Ce inseamna Chromecast integrat la televizoarele smart?

In urma cu cativa ani publicasem un articol, cum sa iti transformi televizorul stupid intr-un smart TV cu ajutorul lui Google Chromecast. Era vremea cand televizoarele smart inca nu umplusera magazinele si casele noastre. Preturi mari, oferta mica, dorinta si utilitate neclara. Iar Screen Mirroring-ul era doar un concept.

In acel moment (ca si acum de altfel) faceam browsing pe internet de pe PC-ul sau laptopurile noastre. Tabletele erau in voga. Display-ul si touch-ul telefoanelor mobile nu erau inca atat de performante.

Tot atunci ne intrebam cu ce m-ar ajuta sa am un smart TV, continutul video il gaseam tot cu ajutorul browserelor, Netflix-ul nu aparuse la noi sau consideram ca Pro TV-ul ne da suficient continut.

Ei bine au trecut anii si sa cumparam un stupid TV este de neimaginat. Chiar si televizoarele de bucatarie trebuie sa fie smart in ideea ca inregistram un meci sau o emisiune TV sau ascultam muzica pe YouTube. Ne-a iesit din ADN sa facem colectie de mp3-uri pe stick-uri, totul ruleaza de pe Youtube sau alte platforme de media, video sau audio.

Ce inseamna Chromecast built-in?

Televizoarele lansate incepand cu 2019 vin cu Chromecast built-in, adica integrat. Asta inseamna ca nu mai ai nevoie de dispozitivul fizic ce il cumparai separat cu aproximativ 50 euro sa transmiti de pe telefonul mobil, tableta sau laptop continut pe TV, fie gasit pe internet fie filmulete sau fotografii de familie. Cu ajutorul functiei Chromecast poti face asta doar printr-o apasare de buton. Iar Google Chromecast Cloud are grija de tot.

evomag.ro
Ce inseamna Chromecast integrat la televizoarele smart?
Ce inseamna Chromecast integrat la televizoarele smart?

Denumirea anterioara a Google Chromecast era Google Cast. Chromecast optimizeaza cele mai utilizate aplicatii de streaming de pe internet pentru o utilizare fara griji.

Ce televizoare au Chromecast built-in?

Chromecast built in este integrat in majoritatea televizoarelor smart ale celor mai importanti producatori. Nu este un parteneriat exclusiv cu un anume brand. Nu va legati de o anumita marca este un serviciu liber. Si simplu.

Chromecast poate fi utilizat doar de device-uri Android?

Nu. Chromecast poate fi utilizat de catre orice device, Android sau iOS. Nu te limiteaza la sistemul de operare Google. Fie ca ai un telefon iPhone, un Samsung, un LG sau chiar un telefon Allview acest serviciu poate fi utilizat prin simpla instalare a aplicatiei Google Home App disponibila atat pentru iOS cat si pentru Android.

Pot avea continut suplimentar cu Chromecast?

Da. Veti putea avea parte de continut suplimentar pe televizorul dvs. intrucat Chromecast va permite in baza platii unui abonament acces la diverse posturi TV sau platforme audio video incluzand ABC, CBS, Fox, NBC, Comedy Central sau Hulu. Mai mult de 100 de aplicatii de streaming intr-una singura.

Ce limitari are Chromecast built in?

Una singura. Functioneaza doar daca televizorul si smartphone-ul / tableta sau laptopul sunt conectate la aceasi retea de internet wireless. Ceea ce nu ar trebui sa fie o problema in 99,99% din cazuri, fiind foarte rare situatiile in care in aceasi casa functioneaza routere wi-fi diferite.

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul