Au venit primele OLED-uri Real 8K de la LG

La CES 2020 LG a prezentat noua gamă de modele de televizoare 8K ce aduc experieța Real 8K pe diagonale de 65,75,77 și 88 de inci.

Gama de televizoare 8K LG pentru anul 2020 cuprinde televizoarele premium LG SIGNATURE OLED 8K de 77 și 88 de inci (modelele OLED ZX de 88/77 inch) dar și televizoarele LG LED NanoCell (modelele Nano99 de 75/65 inci, Nano97 de 75/65 inci, Nano95 de 75/65 inci).

Televizor LG OLED 88Z9PUA
Televizor LG OLED 88Z9PUA – primul OLED 8K din lume

LG mentioneaza ca fiecare model depășește definiția oficială 8K Ultra HD stabilită de Asociația Tehnologiilor de Larg Consum. Parerea noastra este ca acest lucru insa este doar publicitate gratuita si ieftina, tinand cont ca LG nu este membru 8KA Association (precum Samsung, Panasonic, Sony si altii) iar acest standard LG este unul propriu.

Asta nu inseamna insa ca televizoarele OLED 8K LG sunt mai slabe ci doar ca pierzand lupta cu QLED-urile Samsung in luminozitate, contrast si paleta mai larga de culori redata de ecranele Quantum Dot prefera sa se marketeze diferit in zonele unde OLED-urile stau mai bine (negru mai inchis de exemplu sau contrastul dintre pixelii alaturati).

Televizoarele OLED LG 8K 2020
Televizoarele OLED LG 8K 2020

Noile modele pot reda conținut 8K nativ, grație suportului celei mai vaste selecții de surse de conținut 8K, cu intrare HDMI și USB; cu suport pentru HEVC, VP9 și AV1 (codecul preferat de furnizori importanți de servicii streaming – YouTube). Televizoarele LG 8K pot face streaming de conținut 8K la o frecvență de 60 FPS și sunt certificate ca putând reda conținut 8K 60P prin HDMI. Trebuie mentionat insa ca nativ sau real 8K este destul de greu de gasit, mai mult ca sigur in primii 3-5 ani continutul 8K va fi upscalat de la un 4K pe platformele de streaming online, singure in masura sa livreze rapid continut 8K.

Cele mai noi televizoare LG 8K au și performanța grafica îmbunătățită, grație noul procesor AI α (Alpha) 9 Gen 3. Folosind tehnologia deep machine learning, televizoarele premium 4K si 8K LG din 2020, indiferent de tehnologia ecranului (LED NanoCell sau OLED) vor oferi o calitate optimizată a imaginii și sunetului tuturor tipurilor de conținut, prin upscaling la 8K susținut de AI. Practic LG, cu intarziere, intra in scena procesoarelor de noua generatie cu capabilitati de inteligenta artificiala precum rivalii Samsung, Panasonic sau Philips.

LG se dedică total scopului de a le oferi consumatorilor o experiență remarcabilă de vizionare.

Park Hyoung-sei, președinte LG Home Entertainment Company
Televizorele OLED si NanoCell 8K LG
Televizorele OLED si NanoCell 8K LG

Funcția AI Picture Pro a procesorului α9 Gen 3 (detalii procesor) are capacitatea de a recunoaște fețele și textele de pe ecran, crescând claritatea fiecăreia în parte pentru a produce tonuri mai naturale ale pielii, trăsături ale feței bine definite și litere mai clare și mai ușor de citit.

În plus, funcția Auto Genre Selection (Selecție Automată a Genului) recunoaște tipul de conținut vizionat și aplică automat setările ideale pentru imagine, garantându-vă cea mai bună calitate a imaginii pentru cele patru genuri: film, sport, standard și animație.

Funcția AI Sound Pro analizează și clasifică sunetul din cinci categorii de conținut – muzică, filme, sport, drame sau știri – pentru a oferi voci mai clare și un sunet de fundal mai bogat și cu o textură mai clară. Cuvintele rostite sunt izolate și volumul lor crescut, pentru ca telespectatorii să le poată înțelege mai ușor, în timp ce sunetele de fundal sunt identificate, iar scena remixată pe audio 5.1 surround virtual, pentru ca privitorul să se poată adânci și mai mult în acțiune.

Cei ce isi vor cumpara un televizor LG vor putea monitoriza și controla dispozitivele IoT (Internet of Things) compatibile direct din Home Dashboard al televizorului, iar funcția Hands-Free Voice Control le permite telespectatorilor să controleze multiple dispozitive conectate doar prin intermediul vocii, chiar și din cealaltă parte a camerei. Disponibilă în 144 de țări, funcția de recunoaștere vocală ThinQ este încorporată în fiecare televizor LG 8K.

Sistemul de operare Smart TV propriu LG webOS, ajuta noile televizoare sa se integreze perfect cu Apple AirPlay 2 și HomeKit, cât și cu Google Assistant și Amazon Alexa. In urma unui update firmware ulterior, va exista compatibilitate și cu Amazon Alexa Premium Far-Field Voice. Informatii actualizate despre webOS veti gasi aici: webOS LG Official. Evident Chromecast este ingerat.

Noua platforma webOS LG Smart TV OLED si Nanocell 8K
Noua platforma webOS LG Smart TV OLED si Nanocell 8K

Prin televizoarele LG 8K OLED și NanoCell, clienții vor avea siguranta că achiziționează produse ce rezista in timp atat pe parte de fiabilitate cat si pe parte de tehnologii recente. Toate acestea vor oferi o calitate captivantă a imaginii, indiferent de format.

Modelele de televizoare LG ce vor fi lansate in 2020 acopera atat gama de OLED-uri cat si cea de LED-uri prin televizoarele marcate drept NanoCell.

Televizoarele LG 8K OLED si NanoCell precum si gama de televizoare cu rezolutie 4K lansate in 2020 pot fi achizitionate acum de clientii LG de la magazinele: eMAG.ro, Altex.ro, Badabum.ro, CEL.ro si evoMAG.ro.

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment