Cel mai performant OLED LG, Z9 Signature 8K

LG Signature Z9 este cel mai performant televizor al celor de la LG si unul din pretendentii foarte seriosi la titlul de Televizorul 8K al anului respectiv Cel mai bun televizor OLED in 2020. Pana atunci insa, in februarie 2020 este totusi primul OLED 8K din lume. Inca de la lansare in UK si SUA, televizorul OLED 8K LG Signature a fost desemnat câștigător al Premiului iF pentru Design și al Premiului Red Dot.

In momentul anuntarii lansarii acestui model, tineti-va bine, pretul OLED88Z9PLA era de 29.999 euro. Pentru cei ce isi doresc sa aiba azi cel mai mare televizor OLED din lume cu rezolutie 8K si isi si permit acest lux poate pretul nu pare prea mare. Pentru ceilalti, televizorul LG Signature OLED88Z9PLA este obiect de studiu.

Televizorul LG Signature OLED 8K are un design minimalist și sofisticat, cu un stand din aluminiu polizat și un ecran practic fără chenar, precum și un sistem integrat de difuzoare de 80W pentru un sunet puternic pe 5 canale.

Pentru a incheia introducerea, mentionam ca LG si-a anuntat televizoarele anului 2020, pe langa NanoCell-urile LED 8K apar si mai multe modele de OLED-uri 8K de 77 si 88 de inch din seria Z (Zx unde x este clasa de televizoare in functie de performanta, ce culmineaza cu modelul 9 Signature de 88 de inci).

Vechiul mesaj de marketing LG (contrast infinit, cel mai negru negru) este acum completat la gama sa de televizoare 8K de termenul Real 8K OLED datorita celor 33 milioane de pixeli auto-iluminati si cu 130 de milioane de subpixeli.

LG Signature OLED 8K Z9 este un televizor adevarat smart datorita integrarii controlului vocal atat pentru utilizarea Google Assistant cat si Alexa. De aceea i se mai spune si LG AI TV (AI= Artifical Intelligence). Google Assistant se activeaza din telecomanda apasand butonul Microphone in timp ce Alexa se activeaza cu buttonul Prime Video.

Procesorul televizorului LG Signature OLED 8K Z9 este Alpha9 de generatie a doua. Acesta reuseste sa faca un upscaling de calitate al continutului 2K sau 4K la rezolutia maxima 8K, fara artefacte.

Upscaling-ul se face in 6 pasi: analiza sursei continutului video, calibrarea, setarea upscaling-ul de dimensiune, imbunatatirea contrastului, imbunatatirea detaliilor si apoi convertirea la rezolutia 8K. Toti acesti pasi se fac intr-o miime de secunda.

Acelasi procesor reuseste sa faca un upscaling (conversie) si a sunetului. Asta inseamna ca sunetul 2.1 va fi convertit automat la 5.1 pentru beneficia la maxim de standardele de sunet Dolby.

Desi este modelul de top al celor de la LG, ramane de vazut si in competitia vanzarilor daca va fi declarat cel mai bine vandut televizor 8K, tinand cont ca Samsung a cam luat avans fata de LG cu ale sale televizoare QLED 8K din seria 950RB. Insa cu siguranta, chiar si cu acest pret (februarie 2020: 30.000 euro) tot este de trei ori mai ieftin decat cel mai scump televizor 8K Sony Bravia.

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment