[GHID] Cum conectezi telefonul la TV prin Screen Mirroring

Nevoia de conectivitate dintr-un tap si transmiterea de informatii de la tableta, telefon sau laptop pe display-ul mai mare al unui televizor inteligent este din ce in ce mai prezenta. Uitati acum de cablurile scumpe si deranjante, de protocoalele si softurile de share-uire de imagini dintre device-uri, a aparut de cativa ani conceptul de Screen Mirroring de oglindire a informatiei de pe device-ul din mana ta pe cel al unui televizor.

Ce este funcția Screen Mirroring?

Funcția Screen Mirroring sau pe romaneste Functia de Oglindire a ecranului vă permite să transmiteti / redati conținutul dispozitivului mobil (telefon mobil sau tableta, laptop ba chiar PC) pe ecranul televizorului dvs. smart Samsung.

Tehnologia de partajare a ecranului s-a schimbat substanțial în ultimii ani, iar cea mai bună metodă de partajare a ecranului va diferi în funcție de vechimea, modelul și producătorul smartphone-ului, tabletei și televizorului.

Numeroase aplicații, cum ar fi Netflix și YouTube, dispun acum de o funcție de share-uire a ecranului integrată (Google Cast sau Chromecast Built-in). Dacă utilizați un dispozitiv de redare în flux, cum ar fi Chromecast, este posibil să fie necesar să conectați contul dvs. din respectiva aplicație la aplicația de redare în flux pentru a partaja ecranul.

Ce tablete și smartphone-uri au funcția de partajare a ecranului?

Toate tabletele și smartphone-urile recente au capacitatea de a partaja ecranul.

Funcția de partajare a ecranului pe smartphone-ul sau tableta dvs. se va numi Screen MirroringSmart View sau Conectare rapidă, în funcție de model și de sistemul de operare.

Ce televizoare Samsung au funcția de partajare a ecranului?

Funcția de partajare inteligentă este disponibilă la televizoarele smart Samsung care dispun de conexiune Wi-Fi. Primul model Samsung care a acceptat funcția de partajare a ecranului a fost gama F, în 2013.

evomag.ro

Dacă aveți un model mai vechi fără Wi-Fi, veți avea nevoie de un dispozitiv de redare în flux, cum ar fi Samsung AllShare Cast. Dacă aveți un dispozitiv Chromecast sau Amazon Firestick, puteți, de asemenea, să partajați ecranul prin intermediul acestuia.

Cum activezi Screen Mirroring pe televizorul Samsung?

Va trebui să vă asigurați că este deschisă conexiunea pentru partajarea ecranului atât pe smartphone/tabletă, cât și pe televizor, pentru ca aceasta să funcționeze corect.

Cum conectezi telefonul la televizor prin screen mirroring
Cum conectezi telefonul la televizor prin screen mirroring?

Tehnologia de partajare a ecranului s-a schimbat substanțial în ultimii ani. Modul în care configurați televizorul pentru partajare va diferi în funcție de vechimea modelului. Veți găsi funcția de partajare a ecranului pe televizor, în unul din cele trei locuri de mai jos:

  • Modele mai vechi: Apăsați butonul Sursă, apoi selectați opțiunea de sursă Screen Mirroring.
  • Modele mai noi: Selectați Meniu pe telecomandă, apoi navigați la: Rețea, apoi Screen Mirroring.
  • Cele mai recente modele vă vor permite să salvați o listă de dispozitive pentru a vedea și a gestiona dispozitivele conectate la televizor. Puteți face acest lucru în meniul Setări, la: General > Rețea > Manager dispozitive externe > Manager conexiuni dispozitive > Listă dispozitive.

Cum activezi Screen Mirroring pe tableta sau pe telefon?

Va trebui să vă asigurați că este deschisă conexiunea pentru partajarea ecranului atât pe smartphone/tabletă, cât și pe televizor, pentru ca aceasta să funcționeze corect.

Pentru a activa funcția de partajare a ecranului pe dispozitiv, glisați cu degetul din partea de sus a ecranului pentru a trage în jos bara de notificări.

Atingeți Screen Mirroring SAU Smart View SAU Conexiune rapidă. Dispozitivul dvs. va căuta acum televizoare și alte dispozitive pe care poate fi partajat ecranul.

Asigurați-vă că ați activat funcția de partajare a ecranului pe televizor, apoi atingeți televizorul la care doriți să vă conectați atunci când imaginea apare pe ecran.

Din motive de securitate este posibil să vi se solicite introducerea unui cod PIN care apare pe ecran.

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul