Prezentare Televizor OLED 4K Smart LG, OLED55B9PLA

Televizorul OLED Smart LG 4K OLED55B9PLA face parte din seria a 9-a de televizoare LG si este echipat cu a doua generatie a procesorului a7 modernizat cu algoritmul AI de invatare profunda (machine learning) ce ofera o imagine detaliata, uimitoare si un sunet personalizat pentru a iti prezenta realitatea asa cum este ea. Alpha7 de generatie a doua echipeaza televizoarele LG ale anului 2019 si va fi urmat de procesorul Alpha9 pe modelele premium. Acest review este valabil si pentru modelul de 65 de inch (165cm) Televizor OLED Smart LG, OLED65B9PLA, 4K Ultra HD.

Ca si caracteristica a televizoarelor OLED, acest model iti asigura un negru perfect cu peste 8 milioane de pixeli cu auto-iluminare care isi pot controla in mod individual luminozitatea.

Unde gasesti cel mai mic pret pentru televizorul OLED LG 55B9PLA? Habar nu avem! 🙂 Va trebui sa vedeti pretul actualizat in magazinele ce comercializeaza acest televizor. Preturile fluctueaza saptamanal, astazi este mai ieftin la www.eMAG.ro, poate maine il gasesti la www.Altex.ro la un pret mai mic sau apare in ofertele www.evoMAG.ro, www.badabum.ro sau la preferatele mele www.pcgarage.ro sau www.cel.ro. Din 6 magazine, gaseste tu pretul cel mai mic!

Scurte explicatii despre panel-urile OLED

Probabil ca ati ajuns sa cititi aceasta recenzie fiind interesat in primul rand de un model de televizor cu display OLED, stiind ca acesta este display-ul momentului, si, pentru cei ce isi permit sa plateasca 30% in plus vor avea parte de o experienta relativ mai buna decat daca ar cumpara un Samsung bazat pe Quantum Dot. Daca doriti detalii despre diferentele de tehnologie va recomandam si articolul OLED vs QLED.

OLED înseamnă Organic Light-Emitting Diode, termenul „organic” referindu-se la un film din carbon din interiorul panoului, înainte de ecranul din sticlă. Panourile OLED emit o lumină proprie când sunt sub sarcină electrică spre deosebire de LCD-uri.

Într-un ecran tv OLED, pixelii înșiși produc lumina, așa că atunci când trebuie să fie negri se sting cu totul, în loc să depindă de o altă sursă de lumină care să se stingă în locul lor. Rezultatul este un negru perfect în imagine, care în contrast cu strălucirea porțiunilor luminoase produce o imagine fantastică. Acest review este valabil si pentru modelul de 65 de inch (165cm) Televizor OLED Smart LG, OLED65B9PLA, 4K Ultra HD diferenta fiind doar a marimii diagonalei.

Diferente imagine ecran OLED vs ecran traditional LCD LED
Diferente imagine ecran OLED55B9PLA vs ecran traditional LCD LED
Diferente imagine ecran OLED vs ecran traditional LCD LED
Diferente imagine ecran OLED55B9PLA vs ecran traditional LCD LED
Imagini perfecte cu televizoarele OLED
Imagini perfecte cu televizoarele OLED

Cat de bun (performant) este televizorul OLED 55B9PLA?

LG OLED 55B9PLA face parte din seria B9 si este un televizor premium (high-end). Acesta inlocuieste seria de televizoare B8 de la LG a anului 2019. Intrucat calitatea imaginii este similara cu a celorlalte OLED-uri de la LG, diferentele sunt facute de optiunile aditionale.

evomag.ro

Televizorul LG OLED55B9PLA inglobeaza ultimele tehnologii de imbunatatire a sunetului si imaginii de la LG. Mentionam aici suportul DolbyVision si HDR 10, codecurile de sunet AC3 Dolby Digital, Dolby AC-4 si Dolby Atmos.

Avand in vedere ca acest model este unul dintre cele mai subtiri televizoare smart de pe piata, de la puterea difuzoarelor si a subwooferelor nu ne putem astepta la prea multe. Asta intrucat este cunoscut faptul ca modelele din ce in ce mai slim fac anumite concesii la sistemul de sunet, producatorii insistand pe complementarea televizoarelor smart cu un sistem soundbar surround.

Modelul LG OLED 55B9PLA se descurca perfect in orice situatie de luminozitate a camerei, pe intuneric negrul perfect te face sa si uiti ca ai in fata un display TV iar intr-o camera luminoasa, luminozitatea display-ului reduce reflectia la 0. In plus, din orice unghi va veti uita la acest televizor imaginea va fi la fel de clara, luminoasa si detaliile la fel de fine.

Impatimitii de jocuri vor gasi in acest televizor un aliat, scenele rapide sunt livrate fara nicio problema iar lag-ul este printre cele mai mici. Televizoarele OLED LG emit 29% lumină albastră, un procent mult mai mic față de standardul minim de 50% pentru confort vizual. Așadar, te poți juca sau uita la televizor fără să îți mai faci griji cu privire la sănătatea ochilor tăi sau a membrilor familiei tale.

4K Cinema HDR de la LG păstrează viziunea producătorilor de film, deoarece suportă majoritatea formatelor HDR. Lasă-te învăluit de imaginile cinematografice oferite de principalele formate HDR, printre care Advanced HDR de la Technicolor și HDR10 Pro. Ce merita mentionat este ca desi imaginea in modul standard este senzationala dupa calibrarea acestui televizor acuratetea culorilor si luminozitatea crescuta te va impresiona de-a dreptul!

„Negrul profund redat de OLED îți deschide un portal prin care pătrunzi efectiv în universul respectiv, în loc să îl vezi doar redat pe un ecran.”

Celebrul director de efecte vizuale Rob Legato despre televizorul OLED de la LG.

Cu cine concureaza LG OLED 55B9PLA?

Competitorii modelului LG OLED 55B9PLA sunt seriile C9 si E9 de la LG, Sony A8G si A9G. Daca ne-am raporta la competitorii din gama de LED-uri, atunci acesta s-ar lupta cu Samsung Q80R si Sony Z9F.

Pret LG OLED55B9PLA

Unde gasesti cel mai mic pret pentru televizorul OLED LG 55B9PLA? Habar nu avem! 🙂 Va trebui sa vedeti pretul actualizat in magazinele ce comercializeaza acest televizor. Preturile fluctueaza saptamanal, astazi este mai ieftin la www.eMAG.ro, poate maine il gasesti la www.Altex.ro la un pret mai mic sau apare in ofertele www.evoMAG.ro, www.badabum.ro sau la preferatele mele www.pcgarage.ro sau www.cel.ro. Din 6 magazine, alege tu pretul mai mic!

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul