Televizoarele Samsung si Tehnologia Internet of Things (IoT) SmartThings

Samsung a anuntat ca intreaga sa linie de Smart TV-uri din 2016 va fi compatibila cu tehnologia Internet of Things (IoT) si va beneficia de conexiune la platforma SmartThings. Televizoarele SUHD se pot conecta si pot controla dispozitive Samsung si senzori SmartThings, dar si la alte peste 200 de dispozitive compatibile SmartThings. Acestea includ de la lumini conectate si incuietori, la termostate si camere video realizate de producatori terti. La CES 2016, Samsung va prezenta televizoarele viitorului si va demonstra modul in care noile Smart TV Samsung devin centrul dezvoltarii ecosistemului IoT.

Internetul Tuturor Lucrurilor, numit și Internetul a Orice, în engleză Internet of Things, este un concept care definește o lume în care toate obiectele si persoanele (mașini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile dar si oameni ce cauta distractia sau cei ce isi desfasoara un business pe internet etc) sunt conectati între ei cu ajutorul internetului.

Ce este The Internet of Things IoT Internetul Tuturor Lucrurilor

Ce este The Internet of Things IoT Internetul Tuturor Lucrurilor?

 

Daca apare in discutie echilibrul intre viața privata si intimitatea utilizatorului (desi aceasta problema si-au pus-o consumatorii si la aparitia laptopurilor cu webcam incorporat) este bine de mentionat ca Samsung va monitoriza video by default momentele in care in mediul ambiant apar evenimente neprevazute in programul Smart Home Monitor precum intruziuni in casa, fum și foc, scurgeri și inundații, precum și alte probleme de uz casnic comun prin furnizarea de notificări în timp real și clipuri video de la mai multe camere prin SmartThings app. Cu ajutorul unei camere video exterioare conectate la Samsung Smart TV, utilizatorii pot verifica daca au ajuns vizitatorii si pot sa deschida usa casei direct de pe canapea. Alertele senzorilor de miscare pot anunta pe ecranul televizorului atunci cand este detectata o miscare in afara casei, oferind astfel o securitate sporita a locuintei, chiar si atunci cand utilizatorii nu sunt acasa.

Televizoarele SUHD din gama Smart TV 2016 sunt de asemenea compatibile cu tehnologia IoT, ceea ce le transforma in centrul de comanda al caselor smart. Samsung a dezvoltat propriul hub de tehnologie IoT prin SmartThings pentru gama de televizoare SUHD 2016. Noul Hub Samsung SmartThings are un procesor mai puternic, care permite monitorizarea video, și include o baterie de rezervă, care durează până la 10 ore în cazul unei pene de curent.

Angajamentul primordial al celor de la Samsung este acela de a oferi clientilor televizoare care produc experiența vizuală perfectă. Televizoarele Samsung SUHD sunt capabile sa afiseze o calitate exceptionala a imaginii datorita tehnologiei High Dynamic Range (HDR), contrast mai puternic, culori mai luminoase, detalii din ce in ce mai complexe. În general, imaginea redata de ecranul televizorului smart Samsung devine mai vie, mai clara și autentică ca oricand. Cei ce vor cumpara un televizor inteligent Samsung se vor putea mandri ca televizoarele lor sunt primele de pe piata cu functionalitate HDMI 2.0A, ce permite transmiterea de metadate HDR surselor compatibile HDR externe.

Mai mult, clienții se pot bucura de această calitate superioară a imaginii inclusiv pe noua gama de Blu-Rayuri Ultra HD Samsung, care oferă o experiență de vizionare perfecta asociata cu un design elegant, care se potrivește perfect în casele lor. Clientii pot alege din 28 de uimitoare televizoare SUHD curbate – variind în mărime de la 48 inch la 105 inch. Samsung acompaniaza noua sa gama de televizoare smart 2016 cu tehnologia Ultra HD Blu-ray care acceptă redarea discurilor Blu-ray UHD. Playerul fiind capabil să furnizeze de patru ori rezoluția HD și o expresivitate a culorii de 64 de ori mai mare comparativ cu standardul Blu-ray. În plus, serviciile de streaming 4K sunt disponibile. Ultra HD Blu-ray dispune de un design elegant, si o potrivire perfecta cu cel al televizoarelor SUHD Samsung Curved.

SmartThings este o platforma deschisa ce le permite utilizatorilor sa conecteze, sa administreze si sa controleze dispozitive si serviciile inteligente. Televizoarele SUHD se pot conecta si pot controla dispozitive Samsung si senzori SmartThings, dar si alte peste 200 de dispozitive compatibile SmartThings. Acestea includ de la lumini conectate si incuietori, la termostate si camere video realizate de producatori terti, toate la cele mai inalte standarde de calitate. Pentru suport complet in cazul produselor compatibile SmartThings este necesar adaptorul SmartThings Extend USB.

Samsung The Internet of Things Televizoarele Inteligente intr-o casa inteligenta

Samsung The Internet of Things Televizoarele Inteligente intr-o casa inteligenta

În anul 2020, fiecare produs pe care Samsung il va vinde va fi conectat la Internet de Things. In esență, ideea Samsung este că orice obiect sau dispozitiv pe care il aveți – și nu vorbim doar de televizoare, calculatoare, tablete, frigidere, telefoane mobile, becuri sau masini de spalat ci chiar produse cum ar fi scaune si canapele, obiecte la care nu vă așteptați în mod normal sa înglobeze tehnologie vor fi interconectate și „vor vorbi” unul cu celalalt. Samsung își imaginează că vei putea să iți scoți căștile atunci când ajungi acasă iar muzica pe care o ascultai sa fie preluata automat de sistemul audio din casa ta. Dar Samsung vede, de asemenea, acest conectivitate extinsă și in afara casei. Există, în mod evident, un număr incredibil de posibilități atunci când orice dispozitiv poate vorbi cu orice alt dispozitiv. Și aceasta este viziunea pe care Samsung doreste sa o puna in practica.

Smarthings Internet of Things in viziunea Samsung

Smarthings Internet of Things in viziunea Samsung

Merita mentionat ca Samsung a decis deja că toate dispozitivele sale ce vor ingloba tehnologia The Internet of Things vor fi deschise, in sensul ca nu veti fi limitat la ecosistemul Samsung – ceva ce ar putea sunet excelent din punct de vedere al business-ului , dar în cele din urmă ar condamna la uitare aceasta noua tehnologie. Dispozitivele Samsung vor permite accesul liber oricarui alt produs al unei firme concurente sa beneficieze de posibilitatea de interconectare. Acesta este un angajament de la o companie care aproape produce totul, de la șaibe la smartphone-uri, televizoare, electrocasnice, procesoare, aplicatii si chiar senzori.

Descopera Televizoarele Samsung in Oferta Altex

SmartThings le permite utilizatorilor sa acceseze toate dispozitivele lor inteligente direct din smartphone sau din televizorul SUHD. Cu aplicatia SmartThings, oamenii se pot conecta si pot administra toate dispozitivele din casa inteligenta, dar si serviciile aferente, printr-o singura interfata intuitiva. Toate televizoare SUHD 2016 vor fi compatibile cu tehnologia SmartThings, insa functionalitatile acesteia vor fi activate la nivel regional pe masura ce SmartThings va extinde disponibilitatea platformei.

Author: Reviewer

Share This Post On