Cele mai “ieftine” televizoare 8K! Samsung 55QN700B vs LG 65QNED993PB

Ghilimelele din titlu practic induc intrebarea: cât de ieftin poate să fie un televizor smart cu rezoluție 8K? Scrisesem în urmă cu 3 ani despre minileduri și concluzionam: Televizoarele miniLED se pozitioneaza ca o tehnologie superioara LED-ului standard in industria de televizoare si monitoare PC, trecand ca si QLED-urile sau micro LED-urile Samsung la un nivel superior de inovatie. Desi miniledurile vor avea un cost mai mare decat ledurile clasice, acestea au potentialul (in timp) de a fi mai ieftine decat microleduri sau OLEDuri.

Făcusem de asemenea și o estimare a scăderii prețurilor la sub 2000 de euro și uite că aceasta s-a adeverit. Și încă cum!

flanco.ro/

Prețuri televizoare 8K. Merită un TV 8K?

Tot atunci, aceste bijuterii tehnologice se puteau cump-ra doar în US și Japonia, iar prețurile erau … cam cât o Tesla! Ei bine, după 3 ani, urmare a eficientizării productiei, avansurile tehnologice și maturității tehnologiei, prețurile la televizoarele 8K au scăzut. Dar au scăzut suficient de mult prețurile la 8K-uri astfel încât să merite achiziția?

Răspunsul la întrebarea: merită un TV 8K este … depinde. Merită dacă vă permiteți să cheltuiți o sumă de bani destul de măricică pentru un televizor, și tot nu ar fi suficient să răspundem DA. Merită și dacă aveți conținut pentru acest TV, știut fiind faptul că nici 4K-ul (cu excepția câtorva programe și ale unor aplicații de streaming precum Netflix sau Disney Plus) nu este livrat în cantități suficiente. Ce-i drept, tehnologia de upscale a evoluat și ea, caz în care conținutul 4K poate fi transformat software în 8K, însă nimic nu se compară cu o imagine filmată nativ cu o cameră video profesională 8K.

Și nu în ultimul rând, un televizor 8K merită dacă și vă permiteți, aveți și o bruma de conținut dar și doriți să va impresionați invitații cu o rezoluție incredibilă. Pentru că banii plătiți, nu justifică încă plus valoarea adusă de rezoluție și de cantitatea de conținut video disponibilă.

Selecția de televizoare 8K de mai jos, face parte din modelele existente în oferta magazinelor eMAG, cel.ro și evoMAG și sunt menționate în ordine crescătoare a prețului. Cum prețurile, cât și campaniile de reduceri variază, recomandăm să verificați oferta tuturor magazinelor menționate.

Merită menționat că magazinul evoMAG inventează tot felul de denumiri spre a mai prinde o parte din vânzările eMAG, și comercializeaza 8K-ul drept 8K Full Ultra HD. Dar nu mai amintesc de evoMAG, magazin care doar 4 zile pe an NU are o campanie de reduceri de preț … indiferent că este reală sau nu. Trecem peste și hai să vedem care sunt cele mai ieftine televizoare 8K disponibile în România.

Cel mai ieftin Smart TV 8K este QLEDul Samsung 55QN700B de 138 cm!

Cel mai ieftin TV Smart 8K vine de la Samsung (QLED 55QN700B) și îl găsiți la emag.

33 de milioane de pixeli (7680 x 4320) crează fiecare imagine ce la un interval de a o suta parte dintr-o secundă vă va încânta privirea. Televizoarele Samsung se bazează pe Neo QLED ce vine cu tehnologia Quantum Matrix, care controleaza cu precizie Quantum Mini LED. Lăsând la o parte toate aceste denumiri ce deja sunt abstracte și au un puternic caracter de marketing, haideți să vorbim un pic despre calitatea imaginii televizorului Samsung 55QN700B.

Calitatea imaginii Samsung QLED 55QN700B

Televizorul QLED Samsung 55QN700B permite o rezoluție de 4 ori mai mare decât “clasicul” deja televizor 4K Ultra HD.

1 miliard de nuanțe de culori. Televizoare construite pentru a rula conținut gaming al consolelor VRR și la 120 Hz. Cu tehnologia unică de reîmprospatare dinamică Motion Xcelerator Turbo, ți se oferă performanțe deosebite.

Cel mai ieftin TV 8K Samsung QLED 55QN700B
Cel mai ieftin TV 8K Samsung QLED 55QN700B

Calitatea imaginii este estimată la 4700 PQI, acest număr vă poate da o idee despre cum se poziționează față de alte televizoare smart. Iar calitatea nu se datorează doar rezoluției, ci diferitelor caracteristici si tehnologii patentate Samsung, precum: AI Upscaling, Contrast Enhancer, Film Mode, FILMMAKER MODE ™, FreeSync™, HLG, LED Clear Motion, Motion Xcelerator Turbo, Noise Reduction, Procesor Neuronal Quantum Lite 8K, Quantum HDR 2000, Quantum Matrix Technology, Smart Calibration, Ultimate 8K Dimming Pro, Wide Viewing Angle, Amplificator de contrast, Dynamic Refresh Technology

Și sunetul este deosebit, televizorul Samsung QLED 55QN700B oferă sinergie și armonie între boxele audio built-in conexate cu un soundbar Samsung. Bineînțeles, la calitate de cinema: Dolby Atmos.

Alte specificații importante: Sistemul de operare rămâne cel propriu Samsung Tizen. Preia comenzi vocale prin Bixby. Poți partaja în același timp posturile TV și telefonul mobil. Pe parte de conectivitate modelul QLED 55QN700B stă foarte bine, pe lângă conexiunea la internet fie prin cablu LAN cât și wireless și îți oferă 3 conectori USB și 4 sloturi HDMI. Perfect și aici.

vezi Pretul Samsung 55QN700B la eMAG

Caută prețul perfect (și actualizat) al televizorului Samsung QLED 55QN700B în oferta eMAG, badabum, cel.ro și evoMAG.

Televizor LG QNED MiniLED 65QNED993PB, Smart 8K

65QNED993PB este cel mai ieftin televizor 8K al companiei sud coreene LG. Bazat pe minileds, permite diagonale de la 164 cm la 217 cm și este rivalul în piață al QLEDului Samsung 55QN700B, 138 cm, 8K.

Prețul acestui model este marginal mai mare decât al competitorului direct, însă diagonala acestuia simțitor mai mare (65inch = 164cm) îl face cea mai bună variantă de TV 8K dacă costul este diferențiatorul principal.

De altfel, nu putem spune că sunt diferențe între 65QNED993PB de la LG și 55QN700B de la Samsung, comparându-le observăm că au capabilități similare și tehnologii (aproape) identice (LG-ul exceleaza pe sunet vs Samsung pe parte de gaming).

Televizorul LG QNED Miniled 65QNED993PB
Televizorul LG QNED Miniled 65QNED993PB

Televizorul LG QNED Miniled 65QNED993PB, Smart 8K, îl găsiți la eMAG, însă vă recomandăm să vedeți oferta actualizată și a badabum, cel.ro și evoMAG. NU recomandăm să cumpărați de la Altex!

În concluzie: Dacă doriți să cumpărați cel mai ieftin televizor 8K de pe piață, veți avea de ales între două modele la prețuri asemănătoare. Având în vedere însă că modelul LG vine cu o diagonală de 65inch (vs 55 în cazul Samsung) iar specificațiile sunt identice, vă recomandăm 8K-ul LG 55QN700B.

evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *