Ai un smart TV? Afla cum scanezi televizorul tau de virusi!

Pot scana pentru potențiali viruși pe televizorul meu? Daca sunteti fericitul posesor al unui televizor smart de pe care obisnuiti sa faceti si browsing, sa il conectati la diverse device-uri (de ex. stickuri USB) sau sa instalati tot felul de aplicatii, sunteti vulnerabili in fata virusilor pentru sistemele de operare TV.

Pot lua un antivirus pe televizorul meu?

DA. Samsung a cam innebunit internetul cu un mesaj pe contul lor de Twitter: “please scan your TV set with the built-in antivirus at least once in few weeks”. Contrar celor de la LG care seamana (dar nu rasare tinand cont ca unele televizoare LG au fost afectate de ransomware) ideea ca un TV nu poate fi afectat de virusi ei bine realitatea este alta.

flanco.ro/

Dar nu trebuie sa ne speriem, tehnologia avanseaza si aici, iar parteneriatul dintre McAfee si Samsung cu privire la antivirusul prezent in gama de telefoane mobile Samsung Galaxy s-a extins si in domeniul televizoarelor smart.

De aceea apare din ce in ce mai pregnanta nevoia de dezvoltare de antivirusi pentru platformele software TV. Exista asemenea antivirusi? Pot scana televizorul meu? Da se poate, poti verifica daca televizorul tau UHD 4K are virusi sau malware prin software-ul cu capabilitati de antivirus Samsung integrat in sistemul de operare Tizen. Numele acestuia este Smart Security.

Vezi aici lista de televizoare smart Samsung cu antivirus incorporat

Sfaturi pentru siguranta televizorului tau in calea virusilor: (1) verificati lunar daca sistemul dvs. de operare Tizen a primit o actualizare noua. Este foarte simplu sa faceti asta din meniul televizorului. (2) scanati de virusi televizorul dvs. smart cel putin o data pe luna.

De mentionat ca acest ghid se refera la urmatoarele modele de televizoare: cele ce urmeaza seriei K (deci modelele aparute ulterior anului 2016, televizoare ce le consideram destul de noi). Parerea noastra este ca multi dintre vizitatorii acestui site au deja un televizor achizitionat oarecum recent (maximum 3 ani) avand in vedere ca un televizor smart inseamna un televizor 4K.

Cum scanezi de antivirusi televizorul tau smart?

Se poate scana televizorul si dispozitivele media conectate la acesta pentru a detecta potentiali virusi foarte foarte simplu, urmand pasii de mai jos. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa aveti telecomanda dvs. Samsung la indemana!

Pasul 1: Apasati butonul Acasa de pe telecomanda Smart Samsung pentru a accesa Ecranul Principal.

Pasul 2: Folosind pad-ul directional, navigati pana la „Setari” (Settings) in meniul Smart TV-ului dvs. Samsung

Pasul 3: Selectati apoi Sistem (System).

Pasul 4: Selectati meniul Expert (Expert).

Pasul 5: Alegeti meniul „Securitate Inteligenta” (Smart Security).

Pasul 6: Alegeti Scanare. Televizorul va scana automat potentiali virusi. Asteptati pana scanarea va lua sfarsit. Odata ce scanarea s-a finalizat, selectati „Ok”.

Iti recomandam sa citesti si Foarte curand vom avea nevoie de antivirusi la Smart TV-uri, Recomandarea Samsung de protectie a QLED-urilor de virusi precum si Avem nevoie de programe antivirus la televizorul smart?

evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

2 Comments

 1. SALUTARE AM UN TV SMART SAMSUNG4 K ȘI NU ȘTIU CEI POT FACE ? CÎND LAM CUMPĂRAT MERGEAM LA UN SITEU PE NET JW.ORG BIBLIOTECA ONLINE ȘI ÎMI CITEA MATERILELE DE ACOLO ÎN MP 3 . NU ȘTIU CE IAM FĂCUTDAR ACUMA NU M-AI MERGE NU MAI CITEȘTE NIMIC MP3 ÎNTRBARE ; DE UNDE SAU CUM POT DESCĂRCA UN NOU SOTWARE;T-KTDMDEUC
  -1310.1,BT
  -S

  Post a Reply
  • Salut! Ai incercat sa instalezi aplicatia JW Broadcasting?

   Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *