Care sunt cele mai bune televizoare în 2023 după marcă și utilizare?

Ne-am gândit să facem un top al celor mai bune televizoare ale mărcilor importante de televizoare inteligente, practic cele mai performante modele ale fiecărui producător. În această analiză vor doar modelele de top al celor mai importante mărci: Samsung, LG, Sony. Iar la final, vom vedea care dintre aceste modele este cel mai bun din lume în 2023, având în vedere modul în care acestea sunt utilizate de către consumatorii casnici.

Cel mai bun televizor Samsung (OLED S95)

Cel mai bun televizor Samsung este modelul Samsung S95B OLED (aici review), disponibil în variante de 55 de inch (138cm) 55S95B și de 65 de inch (163cm).

flanco.ro/
Televizor OLED Samsung 55S95B și 65S95B OLED
Televizor OLED Samsung 55S95B și 65S95B OLED

Televizoarele OLED Samsung 55S95B și 65S95B OLED sunt unice în gama Samsung, diferențiindu-se de gama QLED a Samsung, inclusiv de Neo Qled-ul Samsung QN95B de ultimă generație, prin faptul că acest televizor folosește un nou panou QD-OLED. Alături de cele doua modele de Sony A95K OLED (XR55A95K și XR65A95K), această nouă tehnologie TV folosește panouri OLED albastre cu filtre de culoare cu puncte cuantice și este recunoscută prin faptul că oferă culori mult mai strălucitoare decât ecranele OLED albe tradiționale, cum ar fi cele ale LG G2 OLED.

Televizoarele OLED Samsung, atât 55S95B cât și 65S95B sunt televizoare excelente pentru cei care caută o experiență de vizionare premium, singurul dezavantaj ar fi prețul destul de ridicat al acestora. Vedeți oferta OLED-urilor Samsung la eMAG, evoMAG, Flanco și cel.ro.

Cel mai bun televizor Sony (OLED A95K)

Cel mai bun televizor de la Sony este considerat modelul OLED A95K, disponibil în variante de 55 de inch (138cm) 55SA95K și de 65 de inch 65A95K (163cm). După cum scrisesem și mai sus, sunt tot OLED-uri albastre îmbunătățite de tehnologia Quantum Dots.

Deși televizoarele Sony sunt de obicei mai scumpe decât modelele similare de la Samsung sau LG, acestea sunt de obicei investiții sigure. Sony este binecunoscut pentru capacitățile de procesare ale televizoarelor sale, așa că este o alegere excelentă pentru oricine care dorește imagini video post-procesate și îmbunătățirea în timp real a filmelor

Cele mai bune televizoare Sony OLED 55SA95K și 65A95K
Cele mai bune televizoare Sony OLED 55SA95K și 65A95K

Cel mai bun televizor Sony de pe piață este Sony A95K OLED. Este foarte asemănător cu Samsung S95B OLED, deoarece dispune de același panou QD-OLED nou, care oferă un negru incredibil de profund, precum și culori strălucitoare și vibrante care ies în evidență. Dispune de capabilitățile uimitoare de procesare pentru care este cunoscut Sony, așa că este o alegere excelentă pentru cinefilii care caută cel mai bun televizor pentru o configurație home theater îmbunătățită.

Modelele de televizoare OLED Sony 55SA95K și 65A95K sunt perfecte pentru jocuri, cu un timp de răspuns aproape instantaneu care are ca rezultat o gestionare clară a mișcării. Are câteva funcții excelente de gaming, inclusiv suport pentru rata de reîmprospătare variabilă (VRR), dar funcțiile sale de jocuri funcționează numai cu anumite dispozitive (PlayStation) și nu sunt la fel de compatibile ca Samsung.

În concluzie: televizoarele Sony din seria A95, OLED-urile îmbinate cu tehnologia Quantum Dots excelează prin fiabilitate și imagini, capabilități de îmbunătățire audio video. Prețurile sunt ceva mai mari decât în cazul competitorilor, dar cu un Sony niciodată nu da-i greș când vine vorba de electronice. Vezi ofertele televizoarelor A95 în oferta eMAG, evoMAG și Flanco.

Cel mai bun televizor de la LG (G2 și C2)

LG este unul dintre cei mai mari producători de televizoare din lume și este una dintre puținele companii care produc atât televizoare OLED, cât și cu iluminare din spate LED. Televizoarele lor OLED oferă cea mai bună valoare și performanță în comparație cu alte mărci, cu o selecție uimitoare de funcții de streaming și o calitate fantastică a imaginii.

G2 Gallery Edition OLED TV Cele mai bune televizoare LG Oled G2 Gallery si C2
G2 Gallery Edition OLED TV Cele mai bune televizoare LG Oled G2 Gallery si C2

Cele mai bune televizoare LG sunt reprezentate de tandemurile G2 și C2, ambele televizoare cu display OLED. Funcționează mult ca majoritatea celorlalte afișaje OLED, dar are un panou OLED nou și îmbunătățit, care îi permite să afișeze albi mai strălucitori decât generațiile anterioare.

G2 are un design unic, deoarece este conceput pentru a sta la nivel de perete cu suportul de perete inclus, dar nu vine cu un suport de tip stand. G2 are un plus pe parte de calitate audio și video față de C2,dar C2 excelează în gaming, în consumul de electricitate și este, datorită prețului mai mic, considerat best-buy-ul anului 2022.

Dacă vrei un televizor cu suport stand, LG C2 OLED este și el o alegere fantastică. Au aceleași caracteristici grozave ca majoritatea celorlalte ecrane OLED de la LG, inclusiv funcții uimitoare de gaming, cum ar fi rata de reîmprospătare variabilă FreeSync și G-SYNC, lag de intrare scăzut și lățime de bandă HDMI 2.1 pe toate cele patru porturi HDMI.

C2 și G2 sunt două dintre cele mai bune televizoare pe care le puteți obține pentru jocuri, au cel mai mic input lag din lume și sunt recunoscute drept cele mai eficiente energetic televizoare. Le recunoașteți după codul televizorului OLEDxxC2y sau OLEDxxG2y, unde xx reprezintă diagonala. Vedeți ofertele OLED-urilor LG G2 și C2 la eMAG, evoMAG, Flanco și CEL. Evitați modelul G2 / C2 de 42 de inch!

Topul celor mai bune televizoare dpdv utilizare

Vom menționa aici cel mai bun televizor în funcție de utilizarea acestuia preponderentă cât și cel mai bun televizor cu utilizare mixtă

 • cel mai bun televizor în utilizarea universală (jocuri, filme, show-uri, sporturi, conectare PC, suport HDR), modelul Samsung S95, urmat foarte aproape de OLED LG G2;
 • cel mai bun televizor pentru utilizare pentru filme, din nou câștigător este Samsung S95;
 • cel mai bun televizor pentru jocuri, OLED LG C2;
 • cel mai bun televizor pentru show-uri de televiziune, spectacole și concerte, Sony A95;
 • pentru sporturi, cel mai bun televizor este din nou Samsung S95
 • cel mai bun televizor pentru utilizare pentru filme HDR, din nou câștigător este Samsung S95;
 • cel mai bun televizor pentru jocuri HDR, Samsung S95
 • pentru a fi utilizat ca și monitor PC, cel mai bun televizor este OLED LG G2 urmat la foarte mică distanță de Samsung S95
evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

1 Comment

 1. Este interesant cata tehnologie a fost investita in televizoarele de astazi. Trebuie sa luam in considerare toate caracteristicile/capacitatile diferitelor televizoare inainte de a lua o decizie. Tu ne oferi o recapitulare a celor mai bune televizoare disponibile pe piata si prin asta iti ajuti cititorii in luarea unei decizii bune. Esti un blogger minunat! 🙂

  Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *