Hard Disk-uri Externe recomandate pentru Televizoare

Dacă v-ați gândit să cumpărați un hard disk extern nou-nouț, care să îl conectați la portul USB al televizorului pentru redarea sau înregistrarea conținutului media (fotografii, filme, muzica), există un lucru de care trebuie să fiți conștient: nu orice hard disk extern este bun pentru un televizor smart.

La ce ajuta un HDD extern conectat la Smart TV?

Un hard disk extern poate fi util la un televizor smart pentru mai multe motive:

flanco.ro/
 1. Capacitate de stocare: un hard disk extern poate oferi o capacitate de stocare mult mai mare decât cea oferită de memoria internă a televizorului, permițându-vă să stocați mai multe filme, emisiuni TV și alte conținut multimedia.
 2. Facilitatea de utilizare: un hard disk extern poate fi conectat la televizor prin intermediul unei conexiuni USB, ceea ce permite accesul ușor la conținutul stocat.
 3. Versatilitate: un hard disk extern poate fi utilizat și cu alte dispozitive, cum ar fi un computer sau un consolă de jocuri, oferind posibilitatea de a accesa conținutul stocat de oriunde.
 4. Posibilitatea de a inregistra conținut prin intermediul televizorului dvs. smart
 5. Posibilitatea de a utiliza hard diskul extern ca un Media Server pentru a accesa continutul stocat pe el de pe mai multe dispozitive din casa.

Este important să aveți în vedere că un hard disk extern poate fi fragil si poate fi afectat de socuri si căldură, asadar este important să il protejati si să il utilizati in conditii adecvate.Regenerate response

Ce HDD extern să cumpăr pentru un Smart TV?

Există mai multe opțiuni de hard diskuri recomandate pentru televizoarele smart. Ce trebuie să știți, este că un HDD extern necesită o formatare specială pentru a fi recunoscut de către televizorul dvs. smart. Indiferent de dimensiunea lor, multe hard disk-uri externe noi și SSD se bazează de obicei pe un format de partiționare numit GUID Partition Table (GPT).

GPT permite ca întreaga capacitate a unității să fie utilizabilă pe un PC sau laptop. Cu toate acestea, este posibil ca acest format de partiționare să nu fie recunoscut de smart TV. Este unul dintre acele lucruri care depinde foarte mult de marca și modelul implicat. În plus, dacă conectați o unitate bazată pe GPT la un televizor, aceasta poate apărea ca fiind recunoscută de televizor, dar nu va putea afișa niciuna dintre informațiile pe care le-ați pus anterior pe ea. Soluția ar fi reformatarea hard diskului (pierderea informației deja stocate) într-un format compatibil atât cu PC-ul cât și cu Smart TV-ul, mai exact, să formatați într-o partiție MBR (Master Boot Record). O problemă poate apărea datorită faptului că acest format nu permite citirea unor partiții de dimensiuni mari, ceea ce înseamnă că ar trebui să vă rezumați la un HDD extern de maxim 4TB pentru a putea fi citit și scris de majoritatea televizoarelor moderne.

Hard diskurile externe recomandate pentru smart tv-ul dvs. sunt:

 1. Western Digital My Passport 4TB: acest hard disk extern este ușor de utilizat, are o capacitate mare de stocare, este rezistent la șocuri și îl găsiți la un super preț la pcgarage dar îl găsiți și la eMAG.
 2. Seagate Expansion Portable 4TB: acest hard disk extern oferă o capacitate mare de stocare și se conectează plug & play la televizoarele smart prin intermediul conexiunii USB 3.0. Forma si dimensiunile slim ale acestui HDD extern, îl fac foarte util: tot timpul la îndemână. La eMAG.
 3. Toshiba Canvio: acest hard disk extern de 4TB este foarte compact, ușor de utilizat și oferă o capacitate mare de stocare pentru conținutul dvs. Cu peste 50 de ani de experienta in tehnologia hard disk-urilor si standarde de calitate inegalabile, hard disk-urile portabile Toshiba ofera un loc sigur si siguranta pentru fisierele dumneavoastra, oriunde v-ati deplasa. Din nou, la eMAG.
evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

2 Comments

 1. Am un tv Samsung LE32C653.
  Am folosit 3 ani cu succes un hdd extern Seagate usb de 1T, care s-a defectat.
  Am cumpărat un WD de 2T, îl recunoaște, dar nu-l poate formata. Pe PC merge excelent.
  Ce-i de făcut ca să fie acceptat de tv?
  Vă mulțumesc.

  Post a Reply
  • Buna!

   Incercati sa creati 2 partitii de 1T pe PC. Formatati o partitie FAT32 sau FAT16, acestea ar trebui sa fie recunoscute de televizoarele samsung Full HD.

   Succes!

   Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. TOP5 Televizoare Bune de vizionat Filme la un preț prietenos - […] care excelează în procesarea și redarea filmelor, indiferent de sursa de input (TV, USB – HDD, Streaming sau conectare…

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *