Afla cum poti vedea Disney+ Plus in Romania

Platforma de continut Disney+ s-a lansat deja in strainatate si, consumatorul mediu din Romania, devenit din ce in ce mai familiar cu platformele de streaming video datorita in principal Netflix, Hulu, Hbo Now, Apple TV, Amazon Prime Video si HBO GO, va fi targetat in curand cu o oferta. Video streaming-ul nu este necunoscut celor de la Disney, acestia fiind si actionari principali ai platformei Hulu ce s-a pozitionat ca si brand undeva intre Disney si ESPN.

UPDATE 01.Mai.2022Disney Plus poate fi contractat incepand din 2022 si in/din Romania. Pretul abonamentului lunar este de 29,99 RON, si se ofera 2 luni gratuit la achizitionarea pe un an (299,99 RON). Detalii contract, aici.

Ce este platforma de streaming Disney Plus?

Streaming-ul este o tehnologie multimedia prin care transferul de date de la sursă (platforma) la o destinație (televizorul dvs.) este perceput ca un flux continuu. Prin streaming fișierele video sau audio se deschid și rulează în timp real, în timp ce se încarcă, spre deosebire de contentul stocat local in urma unui download (asa cum de altfel utilizam hard diskul sau stick-ul de memorie). O platforma de streaming video in contextul prezentului articol este reprezentata de o biblioteca de continut video ce poate transmite in flux continut video divers si la cerere, in baza platii fie a unui abonament fie a unui cost per titlu redat. Mentionam aici Netflix, HBO Go, Hulu, Amazon Prime sau Digi Film.

Chiar daca Disney Plus se defineste ca o platforma de streaming, merita mentionat faptul ca abonatii vor putea downloada continutul video si sa il vizioneze ulterior, chiar si fara internet. Astfel, Disney Plus devine mult mai friendly pentru utilizatorii mobili ce vor accesa aplicatia de pe tableta, laptop sau telefon, in avion sau in roaming dupa ce si-au „umplut hardul” intr-o zona cu internet rapid wireless.

Informatii Disney Plus in Romania
Informatii Disney Plus in Romania

Care este parcursul de lansare Disney+ ?

Disney+ s-a lansat la finele anului trecut in noiembrie in SUA, Canada, Australia, Noua Zeelanda si Olanda, ultima fiind prima tara europeana (si singura astazi) unde poate fi vizionat. In prima jumatate a acestui an, toata Europa de Vest si intreaga America de Nord vor fi deja conectate la universul filmelor si serialelor Disney. Asia, va fi onboard-ata pe faze, incepand din acest an si terminand undeva la finele lui 2021. Primele tari din Europa de Vest vor fi Franţa, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Italia si Spania, ce pana la finele lunii martie 2020 vor putea consuma continut video Disney Plus.

In Roadmap-ul Disney+, Romania alaturi de toata Europa de Est apare ca data a lansarii cu „prima jumatate a anului 2021”. Deci de principiu, mai avem de asteptat un an pana la lansarea Disney+ in Romania, perioada ce poate fi pentru Netflix o perioada de focusare pe cresterea cotei de piata pana cand adevarata concurenta isi va face aparitia.

Ce filme si seriale vei putea vedea pe Disney+ ?

Disney Plus este cel mai nou serviciu de streaming de filme şi seriale important de pe piaţă. Compania Disney a decis să retragă tot conţinutul său licenţiat de pe alte platforme şi să ofere o soluţie completă, care să includă atât celebrele filme şi seriale de animaţie pentru copii, cât şi toate filmele din cinematografe care îi poartă sigla şi care sunt lansate prin diversele companii pe care le-a cumpărat de-a lungul timpului.

Întrucât Disney deţine unele dintre cele mai valoroase licenţe de pe piaţă în materie de filme şi seriale, este de aşteptat faptul că mulţi dintre fanii acestora vor dori probabil un abonament la Disney Plus intrucat va fi platforma de streaming video unde veti putea urmari in exclusivitate intreg catalogul de filme, seriale, show-uri de televiziune, concerte si desene animate create sau licentiate de Disney. Printre filmele Disney se află nume mari precum cele cu super eroii de la Marvel Studios (Spiderman, Incredible Hulk, Daredevil, Elektra, Avengers, Iron Man, Captain America, Thor, etc.), filmele cele mai recente dar şi cele vechi (Blade, Star Wars, Doctor Strange, , lansate sub Lucasfilm, dar şi toate animaţiile Pixar şi în curând este foarte probabil să apară filme din portofoliul de filme de la 20th Century Fox,companie recent cumpărată (care deţine licenţa pentru X-Men).

Disney Plus Romania Lista de filme si seriale disponibile in platforma
Disney Plus Romania Lista de filme si seriale disponibile in platforma

Disney Plus va reda exclusiv si continutul licentiat de National Geographic.

Disney Plus va da o lovitura puternica platformelor existente de filme, si asta nu pentru faptul ca va veni cu continut nou, ci pentru ca va interzice concurentei sa redea continutul deja existent ce apartine studiourilor Disney sau afiliatilor acestora (Pixar, Marvel, 20 Century Fox). Asta si explica de ce Netflix, HBO Go si Amazon Prime si-au reconsiderat business-ul de la redare de continut la creare si redare de continut.

Catalogul de filme Disney Plus va varia de la tara la tara, datorita atat legislatiei cat si a parteneriatelor strategice incheiate de Disney cu diverse cinematografe sau posturi de televiziune. Acest lucru se va intampla pentru a elimina o posibila absurditate: sa poti avea continut Disney Plus la 7 euro o luna intreaga, si acest continut sa fie disponibil in retele pay per view la un pret de 3 euro. Si in acelasi timp sa mai gasim si cinematografe cu nume din oferta Disney+.

Cate filme puteti viziona pe Disney Plus?

Daca am vorbit despre titluri si calitatea acestora in paragraful anterior, ar trebui sa mentionam ceva si despre cantitatea de filme pusa la dispozitie de Disney Plus.

Disney Plus sta cel mai bine din punct de vedere al numarului de seriale, mai mult de 7500 de episoade de continut Disney, de 4 ori mai mult decat ce are Netflix si Amazon Prime, si mai mult de dublu decat Hulu.

Oferta de filme insa este mai slaba, cu un numar de 500 de filme, a opta parte din ce puteti vedea pe Netflix si un sfert din catalogul Hulu. In categoria de filme mentionam Amazon Prime cu o arhiva ce contine nu mai putin de 12.000 de titluri!

Cat va costa abonamentul Disney Plus in Romania?

Disney Plus doreste sa se pozitioneze cu tariful abonamentului lunar undeva sub concurenta. Daca Netflix ofera serviciul basic cu continut SD pe un singur dispozitiv la 8 euro, Disney Plus solicita un abonament de 6,99 euro (6,99 USD sau 69,99 USD pe an in SUA ) si va permite rezolutie 4K, 7 profiluri si posibilitatea de a urmari simultan de pe 4 dispozitive.

Estimam deci ca in Romania, abonamentul Disney Plus va cost undeva in jurul valorii de 35 de lei. As paria pe pretul abonamentului trecut prin filtrul marketingului ca fiind 34,99 RON. Acest pret va fi recomandat de multi dintre cei care se vor abona la Disney ca fiind „mai putin decat doua pachete de tigari”.

UPDATE 01.Mai.2022: Disney Plus poate fi contractat incepand din 2022 si in/din Romania. Pretul abonamentului lunar este de 29,99 RON, si se ofera 2 luni gratuit la achizitionarea pe un an (299,99 RON). Detalii contract, aici.

Cum te poti conecta la Disney Plus astazi din Romania?

Asa cum prezentasem si anterior modalitatea de conectare la Netflix din alta tara, exista o cale daca nu la limita legii, la limita moralitatii. Aceasta cale presupune utilizarea unei conexiuni la internet ce „este vazuta” ca si o conexiune dintr-o tara unde platforma video Disney+ este disponibila, si plata sa se faca cu un instrument de plata ce nu poate fi urmarit ca si locatie (de ex: un voucher Amazon sau Google, un cont Google Pay, cardul gratuit Revolut daca va inregistrati in UK etc).

Conectare prin VPN la Disney+

Conexiunea de internet si mai exact IP-ul dvs ce inregistreaza locatia / tara poate fi mascata prin utilizarea unui VPN compatibil Disney+. Un VPN (virtual private network) va va permite sa va conectati la un server (calculator) aflat intr-o tara in care Disney Plus este disponibil. Astfel, IP-ul dvs. va fi recunoscut de platforma ca apartinand unei alte tari, tara unde Disney Plus este disponibil. Dezavantajele acestei conexiuni ar fi faptul ca viteaza de download va fi mai mica decat cea cu care v-ati obisnuit de la provider-ul local, in mod special in cazul VPN-urilor gratuite.

VPN-urile platite permit insa download-uri la viteze suficient de mari pentru a viziona continut video chiar si la rezolutie 4K. Ca si exemple de VPN-uri (softuri ce se instaleaza pe calculator) ar fi CyberGhost, Express VPN, NordVPN. Evident ar trebui sa alegeti un server care sa corespunda locatiei alese la instalarea / crearea contului personal Disney Plus.

Ca si avantaje ale utilizarii de VPN-uri platite este ca rezolva si derestrictionarea altor servicii de media precum Netflix, Youtube, BB iPlayer etc. Pretul unui VPN variaza in functie de caracteristici intre 6 si 20 de euro lunar.

Cum poti plati abonamentul Disney+?

Plata abonamentului Disney Plus ar trebui sa fie facuta cu o modalitate de plata existenta in tara aleasa ca si locatie a dvs. (si implicit tara unde este hostat serverul VPN). Ca si solutii, mentionam cardurile multicurrency valabile in diverse regiuni precum cardul gratuit Revolut sau Transferwise, voucher-ele Google Pay, Amazon sau Apple Pay.

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment