Cum conectezi soundbar-ul la televizorul tau Samsung

Cum conectezi soundbar-ul la televizorul tau Samsung? Ei bine, metodele prezentate aici sunt cele mai recomandate pentru a conecta un soundbar cu un televizor Samsung. Urmati pasii de mai jos pentru a conecta aceste dispozitive:

Conectarea la TV prin TV SoundConnect

1. Porniti ambele dispozitive, TV-ul Samsung cat si Soundbar-ul dvs. Samsung.


2. La televizor, accesati Meniu > Sunet > Lista de difuzoare/Selectati difuzorul > Audio Bluetooth.


3. Selectati butonul Source/Function/F. de pe soundbar sau de pe telecomanda acestuia si selectati TV.


4. Pe TV va aparea un mesaj de confirmare in care sunteti intrebati daca doriti sa conectati soundbar-ul. Selectati Da. Astfel, soundbar-ul va fi conectat la televizor.

Este necesar ca intre dispozitive sa fie o distanta ce nu depaseste 5 metri. Altfel, s-ar putea ca aceasta conexiune sa nu poata fi stabilita.

Conectarea la TV cu ajutorul unui cablu optic sau cablu jack

Daca de exemplu TV-ul nu are functia TV SoundConnect, soundbar-ul include o serie de porturi prin care se pot face conexiuni pe cablu intre TV si soundbar. Doua dintre aceste tipuri de conexiuni sunt: cablul optic analog si cablul optic digital.

Pentru a realiza aceste tipuri de conexiuni urmariti schema de mai jos:

Conectarea la TV cu ajutorul unui cablu optic sau cablu jack
Conectarea la TV cu ajutorul unui cablu optic sau cablu jack

Conectarea prin NFC a stației Docking Audio

Puteţi conecta sistemul Soundbar la un dispozitiv inteligent activat NFC prin conexiune Bluetooth. După conectare, puteţi asculta muzică de pe dispozitivul inteligent pe sistemul Soundbar. Este acceptat numai de modelele din unele ţări. Conectarea prin NFC cu dispozitive inteligente.

1. Detaşaţi autocolantul NFC de pe ambalaj şi ataşaţi-l în locul dorit. Se recomandă aşezarea autocolantului NFC la o distanţă de 3 m de unitate. Obiectele metalice se pot interpune comunicaţiilor, iar autocolantul NFC ar putea să nu funcţioneze corect.

2. Apăsaţi butonul ( ) de pe panoul frontal al aparatului sau butonul „Source” de pe telecomandă pentru a selecta modul BT.

3. Activaţi funcţia NFC pe dispozitivul inteligent.

4. Apropiaţi antena NFC a dispozitivului inteligent de eticheta NFC.

5. Când apare promptul de conectare pe afişajul dispozitivului inteligent, selectaţi „Da”. După stabilirea conexiunii va apărea mesajul de finalizare. Pentru reconectare după prima conectare, începeţi de la pasul 3.

Wireless Audio with Dock – Conectarea subwoofer-ului Wireless

ID-ul de legare a subwoofer-ului este prezent din fabrică, iar unitatea principală şi subwoofer-ul ar trebuie să fie legate (conectate wireless) automat la pornirea unităţii principale şi a subwooferului. Dacă indicatorul Link nu este aprins când unitatea principală şi subwoofer-ul sunt pornite, setaţi ID-ul conform procesului de mai jos. Executaţi acest proces în interval de 30 de secunde după ce indicatorul Link de pe subwoofer începe să clipească.

  1. Introduceţi în priză cablurile unităţii principale şi subwoofer-ului.
  2. Confirmaţi că unitatea principală este oprită (în modul Standby).
  3. Menţineţi apăsat butonul „Id Set” din partea din spate a subwoofer-ului timp de 5 secunde.
    Indicatorul Link (Led-ul albastru) de pe subwoofer clipeşte scurt.
  4. Când este oprită unitatea principală (modul Standby), menţineţi apăsat timp de 5 secunde butonul „Mute” de pe telecomandă.
  5. Pe afişajul sistemului Soundbar va apărea mesajul „Id Set”.
  6. Pentru a finaliza conectarea, porniţi unitatea principală când clipeşte Led-ul albastru al subwoofer-ului.

Unitatea principală şi subwoofer-ul ar trebui să fie acum legate (conectate). Indicatorul Link (Led-ul albastru) de pe subwoofer ar trebui să fie aprins continuu, în culoarea albastru. Dacă indicatorul Link nu este aprins în culoarea albastru, înseamnă că procesul de legare a eşuat. Opriţi unitatea principală şi reluaţi procesul de la pasul 2.

Vă puteţi acum bucura de o calitate superioară a sunetului de la subwoofer-ul wireless Samsung, selectând efectul de sunet. Daca nu ati cumparat inca un sistem soundbar sau doriti sa faceti un upgrade, va recomandam sa cititi atunci si seria de review-uri de Soundbar-uri: Cele mai bune (performante) sisteme de sunet tip Soundbar.

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment