OLED TV premium G3: OLED55G33LA, OLED65G33LA, OLED77G33LA și OLED83G33LA, CELE MAI BUNE LG OLED

LG G3 este un televizor OLED incredibil cu o calitate excepțională a imaginii și este un model cu îmbunătățiri semnificative față de LG G2 OLED. Dar și mult mai scump. Bazat pe tehnologia OLED MLA cu strat de focalizare a luminii, LG G3 OLED 2023 este extrem de strălucitor, iar albul său devine chiar mai strălucitor decât Samsung S95C OLED, deși acesta din urmă are avantajul în ceea ce privește culorile luminoase. În seria vârf de lance a LG G3, practic cele mai bune televizoare LG din 2023 găsim următoarele variante de diagonale: OLED55G33LA, OLED65G33LA, OLED77G33LA și OLED83G33LA.

Spre deosebire de anii trecuți în care noua serie LG nu venea și cu performanțe îmbunătățite, modelul lansat în 2023 oferă performanțe mult mai sporite față de gama medie de OLED-uri LG 4K C3 și este de asemenea net superior televizoarelor LG din seria G2. Dar da, veți plăti și ceva în plus pentru calitatea suplimentară.

flanco.ro/
Serie OLED G3Magazin
OLED55G33LA, OLED Evo Ultra HD 4K, 139cmevoMAG
OLED65G33LA, Ultra HD 4K, HDR, 164cmeMAG
OLED77G33LA, 195 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100HzeMAG
OLED83G33LA, Ultra HD 4K, HDR, 210 cmeMAG
Televizoarele LG OLED G3

Televizoarele OLED LG G3 (G33LA) sunt net superioare seriei G2. Deși din punct de vedere al designului sunt aproape identice, G3 are avantaj în singura zonă care contează: are un ecran mult mai strălucitor decât predecesorul său în HDR și SDR, astfel încât tot conținutul va arăta mai vibrant pe G3 decât pe G2. Rețineți că LG G3 OLED acceptă acum formatele audio DTS, pe când G2 nu, așa că este ceva de luat în considerare dacă ascultați multe DVD-uri sau Blu-ray-uri, care tind să aibă piesele audio codificate în DTS. Putem afirma fără dubii că televizoarele LG OLED G3 MLA oferă într-adevăr performanța premium iar singurul concurent real al acestui model este Samsung S95C OLED.

Pareri OLED55G33LA, OLED65G33LA, OLED77G33LA și OLED83G33LA
Review și specificații LG OLED55G33LA, OLED65G33LA, OLED77G33LA și OLED83G33LA

Design LG OLED 55G33LA, 65G33LA, 77G33LA & 83G33LA

Din punct de vedere al designului, televizorul are o calitate fantastică de construcție. Este fabricat din metal, astfel încât construcția este solidă și nu se îndoaie, cu excepția unei mici flexări în mijlocul panoului din spate. LG G3 OLED arată elegant și modern, similar cu LG G2 OLED din 2022, are ramele foarte subțiri de doar 6mm și un profil lateral plat, astfel încât va arăta exact ca un tablou atunci când este montat pe perete. Televizorul nu are suport de tip stand (picior), deoarece este conceput pentru a fi montat pe perete cu suportul de perete inclus.

Imagine LG OLED 55G33LA, 65G33LA, 77G33LA & 83G33LA

OLED55G33LA, OLED65G33LA, OLED77G33LA și OLED83G33LA au un contrast incredibil. Deoarece ecranele OLED ca acesta folosesc pixeli auto-emisivi în loc de iluminare de fundal, fiecare pixel individual putând să se oprească complet, acest televizor are un raport de contrast aproape infinit. Deoarece pixelii se pot aprinde și stinge singuri fără a afecta restul imaginii, imaginile luminoase sunt afișate perfect cele întunecate fără a apărea efectul de bloom sau bleeding. G3 are o gamă excelentă de culori în HDR, acoperă aproape total spațiul de culoare DCI-P3 utilizat de majoritatea conținutului HDR actual. Precizia sa de culoare este superioară predecesorilor săi, LG G2 OLED și LG C2 OLED, cu verdele ca punct culminant pe LG G3. Maparea tonurilor este, de asemenea, foarte bună în ansamblu. Volumul de culoare al celui mai bun OLED de la LG este impresionant, afișează foarte bine culorile întunecate saturate, iar când vine vorba de culori strălucitoare, capacitatea sa de a înfățișa albul este mai bună decât seria anterioară LG G2 OLED. Deși are built-in tehnologia MLA care crește intensitatea luminii fără aport suplimentar de energie electrică prin utilizarea stratului de micro-lupe rămâne în urmă față de Samsung S95C OLED în ceea ce privește intensitatea luminii. LG crează contrast prin negru absolut, iar Samsung prin strălucire cât mai mare.

În ceea ce privește unghiul de vizualizare, cel mai bun OLED LG indiferent de cod (OLED55G33LA, OLED65G33LA, OLED77G33LA sau OLED83G33LA) este perfect, nu numai că unghiul de vizualizare este foarte larg, dar, nu apar efectele de modificare a culorii pe măsură ce vă deplasați în lateral. Este un televizor grozav, deoarece imaginea rămâne remarcabil de consistentă atunci când vizionați ecranul din aproape orice unghi, fără decolorare sau pierdere de luminozitate. Mai mult decât atât, se comportă incredibil în ceea ce privește reflexia luminii, și, combinat cu luminozitatea spectaculoasă, acest lucru face ca televizorul să arate grozav chiar și în cele mai luminoase încăperi.

Acest televizor folosește noile panouri LG Display cu tehnologie Micro Lens Array (MLA). Aceste panouri sunt mult mai luminoase decât cele din LG G2 OLED, fără a fi necesar ca panoul WOLED real să se înfierbânte și să apară riscul pixelilor morți prin ardere, tehnologia MLA acționează în schimb ca un strat de focalizare în fața panoului WOLED, permițând o imagine mult mai luminoasă. Foarte important de menționat este că modelul de 83 de inch OLED83G33LA, nu are MLA.

Pareri Specificatii Pret OLED55G33LA, OLED65G33LA, OLED77G33LA și OLED83G33LA
Pareri Specificatii Pret OLED55G33LA, OLED65G33LA, OLED77G33LA și OLED83G33LA

Toate modelele OLED55G33LA, OLED65G33LA, OLED77G33LA și OLED83G33LA, acceptă FreeSync, HDMI Forum VRR și sunt certificate în compatibilitatea cu G-SYNC, asigurând o experiență de joc lag-less din orice sursă activată VRR. Funcționează bine într-o gamă largă de frecvență de refresh, chiar și atunci când semnalul primit scade în frecvență, datorită tehnologiei LFC de compensare a cadrelor la rate scăzute. Televizorul are un lag de intrare scăzut, rezultând o experiență de joc foarte receptivă. Deși încă nu este la fel de bun ca monitoarele de gaming high-end, este mai bun decât majoritatea televizoarelor și suficient de bun pentru majoritatea jucătorilor profesioniști. Aceste rezultate se obțin datorită modului Boost -ON în meniul specific de optimizare pentru rulare de jocuri, care reduce lag-ul cu 3ms față de modul standard. Acest televizor este pe deplin compatibil cu tot ceea ce acceptă PS5, cum ar fi 1440p @ 120Hz și 4K @ 120Hz, precum și HDMI Forum VRR. De asemenea, are patru porturi care acceptă lățimea de bandă HDMI 2.1, ceea ce este grozav dacă aveți mai multe console HDMI 2.1 sau doriți să conectați un computer.

Alte specificatii Televizor OLED LG G3: Sunetul. Deși părerile generale sunt că imaginea convinge, aceste televizoare OLED de ultimă generație sunt echipate și cu două boxe de 10W pentru subwoofer, alte 2 boxe de 10W pentru sunetul stereo cu efect surround 3D (4.2 canale). Dolby Atmos, Dolby Digital, Decodorul DTS, WiSA Ready, Surround sound Bluetooth sunt alte formate acceptate. Practic, nu veți avea așteptări mai mari de la niciun alt televizor smart în ceea ce privește sunetul. Însă, recomandăm achiziția unui soundbar compatibil LG DTS. (vezi aici cel mai bun soundbar pentru OLED-urile LG)

Alte specificatii Televizor OLED LG G3: Conectivitate. În ceea ce privește conectivitatea wi-fi / cable, nu mai puțin de 14 opțiuni și standarde sunt disponibile: LAN, Wi-Fi, Wi-Fi Direct, standardele 802.11a,b,g,n,n 5Hz, ac, ax și bluetooth. Pe parte de sloturi de conectare device-uri, este echipat complet cu 4 sloturi HDMI 2.1, Satellite In, Antena analogica și digitală, precum și slot CI+. Cele 3 sloturi USB permit conectarea de hard diskuri compatibile pentru rularea a peste 20 de codecuri video și 10 audio.

NU RECOMANDĂM ACHIZIȚIONAREA DE LA ALTEX / MEDIAGALAXY.

Serie OLED G3Magazin
OLED55G33LAevoMAG
OLED65G33LAeMAG
OLED77G33LA, 195 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100HzeMAG
OLED83G33LA, Ultra HD 4K, HDR, 210 cmeMAG
Televizoarele LG OLED G3
evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

2 Comments

 1. Bună ziua!
  Ați putea să-mi specificati, de ce nu recomandati cumpăratul de la Altex/Media Galaxy?

  Post a Reply
  • Buna!

   Am mai raspuns la aceasta intrebare pusa si de catre alti vizitatori. Pe scurt: probleme cu produsele vandute “ca noi”, probleme cu garantia si respectarea termenelor de retur, situatii de reclama falsa si faptul ca sunt foarte inovativi sa pacaleasca clientii si partenerii, ceea ce din punctul multora de vedere este un modus operandi in orice aspect: prevanzare, vanzare, garantie & service. Din pacate le merge, cat timp singurul lor avantaj este un pret cu 0,01 bani mai mic. Cat timp am pierdut la randu-mi sute de lei in relatia cu Altex, nu pot recomanda acest magazin si nici pe “fratele lui” Media Galaxy ce nu de mult au fost amenintate cu inchiderea business-ului de catre ANPC si OPC, institutii care oricum functioneaza ineficient. Iti recomand vesnica solutie: google “teapa altex” si, filtrand frustrarile de altfel pertinente ale unor bloggeri vei putea gasi experiente negative cu Altex atat de “so Kafka” incat ar trebui sa te gandesti de doua ori cand intri in respectivul magazin fie online, fie fizic.

   Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *