Televizoarele Samsung Neo QLED

Samsung a lansat in ianuarie 2021 conceptul de televizoare Neo QLED, tehnologia noua a anului 2021, evident in rezolutie 8K. Da televizoarele Samsung NEO QLED fac parte din seria cu cea mai mare rezoluție a unui televizor comercial. Și dacă ai adunat până acum videouri 8K, trase cu telefoanele Samsung, te poți bucura de ele direct pe TV.

Neo QLED măreşte scală de luminanţa la 12 biţi cu 4096 de paşi. Astfel zonele întunecate devin şi mai întunecate, iar cele luminoase şi mai strălucitoare, pentru o experienţă HDR mai precisă, dinamica şi captivantă.

Ce este Neo QLED in acceptiunea Samsung?

Sunt, cu siguranță, un pic prea multe denumiri pentru diverse tehnologii care fac din panoul televizorului un spațiu excepțional. Nu zic că ar trebui să le ții minte pe toate. Poți, de acum înainte, să reții doar ce-i cu Neo QLED, că îl vei mai vedea în 2021. Pe scurt, Samsung duce tehnologia QLED la nivelul următor, activată printr-o nouă și complexă sursă de lumină, Quantum Mini LED, controlată de tehnologia proprie Quantum Matrix și de procesorul Samsung Neo Quantum, un procesor de imagine puternic și optimizat pentru Neo QLED.

Ce inseamna Samsung NEO QLED

Tehnic, Neo QLED utilizează tehnologia Quantum Mini LED, bazată pe noile LED-uri revoluționare, cu dimensiunile de 40 de ori mai mici decât cele ale unui LED convențional. Quantum Mini LED înseamnă că sunt utilizate micro-straturi foarte subțiri, compuse din zeci de mii de mini-LED-uri distincte. Și tehnologia Quantum Matrix permite controlul ultra-precis al miilor de zone de mini-LED-uri asamblate cu densitate ridicată, și controlează exact, pentru fiecare zonă, parametrii de imagine.

Toate acestea înseamnă că tu ajungi să te bucuri de conținut la un nivel de altfel greu de atins până acum. Totodată, Neo QLED va asigura un negru și mai negru (ceea ce-i foarte important mai ales când ai zone întunecate într-un video), iar zonele luminoase vor fi mai luminoase ca niciodată. Practic, latitudinea de expunere (cunoscută drept HDR) va fi mai mare ca niciodată. Și imaginile vor părea mai realiste, cu culori mai bine redate. Iar procesorul utilizat pe aceste televizoare se bazează și pe inteligență artificială ca să facă din conținutul mai vechi, la o calitate mai scăzută, un conținut care chiar să-ți facă plăcere. Procesorul Neo Quantum apelează, în acest sens, la 16 tipare de rețea neurală diferite. Fiecare dintre acestea e coordonată distinct prin tehnologia de upscale AI și deep learning. Pe scurt, poate optimiza, la niveluri neatinse până acum, calitatea imaginii la rezoluțiile 4K și 8K, indiferent de rezoluția inițială a conținutului nativ.

O gama variata de televizoare Samsung, modele ale anului 2019. mai ieftine (de la 799 lei) dar updatate software la zi, le gasiti aici. Modelele Samsung 2020 si noile modele ale seriei 2021, le gasiti aici.

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment