Cele mai bune Televizoare Samsung OLED: S95, 55S95 – 65S95

Televizoarele OLED Samsung din seria S95, sunt cele mai bune televizoare Samsung disponibile pe piață din punct de vedere al calității imaginii, dacă eliminăm (un pic inutilele) televizoare cu rezoluție 8K ce încă nu au atins pragul optim pentru vânzări de masă. Seria S95, disponibilă în variante de diagonală de 55 de inch (138cm) 55S95B și de 65 de inch (163cm), sunt televizoare excelente pentru cei care caută o experiență de vizionare premium, singurul dezavantaj ar fi prețul destul de ridicat al acestora. Vedeți oferta OLED-urilor Samsung la eMAG, evoMAG, Flanco și cel.ro.

Vom trece prin acest review prin principalele caracteristici ale modelului considerat flag-ship (vârf de lance, fanion) de televizor Samsung, analizând următoarele aspecte ale celui mai bun televizor Samsung:

flanco.ro/

Designul TV OLED Samsung 55S95 și 65S95

Design-ul său elegant și construcția de calitate, fac televizoarelor din seria S95 un centru de atracție în orice cameră de zi, spațiu comercial sau de divertisment. Televizoarele Samsung 55S95 și 65S95 sunt ultra subțiri datorită display-ului OLED, iar materialele de calitate premium, rama insesizabilă – minimalistă și aspectul general modern si elegant ofera televizorului un profil unic si frumos.

Observați în imaginea de mai jos cum ecranul este aproape insesizabil privit din lateral sau de sus, părerea noastră este că dacă ar deveni și mai subțire am trece deja în zona hologramelor. Deși boxele audio sunt puternice pentru un televizor ultra thin, nu ocupă spațiu, iar designul nu dă senzația de butucănos. Este unul dintre puținele modele de pe piață care arată la fel de bine și din față și din lateral.

Design Ultra subtire Samsung OLED 55S95B si 65S95B
Design Ultra subtire Samsung OLED 55S95B si 65S95B

S95, primele televizoare OLED de la Samsung

Televizoarele OLED Samsung 55S95B și 65S95B OLED sunt unice în gama Samsung, diferențiindu-se de gama QLED a Samsung, inclusiv de Neo Qled-ul Samsung QN95B de ultimă generație, prin faptul că acest televizor folosește un nou panou QD-OLED.

Deși este primul model de OLED de la Samsung ce anterior se focusase numai pe televizoarele QLED, display-ul este unul îmbunătățit prin integrarea punctelor cuantice în tehnologia de fabricație OLED. Samsung a reușit prin acest model să scurt-circuiteze timpul necesar de dezvoltare a OLED-urilor, scurtându-l considerabil prin integrarea patentelor proprii QLED în display-urile OLED furnizate de către LG. Chiar dacă a făcut un compromis prin a își deschide tehnologia și către Samsung, LG și-a asigurat cota de piață prin OLED-urile de mari dimensiuni și reducerea costurilor de producție, în timp ce Samsung a pus mâna pe un OLED pe care îl poate îmbunătăți prin integrarea Quantum Dots.

Aplicații și funcții de top

La fel ca alte televizoare Samsung, Samsung 55S95B și 65S95B OLED folosec interfața inteligentă Tizen OS proprietară a Samsung, care oferă o gamă largă de aplicații și jocuri. Samsung și-a concentrat această serie nu doar pe îmbunătățirile de display și imagine, dar mai ales pe funcțiile suplimentare ale televizoarelor smart de vârf, inclusiv pe suportul pentru Google Duo.

Google Duo este o tehnologie de comunicare care acceptă apeluri video cu până la 32 de persoane direct pe televizorul dvs. prin conectarea unei camere web compatibile, dar poți utiliza propria cameră foto-video a smartphone-ului, pentru a efectua apeluri video foarte ușor și a le transpune în conferință pe ecranul televizorului smart.

Televizoarele OLED de la Samsung: 55S95B cât și 65S95B te ajută să faci tranziția la o casă inteligentă (Smart Home), prin intermediul platformei gratuite SmartThings, care se poate conecta, fără probleme, pentru monitorizarea și controlul tuturor dispozitivele tale inteligente și îți oferă un management în mod intuitiv a casei tale. Poți controla dispozitivele direct, cu telecomanda sau cu vocea.

OLED-urile Samsung S95 – excelente în jocuri

S-a pus mare preț și pe opțiunile și funcțiile de gaming, acceptând toate avantajele lățimii de bandă HDMI 2.1 pe toate cele patru porturi. În același timp, aceste televizoare sunt certificate FreeSync Premium, vin cu beneficiile VRR pentru sincronizare perfectă cu sursele de imagine, oferă refresh rate de 120HZ și se încadrează în cerințele jucătorilor ocazionali. Nu este cel mai bun televizor pentru gaming, dar se comportă în teste mult peste media celorlalte televizoare considerate premium.

Deși nu este menționat explicit în specificații, mai mulți testeri au confirmat că Samsung S95B poate accepta și afișa și un semnal forțat de 144 Hz.

Televizor OLED Samsung 55S95B și 65S95B OLED
Televizor OLED Samsung 55S95B și 65S95B OLED

Imagine excepțională, experiențe maxime

Samsung Smart TV Seria S95B include suport pentru HDR10+, tehnologia de sunet Samsung Acoustic Multi-Audio și compatibilitate cu asistentul vocal Bixby. Imaginea este de o claritate uimitoare, cu culori vii și detalii fine, iar sunetul este puternic și clar.

Tehnologia de mapare a culorilor de la Samsung OLED afiseaza culori precise, pentru reprezentarea reală a culorii. Peste 2.000 de culori PANTONE si de diversitate de nuante, cu OLED, care a primit prima certificare ‘PANTONE Validated’ din lume, de la principala autoritate globală asupra culorii.

Tehnicile de procesare a imaginilor în timp real, susținute de un procesor ultra capabil, reușesc să imprime prim planurilor efecte 3D, chiar dacă televizoarele 3D au dispărut din gama producătorilor de televizoare.

Televizoarele Samsung OLED S95, reușesc să îmbine perfect avantajele ecranelor OLED în ceea ce privește cel mai adânc negru prin stingerea totală și independentă a pixelilor cu beneficiile ecranelor QLED în ceea ce privește luminozitatea și culorile puternice. Nu este deci de mirare că acestea au impresionat prin caracteristicile anti-reflexie și a unghiurilor de vizualizare largi.

Procesor cu inteligență artificială

Procesorul OLED Neuronal Quantum 4K de la Samsung creează una dintre cele mai bune experiență de vizionare. Maparea perceptivă a culorilor și amplificatorul de luminozitate OLED oferă luminozitate, culoare, contrast si detalii de neegalat. Tehnologia excepțională de optimizare 4K AI, completată de 20 de rețele neuronale, se asigură ca vei simți cu adevărat rezoluția 4K redată prin milioane de nuanțe și culori.

OLED-urile Samsung S95, înglobează cele mai avansate tehnologii de inteligență artificială (AI) pe care le poți cere unui televizor în 2023.

Sunetul S95, mult peste medie

Noile difuzoare poziționate în partea superioară a televizoarelor S95 oferă experiențe audio perfecte, datorită în mod special suportului Dolby Atmos, îmbunătățirilor pentru gaming și filme și a sunetului multidimensional.

Q-Symphony permite, intr-un mod unic, difuzoarelor TV si soundbar-ului sa functioneze simultan, pentru un efect surround mai bun, fara a dezactiva difuzoarele TV. Împreună cu un soundbar de top din seria Q, veți fi surprinși de capabilitățile audio ale acestui televizor.

Controlul vocal este un plus convenabil, permițându-vă să accesați conținutul dorit cu ușurință.

Concluzii și păreri de final

Alături de cele două modele de la Sony A95K OLED (XR 55A95K și XR 65A95K), televizoarele OLED Samsung S95 folosec panouri OLED albastre cu filtre de culoare cu puncte cuantice, recunoscute prin faptul că oferă culori mult mai strălucitoare decât ecranele OLED albe tradiționale, cum ar fi cele ale LG G2 OLED, de asemenea televizoare de top.

În concluzie, Televizoarele OLED Samsung, atât 55S95B cât și 65S95B sunt televizoare excelente pentru cei care caută o experiență de vizionare premium, singurul dezavantaj ar fi prețul destul de ridicat al acestora.

Chiar și așa, într-o campanie de reduceri ar putea fi destul de abordabile, au trecut vremurile în care pentru calitatea maximă investeai o jumătate de garsonieră într-un televizor. Verificați oferta la zi a OLED-urilor Samsung la eMAG, evoMAG, Flanco și cel.ro.

evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *