[TUTORIAL] Cum schimbi tara, regiunea si IP-ul sau DNS-ul pentru Netflix Romania in 4 pasi?

Daca am prezentat aici „Cum poti sa gasesti si sa vezi orice film de pe Netflix in Romania„, dupa ce ai gasit filmul sau serialul cautat, tot ce ramane de facut este sa schimbi regiunea si IP-ul pentru a putea sa il receptionezi si in Romania. V-am pregatit un tutorial simplu, in 4 pasi, pentru a va fi usor:

TUTORIAL Cum schimbi tara regiunea si IP-ul sau DNS-ul pentru Netflix Romania in 4 pasi

TUTORIAL Cum schimbi tara regiunea si IP-ul sau DNS-ul pentru Netflix Romania in 4 pasi

Pasul 1. Iti faci un cont pe un site de tipul DNS unblocking service, de exemplu AdFreeTime. Costa $2/luna si scopul acestuia este sa mascheze requesturile pe DNS-urile providerilor de continut (gen Netflix, Hulu, Spotify) astfel incat sa para ca vin din Statele Unite sau din alte zone. Exista multe alte variante de provideri de DNS, unele mai scumpe, altele gratis precum: unblock-us, Uno Telly, Unlocator, AdFreeTime, USAccess, SmartDNSProxy si functioneaza majoritatea cu Netflix, Hulu sau Hulu+, Amazon Instant, CBS, NBC, ABC, Fox, CW, A&E, Discovery, SyFy, History, HBO-Go, M-GO, Vudu, Crackle, CinemaNow, Disney, Nickelodeon, Vevo, ESPN, MLB, WWE, NHL Game Center si NFL GamePass, BBC iPlayer, ITV, Pandora, Spotify, Rdio, Songza, Google Play.

Pasul 2. Introduci respectivul DNS in routerul de internet (in locul setarii automate care ia DNS_ul providerului de internet). (Setari Avansate, WAN, Internet Connection).

Pasul 3. Apoi, activezi DNS-ul pe IP-ul Tau. De exemplu, la AdFreeTime, exista o zona numita SelfService. Evident, de fiecare data cand se schimba IP-ul (ai restartat modemul, a fost o cadere de curent, ti l-a schimbat provider-ul) va trebui sa faci din nou actualizarea. Vei fi anuntat oricum de AdFreeTime, atunci cand incerci sa intri pe Netflix si nu ai IP-ul activat la ei te baga in sectiunea self-service. Evident, daca ai setat deja DNS-ul. Exista si posibilitatea de a seta ca respectivul DNS sa functioneze doar pentru anumite device-uri, doar pentru televizor, doar pentru tableta, doar pentru Google Chromecast sau Roku, doar pentru smartphone sau orice mix dorit. Va va ajuta in momentul in care veti vrea sa intrati pe net de la PC si va veti intreba de ce abia se misca netul.

Pasul 4. Daca nu ai deja, iti faci cont pe Netflix folosind un stat, o localitate si zip code-ul (codul postal) aferent DNS-ului utilizat. Netflix iti ofera o perioada de proba gratuita de 30 de zile, insa chiar si asa iti va cere sa mentionezi o modalitate de plata. Moment card-urile romanesti nu sunt acceptate insa poti insa sa platesti cu un cont de Paypal (chiar daca cardul anexat contului este romanesc). Dupa ce schimbi  regiunea in aplicatia mobila sau pe site, trebuie sa faci si un refresh la DNS-uri din Netflix (Settings > Get Help > Reload Netflix). Schimbarea se face automat si instantaneu dupa ce ai apasat Reload.

In cazul in care televizorul tau smart nu a primit inca update-ul Netflix (trecerea se face treptat, insa dupa o saptamana de la lansarea in Romania cel putin jumatate dintre modelele de televizoarele Smart LG aveau acest update), va trebui sa instalati aplicatia Netflix schimband regiunea televizorului in Statele Unite sa zicem. Dupa ce schimbati tara, veti putea instala aplicatiile din tara respectiva. Se seteaza Netflix, se face autentificare cu user si parola si vizionare placuta.

Oferta de Smart TV-uri cu discount!

 

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *