Review Samsung 8K TV Super-Smart seria Q950RB (65Q950RB si 82Q950RB)

Si au inceput sa apara modelele de televizoare 8K, televizoarele cele mai performante, cu rezolutia cea mai mare, televizoarele cele mai scumpe si televizoare cu care momentan ne vom juca doar pe youtube sau conecta Desktop PC-ul daca am avut parte de bugete generoase pentru electronice. Daca pana acum vorbeam de televizoare smart, ei bine putem cataloga modelele 65Q950RB si 82Q950RB drept televizoarele Super-Smart de la Samsung. Vedeti mai jos de ce.

Context Samsung 8K TV

Parca mai ieri apareau la CES primele modele de televizoare 8K ce erau in stadiu de prototip si cu preturi de vanzare ce depaseau 300.000 de dolari americani. Am scris despre revolutia televizoarelor 8K intr-un prim articol in 2016: „Bijuteriile tehnologice Smart TV ale anului 2016 Samsung, Sony, LG si Panasonic„. Atunci LG era inovatorul cu al sau model de ecran 8K LG UH9800 . Astazi insa voi prezenta cele doua televizoare Samsung cu rezolutie 8K disponibile in magazinele din Romania. Preturile sunt de-a dreptul ametitoare, dar observ ca se si schimba de la saptamana la saptamana, caz in care va recomand sa vedeti pretul TV 8K actualizat.

Va recomandam sa vedeti pretul actualizat al televizoarelor 8K in oferta celor mai de incredere magazine online de electronice din Romania. Vezi pretul 8K TV la www.emag.ro, www.cel.ro, www.altex.ro, www.evoMAG.ro.

Samsung 65Q950RB si Samsung 82Q950RB

Conform celor de la Samsung, in 2019 cererea de televizoare 8K au depasit asteptarile, si asta chiar daca pentru marea majoritate a populatiei pretul unui asemenea display echivaleaza inca cu procente bune din pretul unui autoturism.

Nu stim exact care a fost numarul de TV-uri 8K propuse a fi vandute de cei de la Samsung insa cu siguranta acestia insista pe acest tip de display-uri, iesind din multime cu doua super televizoare 8K, modelele Samsung 65Q950RB si Samsung 82Q950RB.

Si au tot dreptul sa faca asta, seria Samsung Q950 Qled TV este una foarte reusita. Nu stiu cat mai conteaza concurenta in cadrul bataliei pentru televizorul 8K al momentului cat timp doar LG are un model 8K la vanzare, iar Sony si TCL fac baby steps in magazinele de profil.

Diferentele intre cele doua televizoare este data de marimea ecranului. Cel mai ieftin (daca putem spune asa) televizor 8K din gama este Samsung 65Q950RB cu un ecran de 163 cm. Bazat pe tehnologia Quantum Dot, avand comanda vocala si asistent personal nu putem spune ca iese in evidenta fata de modelul echivalent din punct de vedere al pretului al celor de la LG (LG 8K TV 75SM9900PLA). Insa veti vedea la finele acestui articol ca diferentele sunt destul de mari.

Design Samsung 8K TV 65Q950RB si 92Q950RB

Nu vom sari direct la specificatile tehnice ale televizoarelor Samsung 8K 65Q950RB si 82Q950RB, ne vom opri intai sa savuram design-ul acestora. Se spune ca viitorul este al televizoarelor fara margini, iar cu aceste modele veti beneficia de 99% din suprafata televizorului strict pentru vizualizare de continut. Rama este aproape insesizabila!

Review Samsung 8K TV seria Q950RB (65Q950RB si 82Q950RB)

Acum nu mai este deloc greu sa creezi design-uri ultra subtiri, nu aici este inovatia ci in faptul ca desi grosimea TV-ului are mai putin de 1,5 cm, in aceasta rama au fost incluse 8 boxe pentru a potenta imaginea cu un sunet perfect surround in sistem 4.2. Iar aici 8K-ul Samsung surclaseaza 8K-ul celor de la LG!

Procesorul Samsung seria Q950

In materie de calitate a imaginii 8K, evident ramai cu gura cascata chiar daca ai avut acces pana acum la rezolutii Ultra HD 4K. Imaginile puse la dispozitie de marketingul Samsung te lasa pur si simplu mut. Problema este ca inca nu avem continut suficient cu care sa ne desfatam cu aceasta rezolutie. Dar existsa o solutie, procesorul puternic Quantum cu capabilitati specifice machine learning reuseste imposibilul sa upscaleze imagini la rezolutii inferioare si sa le redea in 8K. Si asta se face pixel cu pixel. Si este incredibil tinand cont ca vorbim de milioane de pixeli in aceasta rezolutie, si totul se face in timp real.

Procesor Samsung AI Quantum pentru televizoarele 8K

Iar ca acest review sa nu se rezume la o parere personala, testati puterea procesorului Samsung incercand sa rulati la rezolutie 8K filmuletul de mai jos (necesita modificare rezolutie din Youtube). O sa realizati cum PC-ul dvs. abia se misca iar un televizor Samsung reda totul simplu si natural.

Va recomandam sa vedeti pretul actualizat al televizoarelor 8K in oferta celor mai de incredere magazine online de electronice din Romania. Vezi pretul 8K TV la www.emag.ro, www.cel.ro, www.altex.ro, www.evoMAG.ro.

Imbunatatirea imaginii 8K

O alta imbunatatire a calitatii imaginii de la Samsung introdusa in seria de televizoare 8K Q950 din care fac parte aceste doua modele este Full Array Local Dimming (FALD). Acest sistem presupune redistribuirea energiei din zonele mai intunecate catre zonele mai luminoase ale imaginii pentru a crea contrast mai puternic in timp real. Utilizand aceasi cantitate de energie, imaginile sunt cu 20% mai luminoase si contrastul este mai profund. Consumul de energie devine astfel mai mic fata de seria Q900R.

Vezi detaliile cu adevarat clare, cu ajutorul Direct Full Array 16X care aduce la viata detaliile fine, prin controlarea precisa a iluminarii de fundal. Vei vedea o profunzime incredibila in fiecare scena.

Televizoarele Samsung 65Q950RB si 82Q950RB urmeaza de asemenea tehnologia LG si Panasonic de imbunatatire a imaginii prin modificarea luminozitatii ecranului in functie de mediul ambiental (Adaptive Picture+). Asta inseamna ca daca sunteti intr-o camera luminoasa, imaginile de pe ecran vor fi de asemenea mai luminoase pentru a compensa adaptarea retinei fara a modifica experienta de vizualizare.

Upscaling la 8K

Tehnica de upscaling presupune imbunatatirea imaginilor cu rezolutie inferioara. Astfel, continut HD poate fi redat in 4K, continut in 4K poate fi redat in 8K. Nu vorbim aici doar de rezultate in ceea ce priveste claritatea imaginii ci si in ceea ce priveste rata de transfer a semnalului video. Astfel, producatorii de continut 8K vor avea posibilitatea sa downscaleze imaginea din 8K in 4K pentru ca aceasta sa poata fi transmisa mai rapid (pe internet de exemplu). Samsung mentioneaza ca o imaginea 8K procesata isi va pastra astfel 95% din calitate. Ramane de vazut daca Netflix, Vimeo, Youtube, Amazon Prime si Roku vor integra aceasta noua tehnologie.

Sunetul 8K TV Samsung 65Q950RB si 82Q950RB

Pe parte de sunet, Samsung a integrat Adaptive Sound+. Scopul este de a imbunatati claritatea vocii redate daca televizorul detecteaza zgomot de fundal in camera.

Review Televizor Super Smart Samsung 8K 65Q950RB si 82Q950RB
Review Televizor Super Smart Samsung 8K 65Q950RB si 82Q950RB

Televizoarele 8K Samsung 65Q950RB si 82Q950RB tintesc spre sunetul perfect, fie redat de boxe nativ, fie imbunatatit prin tehnici software si de machine learning.

Televizoarele 8K Super Smart de la Samsung 65Q950RB si 82Q950RB au nu mai putin de 8 boxe incorporate in rama subtire de 1,5 cm. Datorita conceptului Q-Symphony, complementarea cu seria de soundbar-uri Q a anului 2020 devine perfecta. Spre deosebire de modelele anterioare, boxele televizorului nu se mai inchid atunci cand soundbar-ul este conectat, ci vor lucra in echipa, de aici si denumirea de Q-Symphony.

Scurta comparatie LG 8K TV 75SM9900PLA vs Samsung 8K TV 65Q950RB

Am ales sa facem o comparatie intre aceste doua modele nu pentru ca ar avea foarte multe in comun, ci in mod special datorita faptului ca se incadreaza cam in aceasi gama de pret (ianuarie 2020, 18.000-19.000 RON), cu un usor avantaj catre Samsung care are pretul mai mic cu 1000 RON.

Desi este evident ca LG 8K TV 75SM9900PLA are ecranul mai mare 189cm vs 163cm , nu va grabiti sa il alegeti pe acesta. Sa nu uitam ca vorbim de cele mai bune televizoare ale momentului iar mare nu inseamna neaparat bun.

Ambele televizoare se bazeaza pe tehnologia LED si suntem oarecum surprinsi ca LG nu a iesit pe piata cu un 8K OLED. In materie de sunet, Samsung se detaseaza net, cele 8 boxe integrate in sistem 4.2 Dolby Digital Plus surclaseaza cu cei 60W reali cei 20W Dolby Atmos al celor de la LG.

Desi LG 75SM9900PLA mentioneaza o clasa energetica B, fata de D al celor de la Samsung, in modul stand-by ambele consuma exact la fel. Iar in modul on, LG se pare ca nu a dorit sa fie foarte transparent in ceea ce priveste consumul real, nu am gasit aceste specificatii in pagina de produs.

Nivelul de negru cat si al luminozitatii ecranului celor de la LG este inferior celui de la Samsung. Si pana la urma imaginea conteaza atunci cand cheltuim o mica avere pe un televizor super smart. Si aici, Samsung exceleaza: Samsung QLED 8K Q950R te va purta in profunzimea realitatii la un nivel superior, incat simti ca esti chiar in mijlocul scenei si ca fiecare detaliu devine aproape palpabil. Experimenteaza o noua dimensiune a calitatii imaginii la o rezolutie 8K.

Cu un sistem de sunet performant, ecran 8K, numeroase concepte de imbunatatire a imaginii si a semnalului video redat digital, un procesor super puternic, capabilitati multiple de machine learning, un pret sub cel al concurentei facute momentan pe piata din Romania doar de catre LG putem spune ca seria de televizoare super smart de la Samsung 65Q950RB si 82Q950RB sunt televizoarele 8K ale momentului.

Pret Super Smart TV 8K Samsung

Preturile televizoarelor 8K variaza rapid, si este normal tinand cont ca vorbim de o noua tehnologie. In 3 ani preturile au scazut de 100 de ori (va vine sa credeti sau nu, in 2016 la lansarea conceptului 8K un TV costa 300.000 de dolari!).

Tocmai de aceea va recomandam sa vedeti pretul actualizat al televizoarelor 8K in oferta celor mai de incredere magazine online de electronice din Romania. Vezi pretul 8K TV la www.emag.ro, www.cel.ro, www.altex.ro, www.evoMAG.ro.

Iar pentru a va fi mai usor, cele mai multe modele de televizoare 8K, cel mai ieftin LG TV8K, cel mai ieftin Samsung TV 8K , dar si cel mai scump 8K TV (hint: este sony) la linkurile din text.

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment