Cateva pareri si un Review anuntat despre Smart TV-ul LG G6 Signature lansat la CES 2016

La CES 2016 in Las Vegas si-au facut aparitia noile televizoare Ultra HD 4K ale marilor producatori Samsung, LG, Sony sau Panasonic, pe langa new-entry-urile Hisense sau Acer. Astfel, am putea afirma ca la o asemenea competitie existenta pe piata smart tv-urilor premium, ar fi destul de greu pentru un producator sa iasa in evidenta cu un produs extraordinar, insa parerea noastra este ca LG isi merita laurii anul acesta in Las Vegas cu noua serie de televizoare premium Smart OLED,  iar LG G6 este unul din produsele ce ne fac sa credem ca pentru acestea a fost inventat CES-ul. Televizorul LG G6 Signature OLED va fi lansat în martie – aprilie 2016 şi să sperăm că pe lângă site-urile deja cunoscute ce comercializează tehnologie de vârf, precum amazon.co.uk va fi loc şi pentru granzii retailerilor de electronice de la noi, precum ALTEX.ro sau evoMAG.ro.

 

 

Review OLED TV LG G6 Signature CES

 

Nu a existat la CES 2016 un model de televizor mai subțire, spectaculos și elegant precum G6 LG “Signature” din seria OLED. LG a dezvoltat o întreagă serie de televizoare pilot, vârfuri de lance ce creaza trenduri şi stabilesc plafoane, iar în acest an cel mai bun exemplu este OLED-ul LG G6. Acesta, în variante de 65 si 75 de inch diagonala şi cu o adâncime – grosime de doar 2,57 mm reuşesc să reprezinte exact ceea ce LG şi-a dorit să livreze: Picturi pe Sticla ‘Pictures on Glass”. Termenul de “pictură” este mai profund şi mai reprezentantiv decât cealaltă varianta de traducere “Imagini pe Sticla”.

 

Ce aduce nou Smart TV-ul OLED LG G6?

 

Televizorul LG G6 este un smart cu pedigree-ul Dolby Vision şi o imagine extraordinară, datorită atât tehnologiei ultra-sharp cât şi datorita panelului OLED 4K, ultra slim de câţiva milimetrii. Ecranul ultra subţire este o caracteristica specifica televizoarelor OLED, tinand cont că aceste televizoare nu necesită un sistem de iluminare suplimentar în spatele ecranului, LED-urile avand capacitatea de a se autolumina şi de a se stinge individual. OLED, prescurtarea de la diode emițătoare de lumină organică, este o tehnologie de afișare bazata pe pixeli cu capacitate de auto-iluminare, ce pot fi controlate individual pentru a obține contrastul perfect. Acest contrast, denumit expresiv de către LG “contrastul infinit”, permite imagini mai clare, te va face să uiţi de ceaţa contururilor în cazul imaginilor in mişcare rapidă în cazul filmelor de acţiune, jocurilor PC sau a transmisiunilor sportive, şi are posibilitatea de a reda culori mai puternice şi luminozitate mai puternică. Tehnologia Color Prime Pro, configurează o paletă de culori extinsă, apropiată de cele special create pentru “peliculele” digitale ale cinematografelor moderne, caz în care experienţa de vizionare acasă a unui film nu va denatura intenţia artistică a regizorului şi nici impresia telespectatorului.

 

 

Un lucru care a ieşit în evidenţă a fost luminozitatea modelului 65G6, mult peste luminozitatea oricărui televizor OLED lansat anterior de cei de la LG. Acesta este un rezultat al tehnologiei OLED cu fosfor ce permite un nivel mai intens de luminozitate, până la limita minimă ceruta de standardul UltraHD recunoscut de participanţii la CES sub numele de UHDA. LG susține astfel că noua serie de televizoare OLED LG 4K prezintă o creștere a luminozității de 20%.

 

Ceea ce merită de asemenea menţionat este faptul că această luminozitate crescută nu aduce prejudicii contrastului de negru al televizoarelor 65G6. Dacă există cineva care îşi doreste un ecran cu negrul cel mai negru, negrul dramatic, ei bine acest model de televizor este cel recomandat. Pe lângă luminozitatea crescută, un negru impropriu spus puternic ţinând cont că acesta se datorează stingerii efective a ledurilor şi pixelilor din ecran, culoarea televizoarelor OLED LG 65G6 este extraordinară: vividă, intensă, pură, acoperind o paletă mai largă de culori.

 

Aproape la fel de izbitoare ca şi luminozitatea este culoarea redată de noua generaţie de televizoare OLED de la LG, producatorul sud-corean motivat din nou de dorința de a răspunde noilor cerințe ale erei HDR, Smart TV-ul OLED LGG6 Signature reuşeşte să reproducă 99% din gama de culori Cinema Digital. Acest procent este mult peste confortabilul procent de 90% recunoscut ca standard pentru tehnologia UltraHD Premium.

 

 

Roşul intens, verdele bogat și albastru puternic, aceste trei culori de regulă au o paloare de culoare pe ecranele OLED, însă pe un smart LG G6 acestea arată senzaţional, dinamice. Preluând conţinut Amazon 4K HDR sau NASA 4K, acest model se evidenţiază în sala de demonstraţii, creând din combinaţia 4K UHD şi culoare pe 10 biti imagini senzaţionale şi impresionante. Tehnologia OLED permite afişarea mult mai multor detalii în cadrele umbroase, cu mult peste detaliile ce se puteau observa în tehnologia OLED a anului 2015.

 

Design-ul Smart TV-ului OLED LG G6

 

Designul televizorului LG G6 Signature exprima perfect ideea de premium: elegant, minimalist si ultra subtire ce iti intareste senzatia ca nu exista un televizor asemanator la ora actuala pe piata. Grosimea incredibila de mica a ecranului OLED Signature este acompaniata de o imagine perfecta, de un sistem sound-bar 4.2 stereo integrat. Difuzoarele sunt montate pe marginea superioară a soundbar-ului, însă, în cazul în care doriti sa agăţaţi smart tv-ul de tavan sau să îl prindeţi pe perete acesta poate fi uşor relocate în faţa televizorului. Nu există nici o îndoială că designul G6 este uimitor dar, părerea cvasi unanimă a participanţilor la CES Las Vegas a fost că performanța şi claritatea imaginii televizorului este cea care a lăsat cele mai bune impresii în cazul modelului Signature LG G6 expus de 65 de inch.

 

Pretul Smart Tv-ului OLED LG G6

 

Cu un panel atasat direct pe sticla, incă o dată, LG arată lumii că poate oferi cea mai recentă tehnologie pentru a reda imagini cât mai naturale. De aceea părerea noastră este că ne îndoim ca prețurile acestei serii de televizoare din clasa premium vor fi aproape plafonul de preţ considerat accesibil de majoritatea consumatorilor individuali de tehnologie.

 

 

Care va fi preţul acestui model la lansare încă nu ştim exact, însă La CES 2016 în Las Vegas, un reprezentant LG a afirmat pentru CNET.com că preţul modelului OLED G6 LG de 65 de inci va fi “mai mic de 10.000 dolari” precum şi faptul că acesta va fi lansat în martie – aprilie 2016. Să sperăm că pe lângă site-urile deja cunoscute ce comercializează tehnologie de vârf, precum amazon.co.uk va fi loc şi pentru granzii retailerilor de electronice de la noi, precum ALTEX.ro sau evoMAG.ro.

 

Smart OLED LG G6 Signature TV

 

Vă invităm să vedeţi mai multe imagini de la lansarea modelului de Smart TV OLED LG G6 Signature în cadrul celui mai important eveniment de tehnologie al anului 2016, la CES Las Vegas.

 

 

 

 

 

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe