Cele mai ieftine OLED-uri LG 48A23LA, 55A23LA și 65A23LA

Televizoarele LG OLED din seria A2, modelele 48A23LA, 55A23LA și 65A23LA sunt o alegere foarte bună (și cea mai ieftină) din oferta de televizoare de pe piață, oferind o experiență vizuală captivantă și funcționalități avansate.

Recenzorii profesioniști de la Rtings, Tom’s Guide, TechRadar și Coolblue au avut o părere pozitivă despre acest model, evidențiind multiplele sale aspecte impresionante, iar magazinele online vin și cu reduceri de 40% față de prețul recomandat de producător!

flanco.ro/

Vezi oferta de preț la eMAG, prețul actualizat la evoMAG, oferta Flanco și oferta cel.ro pentru modelul 55Al23LA. Nu recomandăm achiziția de la Altex sau Mediagalaxy.

vezi si seria C2 si G2 OLED de la LG, lansate ulterior acestui articol

Iar dacă ținem cont de faptul că televizoarele OLED, datorită directivei europene intrate în vigoare de la 1 martie 2023 cu privire la reducerea consumului de energie electrică, vor avea dificultăți în a respecta pragul maxim de consum, ceea ce va atrage lipsa acestor modele de pe piață, vor fi mai greu de găsit și vor putea fi achiziționate de pe piețe non-UE, fac ca aceste modele să fie la mare căutare cât timp prețul modelelor lansate în 2022 sunt încă jos! Iar cele mai performante televizoare dpdv energetic, nu sunt chiar ieftine.

Review OLED LG 48A23LA pe scurt

OLED-ul LG 48A23LA face parte din gama OLED A2 a producatorului sud-coreean, fiind modelul cu cea mai mica diagonala (121 cm), si evident cel mai ieftin. Ca frati de serie, regasim modelele OLED 55A23LA de 138cm și OLED LG 65A23LA de 164 de cm diagonală. Veți vedea că acest model, cel mai ieftin OLED de pe piață, are un preț de 30 de ori mai mic decât cel mai scump model de OLED!

Seria de televizoare OLED LG A2 se remarcă prin negrul profund și contrastul ridicat oferit de tehnologia OLED. Aceasta înseamnă că vei experimenta culori vii și detalii fine, iar imaginile vor fi redate cu o precizie uimitoare. Capacitatea acestui televizor de a afișa imagini cu un raport de contrast infinit face ca scenele întunecate să fie bogate în detalii și fără a compromite luminozitatea zonelor luminoase.

În privința designului, LG A2 OLED impresionează cu un aspect elegant și subțire, având rame subțiri și un suport minimalist. Televizorul poate fi montat pe perete pentru a crea un aspect modern și aerisit în orice cameră. Pe lângă designul atrăgător, acesta dispune și de tehnologia ThinQ AI, care oferă acces la controlul vocal și la funcții de inteligență artificială, permițându-ți să controlezi televizorul cu ușurință și să accesezi conținutul preferat.

În ceea ce privește funcționalitățile, 48A23LA, 55A23LA si 65A23LA oferă un sistem de operare inteligent propriu al LG (webOS), care facilitează navigarea și accesul la o gamă largă de aplicații și conținut online. De asemenea, acesta dispune de tehnologia de sunet Dolby Atmos, care oferă o experiență audio captivantă și imersivă, redând sunete în jurul tău într-un mod realist. Având în vedere recenziile pozitive și caracteristicile remarcabile, televizorul LG A2 OLED este o alegere excelentă pentru cei care doresc o experiență cinematografică acasă. Calitatea imaginii deosebită, designul atrăgător, funcționalitățile inteligente și sunetul captivant fac din acest televizor un produs de top.

Design, dimensiuni si telecomanda


Televizorul LG A2 OLED se evidențiază prin designul său elegant și modern. Are o construcție subțire, cu rame înguste, care îl fac să arate elegant și să se integreze armonios în orice decor. Aspectul său minimalist este completat de suportul solid și elegant, care adaugă stabilitate și stil televizorului.

Televizor LG OLED OLED48A23LA, 121 cm, Smart, 4K Ultra HD

În ceea ce privește dimensiunile, modelul cel mai ieftin de OLED, de 48 de inch, fara stand are 1070 x 45.9 x 620 mm. Este compatibil cu suporturile de perete tip VESA 300×200 in cazul in care doriti sa utilizati spatiul din camera la maxim. Suporturile de perete compatibile au preturi incepand de la 80 de lei si cresc in cazul in care doriti functionalitati suplimentare (mobilitate, actionare prin telecomanda, profil super slim).

Telecomanda inclusă în pachetul televizorului LG A2 OLED este proiectată ergonomic și intuitivă pentru a oferi o experiență de utilizare simplă și comodă. Are un design minimalist și butoane bine plasate, pentru a putea naviga ușor prin meniuri și a controla televizorul în mod eficient.

Telecomanda LG OLED OLED48A23LA

Ecran, Imagine si tehnologii de imbunatatire imagine

LG 48A23LA, 55A23LA si 65A23LA sunt echipate cu un ecran OLED (Organic Light Emitting Diode), care oferă caracteristici tehnice superioare pentru o experiență vizuală excepțională. Ecranul OLED utilizează diode electroluminiscente organice pentru a emite lumina individuală pentru fiecare pixel, eliminând nevoia de iluminare de fundal și permitând controlul precis al luminii la nivel de pixel. Această tehnologie conferă avantaje semnificative în calitatea imaginii.

OLED-ul oferă negru absolut, deoarece pixelii pot fi complet închisi, eliminând orice sursă de lumină de fundal. Acest lucru produce un contrast infinit, deoarece fiecare pixel poate produce atât intensități ridicate ale culorilor luminoase, cât și negru profund, pentru o adâncime și un realism remarcabile în imagine.

De asemenea, tehnologia OLED permite o reproducere precisă a culorilor, datorită capacității fiecărui pixel de a emite culori independente. Acest lucru se traduce într-o gamă largă de culori, cu nuanțe subtile și detalii fine, pentru a obține o imagistică vibrantă și realistă.

Pentru a îmbunătăți și mai mult calitatea imaginii, televizorul LG A2 OLED este dotat cu diverse tehnologii avansate de procesare a imaginii precum AI Picture Pro ce analizează conținutul afișat și optimizează parametrii de imagine pentru a oferi o claritate și o detaliere superioară, Dynamic Tone Mapping care în timp real analizează, procesează și redă o multitudine de tonuri pentru crearea unui efect 3D și imagini imbunătățite, algoritmul de reducere a zgomotului care îmbunătățește imaginea, eliminând artefactele și reducând distorsiunile, pentru o vizualizare mai plăcută precum și tehnologia de Upscaling 4K, care îmbunătățește (mărește) rezoluția imaginilor non-4K.

Indiferent dacă urmărești conținut 4K, filme HDR sau joci jocuri, televizorul LG A2 OLED va oferi o paletă largă de culori bogate și precise, cu nuanțe subtile și detalii impresionante, toate potențate atât de un ecran OLED de înaltă tehnologie, de un procesor performant cât și de diversele tehnologii de top: AI Upscaling, Perfect Black, Eye Comfort Display, AI Picture Pro, AI Brightness Control, Dolby Vision IQ, HFR, Cinema, HDR, Filmmaker Mode, Self-lighting OLED, 100% Color Fidelity, 100% Color Volume, AI Genre Selection.

Televizorul LG A2 OLED integreaza o serie de tehnologii avansate de imbunatatire a imaginii, care ofera o calitate vizuala exceptionala si o experienta de vizionare cinematografica. Iata mai multe detalii despre fiecare tehnologie:

AI Upscaling: Aceasta tehnologie utilizeaza algoritmi de inteligenta artificiala pentru a upscala continutul de rezolutie inferioara, aducandu-l la o calitate mai apropiata de cea a rezolutiei 4K. Aceasta imbunatatire a detaliilor si claritatii contribuie la o experienta de vizionare mai realista si mai impresionanta.

Perfect Black: Datorita tehnologiei OLED, fiecare pixel emite lumina individual, iar atunci cand un pixel este complet stins, acesta ofera un negru perfect. Acest negru perfect ofera un contrast imbunatatit si o profunzime exceptionala a imaginilor, permitand vizionarea detaliilor in scene intunecate.

Eye Comfort Display: Aceasta tehnologie reduce emisiile de lumina albastra nociva, protejand ochii de oboseala si disconfort. Astfel, vizionarea pe termen lung devine mai confortabila si mai sigura pentru ochi.

AI Picture Pro: Prin intermediul algoritmului de inteligenta artificiala, televizorul analizeaza continutul si optimizeaza automat setarile de imagine pentru a oferi o calitate superioara. Contrastul, culorile si detaliile sunt imbunatatite, iar imaginea devine mai vibranta si mai realista.

AI Brightness Control: Aceasta tehnologie regleaza automat nivelul de luminozitate in functie de conditiile de iluminare din camera. Astfel, imaginile sunt afisate la o luminozitate optimizata, asigurand o vizualizare confortabila indiferent de mediul de vizionare.

Dolby Vision IQ: Aceasta tehnologie combina avantajele tehnologiei Dolby Vision, care ofera imagini HDR cu capabilitățile de inteligență artificială.

Luminance Optimizer, cu capacitatea de a adapta automat imaginea la conditiile de iluminare din camera. Astfel, indiferent daca esti intr-o camera luminata sau intr-un mediu mai intunecat, Dolby Vision IQ se asigura ca vezi fiecare detaliu, culori vibrante si contrastul perfect pentru o experienta vizuala captivanta.

HFR (High Frame Rate): Aceasta tehnologie permite redarea continutului cu un frame rate ridicat, pana la 120Hz, oferind imagini mai fluide si mai detaliate. Astfel, actiunea este redata fara efectul de sfartecare sau incetinire, oferind o experienta cinematografica autentica.

Cinema HDR: Tehnologia HDR (High Dynamic Range) imbunatateste gama de culori, contrastul si luminozitatea, oferind imagini mai realiste si mai bogate in detalii. Prin intermediul modului Cinema HDR, televizorul ofera o experienta de vizionare apropiata de cea dintr-un cinematograf, redand continutul asa cum a fost conceput de catre creatorii acestuia.

Filmmaker Mode: Aceasta tehnologie ajusteaza automat setarile de imagine pentru a reda continutul conform standardelor cinematografice. Prin activarea modului Filmmaker, televizorul reda imagini precise, fara a aplica automat filtre sau procesari care ar putea afecta intentia artistica a creatorilor de continut.

Self-lighting OLED: Televizorul LG A2 OLED foloseste tehnologia OLED, care inseamna ca fiecare pixel emite lumina proprie. Aceasta permite afisarea detaliilor la nivel de pixel si un control exceptional al luminii, rezultand o calitate a imaginii superioara si un contrast infinit.

100% Color Fidelity: Cu ajutorul tehnologiei OLED, televizorul poate reda culorile la un nivel de precizie extrem de ridicat, oferind o acuratete exceptionala a culorilor si redand in mod fidel intentia artistica a creatorilor de continut.

100% Color Volume: Aceasta tehnologie se refera la capacitatea televizorului de a reda culori vibrante si bogate indiferent de nivelul de luminozitate. Astfel, chiar si in scene cu umbre sau scene foarte luminoase, televizorul asigura o gama completa de culori si detalii.

AI Genre Selection: Cu ajutorul inteligentei artificiale, televizorul poate identifica automat tipul de continut pe care il urmaresti si poate ajusta setarile de imagine pentru a se potrivi genului respectiv. Astfel, poti avea o experienta de vizionare optimizata pentru filme, sport, jocuri sau alte tipuri de continut.

Toate aceste tehnologii de imbunatatire a imaginii combinate fac din televizorul LG A2 OLED un adevarat campion in materie de calitate vizuala. Fiecare detaliu este redat cu acuratete, culorile sunt vibrante, iar contrastul este impresionant.

Sistemul audio si tehnologii de imbunatatire a sunetului

Televizorul LG A2 OLED oferă un sistem de sunet avansat și performant, care completează experiența vizuală captivantă oferită de ecranul OLED. Boxele integrate asigură o putere de 20W și o claritate sonoră remarcabile, în timp ce tehnologiile audio avansate, precum Dolby Atmos și DTS:X, aduc o tridimensionalitate și o profunzime sonoră impresionante. Utilizatorii pot personaliza sunetul în funcție de preferințe, pentru a obține o experiență audio optimizată. Cu televizorul LG A2 OLED, veți beneficia de o calitate audio superioară care completează excelent performanța vizuală, oferind o experiență de divertisment de înaltă calitate.

Pe lângă tehnologiile avansate de sunet, televizorul dispune și de funcții de ajustare a sunetului, care permit utilizatorului să personalizeze experiența sonoră în funcție de preferințe. Astfel, se pot ajusta parametri precum ecualizatorul, balansul audio și nivelurile de bas și înalte, pentru a obține un sunet optimizat în conformitate cu preferințele individuale.

Televizoarele OLED LG 48A23LA, 55A23LA si 65A23LA vin echipat cu o serie de tehnologii de imbunatatire a sunetului, care asigura o experienta audio avansata si captivanta. Printre aceste tehnologii se numara Dolby Atmos, care permite redarea sunetului multidimensional, creand o experienta sonora imersiva si captivanta. Aceasta tehnologie pozitioneaza sunetele intr-un spatiu tridimensional, oferind o senzatie realista de profunzime si directie.

AI Acoustic Tuning este o alta tehnologie inovatoare care ajusteaza automat setarile audio in functie de caracteristicile acustice ale camerei. Prin intermediul algoritmului AI, televizorul analizeaza ambientul din camera si optimizeaza sunetul pentru a oferi o experienta audio clara si echilibrata.

Functia Bluetooth Surround Ready permite conectarea televizorului la difuzoarele Bluetooth compatibile, creand astfel un sistem surround wireless. Aceasta tehnologie extinde sunetul in jurul spatiului de vizionare, oferind o experienta audio captivanta si imersiva.

Sound Share este o functie care permite conectarea televizorului la dispozitive audio compatibile prin Bluetooth, facilitand redarea sunetului de pe televizor pe difuzoarele externe.

AI Sound Pro este o tehnologie inteligenta care optimizeaza automat setarile audio, analizand continutul si ajustand sunetul in functie de tipul de continut redat. Aceasta tehnologie asigura o experienta audio imersiva si de inalta calitate, indiferent de tipul de program sau film vizionat.

Clear Voice Pro este o functie speciala care amplifica claritatea vocii, facand dialogurile mai inteligibile si distincte. Aceasta tehnologie reduce zgomotul de fundal si amplifica frecventele vocale, oferind o experienta audio clara si de calitate.

TV Sound Mode Share este o functie care permite partajarea modului de sunet al televizorului cu alte dispozitive LG compatibile. Aceasta facilitate asigura o consistenta a setarilor audio, indiferent de dispozitivul LG utilizat.

e-ARC (Enhanced Audio Return Channel) este o tehnologie avansata de conectivitate care permite transferul audio de inalta calitate prin intermediul unui singur cablu HDMI. Aceasta tehnologie asigura o redare a sunetului fara pierderi, oferind o experienta audio superioara.

Toate aceste tehnologii de imbunatatire a sunetului contribuie la crearea unei experiente audio captivante si de inalta calitate pe televizorul LG A2 OLED. Utilizatorii vor beneficia de un sunet multidimensional, claritate vocala imbunatatita, conectivitate flexibila si o redare a sunetului optimizata pentru fiecare tip de continut. Chiar și așa, recomandăm achiziția unei bare de sunet LG pentru o experiență audio de cinema (vezi aici o selecție).

Cele mai ieftine OLED-uri LG 48A23LA, 55A23LA și 65A23LA

Conectivitate, Wi-Fi și Performanțe Gaming

Conectivitate OLED 48A23LA

Modelele OLED LG 48A23LA, 55A23LA si 65A23LA dispun de multiple optiuni de conectivitate, oferindu-ti flexibilitate in conectarea cu alte dispozitive si accesul la continutul preferat. Iata cateva detalii despre optiunile de conectivitate ale acestui televizor:

Wi-Fi: Televizorul are incorporat Wi-Fi, permitandu-ti sa te conectezi la reteaua ta wireless de acasa. Prin aceasta conexiune, poti accesa aplicatii online, naviga pe internet, viziona continut de pe platforme de streaming sau sa utilizezi alte functii online.

Bluetooth: Cu ajutorul tehnologiei Bluetooth, poti conecta televizorul la diferite dispozitive audio, cum ar fi casti wireless, boxe sau soundbar-uri. Astfel, poti beneficia de o experienta audio de calitate superioara fara a fi nevoit sa folosesti cabluri.

HDMI: Televizorul dispune de porturi HDMI, care iti permit sa conectezi diverse dispozitive precum playere Blu-ray, console de jocuri, laptopuri sau decodoare TV. Aceasta conexiune asigura transmiterea semnalului audio si video de inalta calitate intre televizor si dispozitivele externe.

USB: Prin porturile USB, poti conecta stick-uri USB sau alte dispozitive de stocare pentru a reda continut multimedia direct pe televizor. Aceasta este o modalitate convenabila de a vizualiza fotografii, asculta muzica sau reda videoclipuri de pe dispozitivele tale de stocare.

Ethernet LAN: Daca preferi o conexiune cablata, televizorul are un port Ethernet, care iti permite sa conectezi televizorul direct la routerul tau prin cablu pentru o conexiune internet stabila si viteze de transfer mai rapide.

RCA: Televizorul LG A2 OLED dispune de porturi RCA (component) pentru a conecta dispozitive audio sau video mai vechi, care utilizeaza aceasta interfata. Prin aceasta conexiune, poti reda continut de la DVD playere sau alte dispozitive analogice.

Antena: Televizorul este echipat cu un tuner TV integrat si un conector pentru antena, permitandu-ti sa receptionezi semnalul TV digital terestru sau prin cablu.

Acestea sunt doar cateva dintre optiunile de conectivitate ale televizorului LG A2 OLED. Aceasta varietate de conexiuni iti ofera flexibilitate si posibilitatea de a te bucura de o gama larga de continut si de a conecta diferite dispozitive pentru a-ti personaliza experienta de vizionare.

Performațe Gaming OLED 48A23LA

Televizorul LG OLED 48A23LA are performante impresionante si ofera o experienta excelenta pentru pasionatii de jocuri.

Input Lag redus: Televizorul dispune de un input lag redus, ceea ce inseamna ca timpul de raspuns intre comanda data de jucator si afisarea pe ecran este foarte mic. Acest lucru este esential in jocurile cu actiune rapida, unde orice intarziere poate afecta performanta.

Refresh Rate ridicat: Televizorul suporta un refresh rate ridicat, care permite afisarea mai fluida a imaginilor in miscare. Aceasta caracteristica este importanta in jocurile cu actiune rapida sau sporturi virtuale, unde o imagine clara si fara lag este cruciala. (aici informații refresh rate)

Suport pentru tehnologia VRR (Variable Refresh Rate): Televizorul este compatibil cu tehnologia VRR, care sincronizeaza rata de refresh a televizorului cu rata de cadre generata de consola de jocuri sau PC-ul tau. Aceasta tehnologie elimina fenomenul de “screen tearing” si asigura o afisare uniforma a imaginilor. (aici informații VRR – variable refresh rate)

Moduri de joc specializate: Televizorul are moduri de joc specializate care optimizeaza setarile de imagine si sunet pentru o experienta mai captivanta. Aceste moduri includ setari precum reducerea blur-ului, imbunatatirea contrastului si amplificarea sunetului, toate adaptate pentru jocuri.

Compatibilitate cu HDR: Televizorul suporta tehnologia HDR (High Dynamic Range), care ofera imagini mai vibrante si detaliate, cu contrast imbunatatit si culori mai bogate. Aceasta tehnologie adauga o noua dimensiune experientei de joc, permitandu-ti sa te bucuri de detalii mai precise in scenele luminoase sau intunecate.

Conectivitate avansata: Televizorul dispune de multiple porturi HDMI cu suport pentru tehnologia HDMI 2.1, care permite transferul de date de mare viteza intre televizor si dispozitivele tale de jocuri. Aceasta conectivitate avansata asigura o compatibilitate excelenta cu cele mai recente console de jocuri si PC-uri.

Toate aceste caracteristici si tehnologii contribuie la performantele exceptionale ale televizorului LG A2 OLED in jocuri. Indiferent daca joci jocuri de actiune, sporturi virtuale sau aventuri epice, televizorul iti ofera o experienta de joc captivanta, cu imagini clare, sunet imersiv si un timp de raspuns redus, permitandu-ti sa te bucuri de jocurile tale preferate la maxim.

Prețuri LG OLED48A23LA, 55A23LA și 65A23LA

După cum am spus și la începutul articolului, OLED-ul de 48 de inch este cel mai ieftin OLED de pe piață cât și cel mai ieftin model din serie. Prețul recomandat de producător este de app 1200 EURO, însă îl puteți cumpăra și cu o reducere de 30% dacă îl prindeți într-o ofertă la un magazin de încredere.

Vezi oferta de preț la eMAG, prețul actualizat la evoMAG (astăzi, cel mai ieftin aici), oferta Flanco și oferta cel.ro pentru modelul 55Al23LA (cel mai ieftin model de 55 inch). Nu recomandăm achiziția de electronice sau electrocasnice de la Altex sau Mediagalaxy.

evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cele mai bune marci si modele de televizoare in 2023 - […] Cele mai ieftine OLED-uri bune LG 48A23LA, 55A23LA și 65A23LA […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *