Tehnologia NanoCell de la LG NU ESTE OLED

Desi LG a lansat deja gama de televizoare cu rezolutie 8K, si obisnuiti fiind cu televizoarele premium cu ecran OLED am putea crede ca tehnologia NanoCell ar fi un OLED imbunatatit. Ei bine nu este asa, ecranele NanoCell sunt de fapt LCD-uri imbunatatite.

LCD este de departe inca cea mai prezenta tehnologie a ecranelor TV, chiar daca LG este cel mai mare producator de televizoare OLED.

Desi OLED-ul este pariul LG in urmatorii 10 ani tinand cont de investitile masive in fabricile de OLED-uri cat si prin relatile comerciale cu concurentii Sony, Panasonic sau Loewe prin care le furnizeaza acestora cea mai noua tehnologie, LG continua sa investeasca in tehnologia LCD.

Ultima gama de televizoare LG numita NanoCell incorporeaza nu doar inovatii in calitatea imaginii ci si in design, inteligenta artificiala si performanta in jocuri. Cu suportul noului standard HDMI 2.1, televizoarele NanoCell de la LG se remarca prin calitate a imaginii, design atragator si performanta de procesare.

Gama de televizoare LG Nano Cell™ vine cu o îmbunătățire semnificativă a calității imaginii, într-o gamă largă de unghiuri de vizualizare. Gama de televizoare NanoCell a LG va include și lansarea unui televizor 8K și nu este de mirare – această tehnologie NanoCell a fost concepută în mod adecvat pentru o asemenea calitate precisă a imaginii.

vezi gama de televizoare LG NanoCell

 

În loc să folosească un strat de culori peste LCD, cum face în prezent tehnologia QLED, televizoarele NanoCell utilizează nanoparticule de aproximativ 1 nm, integrate în panou. Aceste nanoparticule filtrează culorile terne și sporesc puritatea culorilor, creând o imagine superbă.

Acest lucru este extrem de important când vine vorba de tehnologia 8K, deoarece fiecare sub-pixel se va putea adapta individual la luminozitatea imaginii. Între timp, un televizor 8K QLED va putea doar să dezactiveze grupuri de sub-pixeli pentru a reprezenta o luminozitate medie, creând modele tip grilă pe televizorul dumneavoastră.

 

Ce esteNanoCell?

La baza fiecarui televizor LG NanoCell se afla un ecran IPS. Aceasta tehnologie este utilizata de majoritatea telefoanelor mobile si tablete datorita unghiurilor largi de vizualizare si a culorilor incredibil de vibrante pe care le ofera.

Tehnologia NanoCell reprezinta modalitatea prin care miniparticule din componenta ecranului absorb la nivel micro particule de lumina ce estompeaza culoarea ecranului.

 

Si totusi, merita un TV NanoCell LCD?

  1. Veti avea parte de culori mai imbunatatite, mai vibrante, daca vreti mai pure intrucat astfel se poate face o distinctie mai clara intre nuantele de culoare ce difera foarte putin una de cealalta. De exemplu, anumite imagini precum cerul sau iarba arata mai natural intrucat surprinde exact imensitatea de culoare pe care ochiul uman o poate distinge intr-un mod natural.
  2. In plus, unghiul de vizualizare marit va permite ca din orice parte a camerei imaginea redata de ecranul NanoCell sa fie la fel de clara, veti scapa astfel de enervanta repozitionare a ecranului cum se intampla de exemplu cu ecranul unui laptop.
  3. Toate televizoarele NanoCell de la LG permit rezolutie 4K si suporta toate formatele HDR: Dolby Vision, Technicolor, HLG sau HDR10, asta inseamna ca veti avea parte de un contrast puternic si claritate a detalilor.
  4. Datorita procesorului Alpha Gen 2 si a capabilitatilor sale machine learning, contrastul si luminozitatea sunt optimizate in real time, adaugand realist suplimentar imaginilor redate.
  5. Procesorul antementionat suporta de asemenea integrare cu Alexa sau Google Assistant datorita capabilitatilor sale Thinq AI. Pe scurt, veti putea controla prin voce televizorul dvs. smart.

 

Merita mentionat ca la televizoarele NanoCell vin echipate si cu telecomanda Magic Remote de la LG precum si cu sistemul de operare propriu webOS.

vezi gama de televizoare LG NanoCell

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul