Ce diagonala a televizorului este recomandata?

Atunci cand te decizi sa cumperi un televizor, in mod special daca este unul Ultra HD 4K va trebui sa alegi cu grija dimensiunea display-ului. Un ecran imens nu tot timpul este recomandat, detaliile se mai pierd si va veti mai alege si cu ceva dureri de cap.

Ce-i drept, cu cat ecranul este mai mare cu atat vei fi considerat mai „burghez”, romanul de multe ori se reprezinta prin marca masinii, brandul hainelor, pretul cafelei si in cazul de fata marimea televizorului.

Desi dimensiunea televizorului nu mai este chiar factorul principal ce ne face sa il achizitionam este totusi unul important. Ecranele de dimensiuni mai mare sunt de regula preferate pentru calitatea imaginii si a imersiunii in continut pe care o ofera, insa totul trebuie balansat astfel incat acesta sa se incadreze bine in sufrageria dvs. Ca si regula, distanta de vizionare ideala este de aproximativ 3 ori inaltimea televizorului HDTV.

Chiar daca preturile cresc pe masura diagonalei si cu siguranta veti gasi oferte destul de atractive prin care cu doar un adaos de pret de 100-150 lei veti avea parte de o diagonala mai mare, ar fi bine sa stiti ca nu tot timpul diagonala mare atrage si o calitate a imaginii superioara.

Regula este ca un televizor 4K ar trebui sa stea la o distanta de cel putin 1,5 ori lungimea diagonalei fata de ochii dvs. Daca nu stati la aceasta distanta atunci nu veti observa rezolutia extra. Pentru un HD, calculati de 3 ori inaltimea acestuia.

Pentru un living standard, un televizor 4K cu diagonala de la 50 inch la 65 este mai mult decat suficienta. Diagonalele mai mici se preteaza dormitoarelor sau livingurilor confort 2.

Ti-am pregatit aici o lista de televizoare care se preteaza living-urilor de la noi.

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *