Noutatile sistemului de operare Tizen OS de la Samsung

Sistemul de operare al televizoarelor smart Samsung, denumit Tizen, are numeroase avantaje fata de competitorii sai principali webOS sau Android. Introdus in toate televizoarele smart Samsung fabricate din 2015 pana astazi, sistemul de operare Tizen beneficiaza de maturitate, simplitate, incredere si fiabilitate. (Stiai ca cel mai apreciat brand in Romania din punct de vedere al experientei utilizatorului – CX – este Samsung?)

Tizen, cea mai utilizata platforma TV

Merita mentionat si faptul ca la conferinta developerilor Tizen, acestia au anuntat ca Tizen a primit titlul de platforma software TV cea mai utilizata, mai mult de 100 milioane de televizoare ruland Tizen Os.

Tizen, disponibil si pe televizoare non-Samsung

Anuntul a fost urmat de inca o declaratie soc: „Platforma Tizen va deveni si mai mare. Asta intrucat pentru prima data TV OS Tizen va deveni utilizabila si de catre alti producatori de televizoare” a afirmat Sang Kim, vicepresedintele departamentului de Smart TV-uri de la Samsung.

Nu s-a specificat explicit cum anume Tizen va fi pus la dispozitia celorlalti producatori (sub licenta, la liber, acord comercial, add-on) insa aceasta situatie va fi in avantajul Samsung cat si al consumatorului final avand in vedere competitia directa cu Roku sau Android-ul celor de la Google.

Avantaje principale Tizen vs Android vs webOS

Sistemul de operare Tizen si al sau browser integrat permite o experienta a utilizatorului imbunatatita, este mult mai usor de utilizat decat webOS-ul LG. In plus, este mai light fata de Android, necesita mai putine resurse si este mai rapid. Cam practic exact ce conteaza pentru utilizator cat si pentru producator sa nu streseze suplimentar capacitatile hardware.

Observam un awareness crescut cu privire la diferentele dintre Tizen si Android sau Tizen si webOs, multi internauti intra pe televizoaresmart.ro strict pentru a afla raspuns la aceste intrebari: care e mai bun, tizen vs android, Tizen sau webOS pareri, s.a.m.d. Suntem insa nevoiti sa re-mentionam un lucru. Atunci cand doriti sa cumparati un televizor smart, primele lucruri care ar trebui sa conteze sunt cu totul altele decat sistemul de operare. Acesta ar trebui sa fie factorul decisiv doar in masura in care exista un echilibru perfect in multitudinea de factori care conteaza. O lista cu sfaturi de achizitie a unui smart TV am publicat aici.

Tizen vine cu antivirus inclus

Sistemul de operare Tizen este un sistem de operare open-source bazat pe tehnologia Linux. De asemenea, Tizen este si singurul care vine cu un antivirus integrat. Am scris despre acesta aici, Samsung punand la mare pret protectia utilizatorilor, din cand in cand venind cu comunicate de presa fie la adresa virusilor si riscurilor acestora la televizoarele smart, fie punand politica de privacy pe primul loc.

Tizen este open source poti si tu coda Tizen

Ati putea afirma ca Android permite dezvoltarea de numeroase aplicatii avand un SDK. Ei bine si Samsung a pus la dispozitie Samsung Smart TV SDK, un mijloc prin care developerii pot combina tehnologiile web cu functionalitatile unui televizor smart Samsung dotat cu platforma Tizen. Astfel, cine are cunostinte de programare si stie cum se mananca Linux poate fi un pionier in dezvoltarea de aplicatii.

In plus, trebuie sa instalati Tizen Studio cu TV Extension. Pentru a crea aplicatii Smart TV pentru seria de televizoare Samsung 2012-2014 atunci va este necesara instalarea Samsung Legacy Platform.

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *