Televizor 8K sau Televizor 4K?

Cu sigurantă, în anii care vor urma, conținul 8K va deveni norma. Deja există planuri în Asia ca posturile de televiziune să lanseze rețele 8K, China și Coreea de Sud sperând să le implementeze până în 2020, când Tokyo va găzdui Jocurile Olimpice.

Și unele companii de producție de filme au făcut planuri, Gardienii galaxiei Vol. 2 de la Marvel fiind filmat în 8K. Asta arată că unele companii deja fac planuri de viitor, iar în următorii trei ani va exista o mulțime de conținut 8K de care să se bucure toată lumea.

Însă pentru a aprecia cu adevărat un format cu rezoluția de patru ori mai mare decât 4K, merită să așteptăm să cumpărăm televizorul 8K potrivit. Televizoarele OLED 8K de la LG sunt disponibile deja in Romania, preturile sunt insa destul de mari, dar așteptarea pentru ca aceste televizoare premium sa se incadreze intr-un buget mai normal nu va fi prea lungă.

4K oferă o experiență de vizionare fantastică, chiar și cu jumătate din pixelii utilizați de 8K. Și fiindcă televizoarele Ultra HD 4K au fost lansate în 2014, tehnologia a evoluat mult de atunci. Nu doar rezolutia conteaza, iar momentan un televizor smart 8K este inca destul de scump!

Prețul a devenit mai accesibil și dimensiunile și modelele mai variate – au fost create și modele flexibile (ca televizorul LG Wallpaper, spre exemplu!). Dedicarea față de conținuturile 4K a crescut mult în ultimii sase ani; așadar, dacă vrei să mai aștepți puțin înainte să treci la 8K, 4K este departe de a fi un substitut de proastă calitate. Vezi aici câteva dintre opțiunile noastre de televizoare 4K.

Televizorul 4K – încă este o opțiune excelentă!

Chiar dacă a durat câțiva ani, acum există o sursă bine stabilită de conținut 4K. Au apărut câteva filme și seriale de televiziune filmate în 4K, în timp ce companiile de televiziune și serviciile de streaming video transmit la această rezoluție.

Cei din industria filmului și a televiziunii producând conținut de înaltă calitate, cea mai bună cale de a-l vedea este prin gama de televizoare OLED 4K de la LG. Acestea garantează că vedeți filmul sau serialul așa cum a intenționat regizorul, indiferent dacă include secvențe de acțiune palpitantă sau scene înfricoșătoare în nuanțe întunecate.

Deci, sa luam un televizor 4K sau sa asteptam reducerea preturilor la un televizor 8k? Tehnologia din televizoarele OLED ale LG nu numai că produce o frecvență mai mare a cadrelor pentru video de 4K și un control mai precis al iluminării de fundal, dar, de asemenea, ratele variabile de împrospătare sunt ideale pentru jocuri și s-ar putea chiar să vă avantajeze în cazul unui joc competitiv de Fortnite. Televizoarele 4K momentan sunt mai accesibile si ofera o experienta mai buna in jocuri.

Fără îndoială, televizoarele 8K vor schimba modul în care se consumă conținutul, cam la fel cum 4K a fost un uriaș salt tehnologic. Prezentate lumii pentru prima oară în 2013, a fost nevoie de cinci ani pentru ca beneficiile televizoarelor 4K să fie conștientizate pe deplin și vânzările să înceapă să crească.

Deși va dura o vreme ca televizoarele 8K să devină și ele un element obișnuit în locuințele din întreaga lume, a existat un impact incontestabil în cazul primelor modele. Cifrele sunt uluitoare, cei 7.680 pe 4.320 de pixeli care alcătuiesc 8K producând imagini alcătuite din 33 de milioane de pixeli. Chiar și de aproape, detaliul este remarcabil. Daca bugetul va permite, un televizor 8K va va aduce in livingul dvs. experiente media incredibile!

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul