea si contrastul, scena cu scena, permitandu-ti sa apreciezi chiar si cele mai mici detalii.

Performanța în jocuri a televizoarelor NeoQLED

Samsung NeoQled sunt, de asemenea, echipate cu tehnologia Real Game Enhancer Plus, care ofera o calitate de imagine mai buna pentru jocurile video. Acest lucru se datoreaza unui timp de raspuns mai rapid si unui raport de refresh mai mare, astfel incat sa puteti juca jocurile fara a avea intarzieri sau efecte de ghosting. De altfel, seria Samsung QN90 este alături de OLED-ul LG EVO, cea mai bună opțiune de proprietarii de console de jocuri, întrucât aceste televizoare sunt create (și) pentru gaming, permițând refresh rate-uri de 120Hz, având înglobate și tehnologii speciale, precum sincronizarea VRR și un input lag foarte mic.

Conectivitatea televizoarelor Samsung NeoQLED

In ceea ce priveste conectivitatea, aceste televizoare sunt echipate cu Wi-Fi si Bluetooth, astfel incat sa puteti conecta dispozitivele dvs. inteligente si sa accesati continutul dorit fara a fi nevoie sa conectati cabluri suplimentare. De asemenea, sunt compatibile cu diferite servicii de streaming precum Netflix, Amazon Prime sau Disney Plus.

În orice model și diagonală, sunt dotate cu HDMI 2.1, slot CI+ pentru programele codate, mufe USB și multe tehnologii și aplicații pentru conectivitate sincronizată, atât a imaginii cât și a sunetului. Evident, sistemul Q-Symphony este de asemenea integrat, și ar fi păcat să nu beneficiați de acesta și de achiziția unui soundbar Samsung de top.

Sistemul de operare al Smart TV NeoQled

In ceea ce priveste caracteristicile inteligente, aceste televizoare sunt echipate cu sistemul de operare Tizen, care ofera acces la aplicatii si continut, precum si la diferite functii inteligente, cum ar fi controlul vocal sau recunoasterea gesturilor. Acestea pot fi controlate prin intermediul unei aplicatii Samsung SmartThings sau prin intermediul unui telecomand cu care poti controla alte dispozitive din casa.

Avantaje NeoQLED vs OLED

Televizoarele Samsung NeoQled au o serie de avantaje fata de televizoarele OLED:

 1. Fiabilitate: Televizoarele Neo Qled au o fiabilitate mai buna comparativ cu televizoarele OLED, deoarece acestea au mai multe straturi de protectie si au o durabilitate mai mare in timp. Ce-i drept, această fiabilitate excede cu mult perioada de uzură morală a televizorului, ceea ce înseamnă mai pe românește că până să se strice imaginea unui OLED, veți deveni interesat de cine știe ce ne va rezerva viitorul: 16K, 3D sau holograme.
 2. Luminozitate: NeoQled au un nivel de luminozitate si contrast mai mare decat televizoarele OLED, acest lucru inseamna ca va puteti bucura de o experienta vizuala mai buna chiar si in conditii de lumina puternica.
 3. Pret: In general, prețurile acestora sunt ceva mai accesibile ca pret comparativ cu televizoarele OLED, acest lucru poate fi un avantaj pentru cei care doresc o calitate de imagine excelenta la un pret accesibil. Veți găsi mai jos, cele mai ieftine sau cele mai recomandate televizoare NeoQLED.
 4. Varietate de dimensiuni: Samsung NeoQled televizoarele sunt disponibile in mai multe dimensiuni comparativ cu televizoarele OLED, acest lucru ofera mai multe optiuni pentru a se potrivi spatiului dvs. de locuit.
 5. Tehnologie Quantum Mini LED: Samsung NeoQled televizoarele sunt echipate cu tehnologia Quantum Mini LED, care ofera un nivel de luminozitate si contrast mai mare decat televizoarele traditionale LED si OLED.

Dezavantajele NeoQLED vs OLED

Televizoarele OLED au o serie de avantaje față de televizoarele NeoQLED :

 1. Vizibilitatea unghiurilor: Televizoarele OLED au unghiuri de vizualizare mai largi comparativ cu NeoQled televizoarele, acest lucru inseamna ca poti vedea imaginea mai bine daca te uiti la televizor din unghiuri mai mari.
 2. Contrast: Televizoarele OLED au un contrast mai mare comparativ cu NeoQled, acest lucru inseamna ca poti vedea mai bine detaliile in scenele intunecate și implicit vei reduce …
 3. Consumul de energie: Televizoarele OLED au un consum de energie mai mic comparativ cu NeoQled, având în vedere că pixelii OLED sunt auto-iluminați, iar în scenele întunecate, aceștia pur și simplu se sting, și nu mai consumă energie.

Prețul televizoarelor Samsung Neo QLED

In ceea ce priveste pretul, televizoarele NeoQled pot aduce o cheltuială semnificativ mai mare față de modelele standard, dar ofera o calitate exceptionala si o experienta vizuala superioara comparativ cu alte televizoare din aceeasi gama de pret. Chiar dacă vorbim de cele mai ieftine Neo QLED-uri, fie ele 4K sau 8K, totuși nu sunt chiar foarte competitive din punct de vedere al prețului, fiind adresate mai degrabă consumatorului cu venituri medii spre mari, interesat de o calitate superioară a imaginii și funcționalități premium.

În gama de televizoare Neo QLED, găsim în oferta evoMAG și Flanco mai multe modele diferențiate de preț, dimensiuni și implicit performanță:

 • modelele Neo QLED ale anului 2022, identificate cu sufixul B la finele codului, și anume, sortate după diagonală cât și după ierarhia în serie înaintea sufixului, cel mai mare nr. denotă mici îmbunătățiri (90 fiind mai performant decât 80 sau 85): 43QN90B (cel mai ieftin), 50QN90B, 55QN85B, 55QN90B, 65QN85B, 65QN90B, 65QN91B, 75QN91B,
 • modelele Neo QLED anului 2021, identificate cu sufixul A la finele codului, încă prezente în oferte dar achiziția acestora ar trebui decisă dacă prețul acestora este la sub 15% decât prețul variantelor B (2022) sau doriți o dimensiune atipică de 98 de inch: 55QN85A, 50QN90A, 55QN90A, 55QN95A, 65QN90A, 65QN95A, 75QN85A, 75QN90A, 75QN95A, 85QN85A, 85QN90A, 85QN95A, 98QN90A,
 • modelele Neo QLED 8K ale anului 2021, identificabile după sufixul A, precedat de o serie de 3 cifre ce denotă ierarhia în serie dpdv al performanțelor (700,800,900), precum: 55QN700A, 65QN800A, 65QN900A, 75QN700A, 75QN800A, 75QN900A, 85QN900A,
 • modelele Neo QLED 8K ale anului 2022, identificabile după sufixul B, precedat de o serie de 3 cifre ce denotă ierarhia în serie (700,800,900), precum: 55QN700B, 65QN700B, 65QN800B, 65QN900B, 75QN700B, 75QN800B, 75QN900B, 85QN800B, 85QN900B,

În concluzie, având în vedere oferta de Neo QLED-uri Samsung 8K și 4K, ce merită de reținut este, că:

 • prețul crește pe măsura diagonalei;
 • prețul crește pe măsura ierarhiei (900 sau 90 vor fi mai scumpe decat 700 8K sau 70 4K)
 • prețul ar trebui să scadă la modelele T (2020), A (2021) față de B (2022) sau C (ce vor apărea în 2023) însă nu se întâmplă asta, deoarece prețurile nu sunt ajutate relațional între modele având în vedere că oferta eMAG este de tip marketplace, iar unii vânzători pur și simplu nu și-au recalibrat oferta.

Merită menționat și faptul că diferențele de performanță sau îmbunătățiri de design între seria 90 și seria 80 sunt mai mari decât diferențele între 80 și 70, dar marginale între 90 și 85.

Ca și concluzie în stabilirea deciziei de cumpărare, sau în cazul stabilirii bugetului recomandăm să prioritizați decizia în baza următorilor piloni:

 1. diagonală
 2. serie anuală C mai bun ca B, B mai bun ca A, A mai bun ca T.
 3. serie ierarhică, cu cât mai mare cu atât mai bine, dar să aveți în vedere că seria 9A din 2021 este peste seria 8B din 2022, iar C-urile vor ajunge în categoria de best buy-uri undeva la finele lui 2023.

Tocmai de aceea, părerea noastră este că în decizia de achiziție este foarte important să urmăriți raționamentul de mai sus de sortare după serie ierarhică și serie anuală, decodificând codul televizorului smart Samsung Neo Qled. Dacă v-am amețit, mergeți direct la modelele recomandate, considerate foarte bune pentru banii plătiți, de la finele acestui articol.

Concluzii de achiziție

In concluzie, televizoarele Samsung Neo Qled sunt o alegere excelenta pentru cei care doresc o calitate a imaginii excepțională, o experienta de joc imbunatatita si o conectivitate diversă și ușoară. Acestea sunt echipate cu tehnologii inovatoare si ofera o calitate de imagine superioara comparativ cu alte televizoare din aceeasi gama de pret. Deși nu pot echivala cu negrul absolut al televizoarelor OLED, compensează prin luminozitatea crescută pentru a genera contrast. Dacă nu aveți nevoie de unghiuri de vizualizare foarte largi și nu țineți din scurt fiecare watt de electrictate consumat, părerea noastră este că investiția într-un televizor Samsung Neo Qled este mai mult decât recomandată.

Vă recomandăm să alegeți un model Neo QLED identificând corect anul de lansare a seriei, mai exact: QNxxA fiind lansate în 2021, QNxxB în 2022 și ne așteptăm ca QNxxC să fie modelele noi ale anului 2013.

Modele de televizoare NeoQLED recomandate

Din gama de televizoare QLED lansate în 2022 și 2023 recomandăm următoarele modele și magazine (NU RECOMANDĂM ALTEX):

 • cel mai ieftin 4K este Samsung Neo QLED 43QN90 ( vezi preț la eMAG, evoMAG și Flanco)
 • cel mai echilibrat 4K din punct de vedere performanțe / diagonală preț, este modelul Samsung Neo QLED 50QN90 (vezi la eMAG, evoMAG și Flanco)
 • cel mai ieftin și totodată recomandat televizor Neo QLED 8K este Samsung Neo QLED 65QN800B, (vezi preț, păreri și caracteristici la eMAG, evoMAG și Flanco)
evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

 1. TOP5 Televizoare Bune de vizionat Filme la un preț prietenos - […] Dacă doriți să știți mai multe despre televizoarele Neo QLED și cum se poziționează (diferențiază) față de televizoarele OLED,…

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *