Bijuteriile tehnologice Smart TV ale anului 2016 Samsung, Sony, LG si Panasonic

Bijuteriile tehnologice Smart TV ale anului 2016 Samsung, Sony, LG si Panasonic prezentate la CES 2016. Cel mai mare salon de tehnologie din lume, Consumer Electronics Show (CES) 2016, organizat la Las Vegas, Nevada, le oferă celor mai importanți producători de televizoare, companii precum Samsung, Sony, LG sau Panasonic, ocazia să-și prezinte cele mai noi și mai performante, deși nu și cele mai ieftine, modele. Anul acesta, ca și în ultimii ani, cei care doresc să-și amenajeze un mic cinematograf personal în sufragerie au de unde alege dintre modele de top 4K, Ultra HD sau OLED. Merită menţionată şi apariţia primului model de televizor 8K prezentat ca şi model de serie, deşi producţia acestuia cu siguranţă nu este destinată utilizatorului obişnuit, preţul recomandandu-l poate celor mai luxoase hoteluri sau vile din lume. Pentru ceilalti, ramane sa se consoleze cu (P) Oferta de televizoare Premium la www.emag.ro.

Marile companii, printre care Samsung, Sony, LG și Panasonic, își prezintă cele mai performante modele de televizoare la CES, produse care marchează un nou pas înainte în lumea imaginii de înaltă definiție prin sistemul HDR (High Dynamic Range) care oferă un contrast mai bun, culori vii și detalii uluitoare. Astfel de televizoare, alături de noile playere Blu-Ray 4K oferă cea mai bună experiență „home cinema” a momentului.

 

Premium Smart TV Samsung KS9500 SUHD

 

Televizorul Samsung KS9500 ar putea fi cel mai bun televizor al anului 2016. Senzaţia de luminozitate, dinamism şi profunzime în detalii redate de Smart Tv-ul Samsung KS9500 multumita tehnologiei HDR este o plăcare. Acest televizor cu ecranul curbat și fără ramă a fost conceput pentru o imersiune completă în universul minunat al filmelor. KS9500 este compatibil HDR și pune tehnologia quantum dot sub lupă, o tehnologie care folosește nanocristale în ecranul de 10-bit pentru o mai bună acuratețe a culorilor, a luminozității și contrastului. (vezi oferta de televizoare premium Samsung).

 

 

Samsung a ajustat luminozitatea acestui televizor pentru o imagine optimă după un studiu în urma căruia a rezultat că majoritatea oamenilor preferă să se uite la televizor cu lumina din cameră aprinsă. KS9500 oferă luminozitatea perfectă, nelăsând niciun detaliu al imaginii să pară prea întunecat și este dotat și cu tehnologia Ultra Black care reduce gradul de reflexie. Prețul acestei bijuterii tehnologice nu a fost încă anunțat, dar mai mult ca sigur că va fi unul foarte piperat.

 

Premium Smart TV Panasonic DX900

 

Un alt candidat la titlul de cel mai bun televizor al anului 2016 este Panasonic DX900, primul TV Premium HD (certificat UHD Alliance) de la acest producător. Astfel, acest televizor este primul aparat LED LCD care se ridică la nivelul foarte strictului standard de imagine UHD Alliance, cu display capabil de culori 10-bit și luminozitate de 1.000-nits. Standardul UHDA este conceput astfel încât cei mai pretențioși clienți să poată afla dacă anumite televizoare sunt echipate pentru a face față cu brio noilor produse video ale anului 2016. Panasonic DX900 reușește să împace extrema luminozitate a unui LCD cu contrastul de înaltă definiție și nivelul de negru atins de televizoarele cu plasmă. (vezi oferta de televizoare premium Panasonic).

 

 

Panasonic DX900 4K UHD Smart TV smart vine cu o structura a LED-urilor LCD de tipul “fagurilor de miere”, ce marcheaza o modificare structurala a modelelor de televizoare cu iluminare din spate conventionale. Cu alte cuvinte, panoul DX900 descompune afișajul în sute de zone iluminate individual (512), care sunt toate complet compartimentate și izolate pentru a asigura o lipsă totală de transmisie a luminii dintr-un “fagure” in altul, aceasta tehnologie creează o calitate superioara a imaginii, o precizie perfectă , un negru profund si o iluminare puternica in functie de cadrele de imagine redate, fara niciun efect de halo sau de “scurcere a imaginii”. Rezultatul este un contrast uluitor și imagini 4K ce pot părea mai vii decât lumea înconjurătoare. Modelul DX900 va fi lansat pe piață în cursul primăverii în variantele de 58 și 65 inch, la un preț care rămâne să fie anunțat.

carturesti.ro

 

Premium Smart TV LG G6 OLED Signature

 

Televizorul LG G6 4K OLED oferă un ecran incredibil de frumos și extrem de subțire, care pare că încalcă legile fizicii. Compania LG continuă revoluția OLED, iar cel mai performant model al său, prezentat la CES, G6, a fost primit cu o furtună de aplauze. Și cum altfel, atât timp cât acest televizor 4K și HDR oferă ochilor culori incredibile, iar prin tehnologia picture-on-glass reușește să aibă o grosime de doar 2,5 mm — mai subțire decât multe smartphone-uri aflate în prezent pe piață. Partea din spate a televizorului este din sticlă, confirmând încă o dată atenția la detalii și finisaje a celor de la LG și, în plus, la cerere, poate fi personalizată cu un mesaj, o imagine etc. (vezi oferta de televizoare premium LG).

Nu a existat la CES 2016 un model de televizor mai subțire, spectaculos și elegant precum G6 LG “Signature” din seria OLED. LG a dezvoltat o întreagă serie de televizoare pilot, vârfuri de lance ce creaza trenduri şi stabilesc plafoane, iar în acest an cel mai bun exemplu este OLED-ul LG G6. Acesta, în variante de 65 si 75 de inch diagonala şi cu o adâncime – grosime de doar 2,57 mm reuşesc să reprezinte exact ceea ce LG şi-a dorit să livreze: Picturi pe Sticla ‘Pictures on Glass”. Termenul de “pictură” este mai profund şi mai reprezentantiv decât cealaltă varianta de traducere “Imagini pe Sticla”.

 

 

Deși este supersubțire, acest LG G6 este dotat cu niște boxe excelente, montate în suportul televizorului de specialiștii audio de la Harmon Kardon. Modelul G6 va fi lansat pe piață în variante de 65 și 77 inch, iar prețul nu a fost încă anunțat.

 

Premium Smart TV Sony X930D

 

Compania Sony a optat pentru a introduce tehnologia HDR pe trei noi modele de televizoare, televizoare care beneficiază și de un nou sistem de backlight. Sony a adus foarte multe produse la Las Vegas, de la noi sisteme audio de înaltă definiție și camere foto și video până la produse electrocasnice, însă principala atracție a standului Sony au fost cele trei televizoare Sony 4K HDR. Modelul X930D este vârful de gamă — un televizor foarte subțire care dispune de noul și impresionantul sistem de backligh de la Sony. (vezi oferta de televizoare premium Sony).

 

 

Acest sistem, denumit Master Drive, folosește un număr secret de zone de luminozitate, despre care Sony susține că este superior oricărui alt televizor existent pe piață, reușind să ofere imagini cu o luminozitate de până la 4000-nits și un nivel de negru cum mai întâlnim doar la ecranele OLED. Televizorul X930D va fi comercializat în variante de 55, 65 și 75 inch, începând din primăvară, la prețuri încă neprecizate.

(P) Oferta de televizoare Premium la eMAG.ro

 

LG UH9800 8K SUHD

 

Iar pentru încheiere, perla coroanei — un televizor care are puterea să-ți controleze viața și să te țină ostatic pe canapea pe perioade nedeterminate de timp. Este tot un produs LG, televizorul LG UH9800 8K SUHD cu o diagonală monstru de nu mai puțin de 98 inch (249 cm). Ecranul acestui televizor 8K nu este OLED ci SUHD și are o rezoluție a imaginii de opt (8) ori mai mare decât a unui televizor HD obișnuit și respectiv de 4 ori mai mare decât a unui televizor 4K de ultimă generație. Compania LG a anunțat că această bestie va fi lansată în SUA în cursul acestui an. (vezi oferta de televizoare premium LG).

 

 

LG UH9800 are la baza un ecran IPS dotat cu tehnologie LG True Black si cu functia Contrast Maximiser, care ar trebui sa ofere un contrast mai bun al culorilor, promitand o experienta de vizionare la un alt nivel. Formatul 8K ofera o rezolutie de 7.680×4.320 de pixeli, in timp ce 4K are “doar” 4.096×2160 de pixeli. Comparativ cu un televizor Full HD, calitatea imaginilor la noul televizor LG este de 16 ori mai mare. Prototipuri de TV-uri 8K au mai fost prezentate in ultimii ani, insa UH9800 este primul televizor de acest gen care va intra in productie. Momentan se stie doar ca va fi pus in vanzare in acest an, dar e posibil sa fie disponibil doar pe baza de comanda. Desigur, prețul va fi prohibitiv și oricum, practic încă nu există conținut video 8K pentru un astfel de monstru. Conform estimărilor, prețul unui astfel de televizor ar putea depăși 100.000 de lire sterline, fiind probabil un model destinat doar celor mai bogați oameni din lume.

(P) Oferta de televizoare Premium la eMAG.ro

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe