Review Panasonic OLED 55GZ2000E si OLED 65GZ2000E

Seria de televizoare OLED 4K premium de la Panasonic poarta indicativul GZ2000. Sunt disponibile doua modele, unul de 55 de inch si cel de-al doilea de 65 de inch.

Televizoare similare OLED 55GZ2000E si 65GZ2000E

Competitorii OLED Panasonic TX-55GZ2000E

Modelul de 55 de inch, Panasonic OLED TX-55GZ2000E, 4K Ultra HD concureaza la randul lui cu OLED-urile LG, Philips si Sony Bravia de mai jos:

Competitorii OLED Panasonic TX-55GZ2000E

Modelul de 65 de inch adica 164 de cm Panasonic OLED TX-65GZ2000E face parte din gama celor mai performante OLED-uri (si evident nu OLED-uri ieftine pentru aceasta diagonala), iar in categoria de televizoare 4K cu display OLED concureaza cu OLED-urile LG, Philips si Sony Bravia de mai jos:

Specificatii TV Panasonic OLED 55GZ2000E si 65GZ2000E

Ambele televizoare Panasonic OLED 4K din seria GZ2000 incorporeaza specificatii de top precum: un procesor grafic HCX Pro cu capabilitate machine learning, un panel OLED Professional Edition, crema OLED-urilor disponibile doar la modelele de top de la LG, Philips, Sony si Panasonic, conectivitati multiple (optic, ARC HDMI 2.0b dar si 2 sloturi CI+, USB, LAN), decodare video MPEG4, standardul HEVC si VP9-2, Wi-Fi si Bluetooth.

Recenzie Panasonic OLED Premium 55GZ2000E si 65GZ2000E
Recenzie Panasonic OLED Premium 55GZ2000E si 65GZ2000E

Un devantaj este lipsa standardului HDMI 2.1 precum modelele premium de televizoare OLED de la LG insa acest standard de regula este utilizat pentru rezolutia 8K si nu 4K, chiar daca ceva plusuri pe FPS in 4K ar putea sa fie un avantaj.

Televizoarele OLED Panasonic din seria GZ2000 au un avantaj fata de concurentii LG: toate formatele HDR sunt prezente: HDR10, HDR10+, Dolby Vision si HLG, iar acest lucru nu ne mira intrucat Panasonic alaturi de Samsung sunt membrii fondatori ai 8KA Association, UltraHD Alliance si HDR10+ Alliance ce au promovat cele mai noi formate HDR. Citeste articolul actualizat despre ce inseamna HDR10+ si HDR.

Sistem de operare Panasonic OLED 55GZ2000E si 65GZ2000E

Panasonic continua sa utilizeze un sistem de operare propriu My Home Screen, ce a evoluat din Firefox OS si a ajuns acum la versiunea a 4-a. Ca si prima impresie, consideram ca My Home Screen Panasonic este sub webOS LG , atat de cunoscutul Android TV sau de puternicul Samsung Tizen.

Telecomanda OLED Panasonic 55GZ2000E si 65GZ2000E

O surpriza foarte placuta veti avea cu telecomanda televizorului OLED Panasonic. Televizoarele de top Panasonic au pus tot timpul mult pret pe calitatea materialelor atat a display-ului cat si a telecomenzii. Cu aspect metalic si feedback tactil este o placere sa simti in mana o asemenea telecomanda, spre deosebire de modele din plastic negru ale LG Magic Remote sau Samsung.

Telecomanda Review OLED Panasonic Tx-55GZ2000E si Tx-65GZ2000E
Telecomanda Review OLED Panasonic Tx-55GZ2000E si Tx-65GZ2000E

Ca si dezavantaj insa mentionam aici lipsa microfonului incorporat in telecomanda. Asta nu inseamna ca nu veti putea controla vocal televizoarele OLED Panasonic TX-55 si TX-65 GZ2000E. Veti putea avea voice control prin functiile built-in Google Assistant si Alexa insa prin device-urile specifice suplimentare Google Home si Alexa.

Imaginea televizoarelor OLED Panasonic 65GZ2000E si  55GZ2000E

Modelele OLED Panasonic din seria GZ2000 sunt primele (si singurele) modele de televizoare OLED ce ating luminozitatea de 1000 nits. Spre comparatie, OLED-urile premium Sony A9G ating maxim 650 nits. Pentru cea mai buna imagine de continut HDR acestea sunt televizoarele de top, peste orice OLED LG, Sony sau Philips.

Din punct de vedere al luminozitatii maxime, televizoarele OLED Panasonic 55GZ2000E si 65GZ2000E sunt net superioare oricarui model existent de OLED.

Cat de bune sunt Televizoarele OLED Panasonic fata de LG sau QLED Samsung
Cat de bune sunt Televizoarele OLED Panasonic fata de LG sau QLED Samsung

Calibrarea OLED-urilor Panasonic 65GZ2000E si  55GZ2000E

Atat modelul OLED Panasonic 65GZ2000E cat si OLED Panasonic 55GZ2000E ofera posibilitati de calibrare a imaginii multiple, nivelul de luminozitate SDR dupa calibrare poate creste cu 25% dar acest avantaj vine la pachet si cu o crestere a consumului de electricitate cu 20%.

In ceea ce priveste calibrarea televizorului pentru imagini HDR ei bine aceasta este necesara doar in cazul in care doriti o reducere a consumului de electricitate panelului OLED cu 20% (in cazul modelului de 65 de inch 65GZ2000E), setarile de luminozitate din fabrica fiind maxime, si asa cum am mentionat si anterior mult peste orice alt televizor OLED.

Test Panasonic OLED 55GZ2000E si 65GZ2000E in jocuri

Input Lag-ul in modul game (21ms fata de standardul de 120ms) fac televizoarele OLED Panasonic GZ2000 sa fie relativ OK pentru jocuri, fie Laptop, Desktop sau console. Acesta se activeaza independent de celelalte moduri (Cinema, Concert, Sport) ceea ce inseamna ca in momentul in care televizorul „simte” rularea unui joc se va auto-seta intr-un mod simbiotic (Cinema Game, Concert Game, Sport Game) fiecare venind cu imbunatatirile de imagine si sunet specifice.

Ce-i drept, desi televizoarele Panasonic LED au surclasat contracandidatii din punct de vedere al lag-ului in jocuri, in cazul OLED-urilor Panasonic situatia nu sta la fel de bine, televizoarele QLED Samsung si OLED LG ofera o experienta de gaming superioara Panasonic si Sony. Insa poate nu toti dintre voi doriti sa il folositi pentru jocuri, iar daca imaginea si sunetul conteaza atunci OLED-urile Panasonic din seria GZ2000E pot fi considerate cele mai performante.

Avantajul suprem: Sistemul de sunet

Poate cel mai mare avantaj al televizoarelor OLED Panasonic Premium 55GZ2000E si 65GZ2000E pe langa cel mi bun display OLED este reprezentat de sistemul de sunet.

Soundbar-ul integrat sub ecran si sustinut de sistemul de boxe de pe spatele ecranului ofera o experienta surround perfecta. Faptul ca permit spatialitate a sunetului surround 3D datorita standardului Dolby Atmos raspunde la nevoia dvs. de un televizor OLED intr-adevar premium.

Sunetul a fost calibrat (tunat) de catre specialistii Panasonic Technics in colaborare cu Dolby, utilizand motorul audiu Technics Jeno.

Test Sunet Panasonic OLED 55GZ2000E si OLED 65GZ2000E
Test Sunet Panasonic OLED 55GZ2000E si OLED 65GZ2000E

Singurul minus al sistemului de sunet integrat in televizoarele OLED de top Panasonic este reprezentat de greutatea acestuia in kg, ceea ce din nou nu il putem considera un dezavantaj de vizionare. Cu un suport TV de perete de calitate aceasta problema se rezolva imediat, recomandam aici marca Vogel.

Puterea sistemului de boxe de 140W, standardul Dolby Atmos, calibrarea perfecta si calitatea subwoofer-ului m-au facut sa ma indoiesc de parerea ca orice televizor smart are nevoie de un soundbar extern. Desi va recomandam un soundbar Dolby Atmos extern pentru capabilitatile DTS sunt mari sanse sa nu aveti nevoie tinand cont de asteptarile pe care le aveti de la sunetul TV.

Concluzii de final televizoare Panasonic OLED GZ2000E

  • Televizoarele OLED Panasonic din seria GZ2000E si anume modelele TX-55GZE2000E si TX-65GZ2000E nu fac parte din categoria celor mai ieftine OLED-uri, sunt insa televizoare premium 4K OLED al unui brand puternic
  • Putem considera OLED-urile Panasonic GZ2000E ca fiind cele mai bune televizoare OLED disponibile pe piata de aceasta diagonala, in cazul in care nu sunteti un fan al LG, Sony sau Philips ar trebui sa fie prima optiune.
  • Din punct de vedere al imaginii si al sunetului OLED-urile Panasonic surclaseaza modelele concurentilor, insa lipsa HDMI 2.1 si specificatiile medii in modul gaming ar trebui luata in considerare in cazul in care va doriti de la un televizor OLED si sa functioneze ca un monitor pentru consola sau laptop.
  • Poate ca nu sunt la fel de slim si subtiri ca si OLED-urile LG insa acest lucru se datoreaza sistemului de sunet performant ce impacteaza grosimea televizorului.
  • Desi, creat la Hollywood si utilizat la Hollywood reprezinta un slogan de marketing pentru intreaga gama de televizoare Panasonic, aceste doua modele livreaza ceea ce a promis Panasonic: calitate a sunetului si a imaginii peste concurenta.

De unde cumperi Panasonic OLED TV?

Televizoarele OLED Panasonic sunt distribuite catre un numar mare de magazine, cererea pentru aceste modele pot face fericit orice magazin online.

Va recomandam sa cumparati insa un televizor OLED, care nu costa chiar putin, de la un magazin online serios si de incredere, ce are un proces clar in ceea ce priveste posibile probleme in perioada de garantie sau post-garantie. Magazinele online de regula au preturi cu cel putin 10% mai mici decat un magazin fizic tip showroon.

Televizoarele OLED Panasonic recenzate in prezentul articol le gasiti in magazinele www.eMAG.ro, www.Altex.ro, www.evomag.ro si www.cel.ro.

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment