Procesoarele televizoarelor smart Panasonic (HCX Pro Intelligent Processor)

Panasonic a continuat să depună eforturi susținute pentru a dezvolta cele mai inovative televizoare pe piață. Scopul declarat și asumat al companiei rămâne, așadar, acela de a furniza cea mai bună experiență vizuală posibilă, folosind tehnologiile și componentele disponibile.

Nu doar Samsung cu al sau procesor TV Quantum AI sau LG cu Alpha9 de generatia a 3-a ThinQ AI se pot mandri ca au tehnologie de top. Veti vedea ca si Panasonic are cu ce se mandri cand vine vorba de procesoare pentru Smart TV-uri. Nu vom mai intra in explicatii privind la ce ajuta puterea procesoarelor TV, plecand de la premiza ca aceste lucruri sunt deja stiute. Daca nu, cititi informatile din postul anterior mentionat.

Marketing: Panasonic si Hollywood

Panasonic se lauda cu faptul ca studiourile de producție de la Hollywood, au ales televizoarele Panasonic pentru prelucrarea filmelor cat si ca imaginile televizoarelor sunt optimizate de catre specialisti de la Hollywood. Acum, cu siguranta exista anumite proceduri ca numele Hollywood sa nu apara pe orice chinezarie insa stim cu totii ca aceste realizari se datoreaza in principal departamentelor de PR, iar daca intr-adevar filmele de la Hollywood sunt procesate de Panasonic atunci cu siguranta nu vorbim de tehnologie accesibila consumatorului obisnuit, ci de aparatura ce costa chiar sute de mii de euro.

Televizoarele OLED Panasonic au fost considerate perfecte de multe voci importante din industria cinematografică, dar compania a considerat că le poate îmbunătăți și mai mult, iar astfel au lansat noi modele de OLED-uri in 2018 si 2019.

Aducând optimizări la toate capitolele, noile televizoare se remarcă prin adoptarea celor mai noi display-uri pentru televizoarele OLED și prin implementarea celor mai noi tehnologii și subansambluri.

Printre acestea se numără și noul procesor de imagine HCX, căci degeaba un ecran este capabil de redarea unor imagini superbe dacă elementul responsabil de procesarea lor nu se ridică la același nivel. HCX – prescurtarea de la Hollywood Cinema eXperience – se bazează pe soluția anterioară optimizată pentru producții Holywood – HCX2 – aducând o serie de îmbunătățiri importante.

Procesoarele televizoarelor Panasonic HCX Pro Intelligent Processor

Noul procesor HCX utilizat de televizoarele Panasonic cu ecran OLED folosesc sistemul de culori avansat (3D LUT – 3D Look Up table) împrumutat de la monitoarele profesionale, cu mențiunea că acesta se bucură de unele îmbunătățiri specifice Panasonic.

Prin definiție, o structură 3D LUT reprezintă o colecție de coordonate RGB, care sunt utilizate de un dispozitiv de afișare pentru a calcula culorile ce urmează a fi redate. Deoarece folosesc coordonate preluate de la echipamente profesionale, televizoarele Panasonic sunt capabile de o redare foarte precisă a culorilor și nuanțelor. Cu toate acestea, trebuie precizat că, indiferent de cât de mare este colecția de coordonate, ea este totuși limitată și, de aceea, sunt necesare adeseori interpolări, cu efecte mai vizibile în cazul imaginilor cu luminozitate redusă.

Din acest motiv, noul procesor HCX utilizat de televizoarele Panasonic OLED beneficiază de niveluri LUT suplimentare, care permit tranziții de negru mai fluide decât până acum. Astfel, modelele de televizoare OLED premium de la Panasonic (2018 FZ950 și FZ800, 2019 seriile GZ) redau cu succes acoperirea integrală a spectrului de culoare DCI – acceptat ca standard de industria cinematografică americană.

Procesoarele televizoarelor Panasonic HCX Pro Intelligent Processor
Procesoarele televizoarelor Panasonic HCX Pro Intelligent Processor

Funcția de LUT aplicat în mod dinamic este o altă îmbunătățire de care beneficiază utilizatorii noilor televizoare Panasonic OLED cu procesor de imagine HCX. Practic, chipset-ul nu se mulțumește să aplice aceeași setare LUT pentru orice material video, ci poate decide să aplice setări diferite, în funcție de conținutul redat. Asta inseamna ca la fiecare 100ms, procesorul televizorului Panasoniv evaluează luminozitatea medie a imaginii și folosește setarea LUT pe care o consideră cea mai potrivită la momentul respectiv. De aceea, putem spune că HCX este un procesor inteligent, capabil de a face analize complexe și de a lua decizii adecvate, cu scopul redării unor imagini cât mai realiste și cât mai detaliate.

Procesorul Panasonic HCX si redarea de continut HDR

Pentru că tehnologia HDR pare să nu lipsească niciodată din discuțiile despre calitatea vizuală, ea nu a fost ignorată nici în cadrul procesului de proiectare a noului procesor HCX, care include o funcție de îmbunătățire a luminozității HDR.

Prin definiție, tehnologia HDR (High Dynamic Range) este utilizată pentru a obține o luminozitate mai mare în cazul imaginilor luminoase, cu îmbunătățirea contrastului și accentuarea culorilor ca efecte directe, ce duc la o redare mai realistă a conținutului. Chiar și așa, rezultatele sunt puternic influențate de lumina ambientală a mediului de vizionare, iar noul procesor HCX ține cont de acest detaliu pe care îl monitorizează cu ajutorul unui senzor de lumină ambientală. Mai departe, decide în mod automat ce setări HDR să aplice, pentru o redare cât mai realistă a conținutului video. Totodată, utilizatorul poate aplica și manual setarea HDR dorită, având la dispoziție 15 niveluri prestabilite.

Procesorul TV Panasonic HCX in jocuri

Am menționat deja că televizoarele sunt echipamente de interes nu numai pentru cinefili, ci și pentru o serie de alți utilizatori, printre care și pasionații de jocuri. In cazul in care nu va doriti un monitor de gaming separat, un televizor Panasonic cu noul sau chipset HCX include și un mod Game (Joc), care îmbunătățește timpul de răspuns al noilor televizoare Panasonic OLED. În plus, este implementată o funcție botezată Dynamic Scene Optimizer, care permite detecția nivelului de luminozitate din fiecare cadru, chiar și în cazul conținutului HDR care nu include informații descriptive (metadata). Astfel, televizorul poate optimiza redarea fiecărui cadru în parte, ceea ce permite afișarea unor imagini mult mai realiste și mai bine detaliate.

Din acest motiv, noul procesor HCX include o serie de funcții și tehnologii concepute special pentru furnizarea celor mai bune rezultate in jocuri. Mai mult decât atât, ca la orice procesor TV performant, noul chipset ține cont atât de tipul conținutului video redat, cât și de condițiile ambientale. El prelucrează aceste informații și le folosește pentru a aplica cele mai bune setări de afișare, astfel încât să ofere privitorilor cea mai bună experiență vizuală, indiferent de locul și subiectul vizionării.

Televizoarele Panasonic dotate cu procesorul HCX Pro Intelligent Processor (modelele premium 4K) le gasiti la eMAG.ro – Noua serie Panasonic Smart TV. Insa va recomandam sa cautati cel mai mic pret la modelul de televizor ales si in oferta Altex.ro, evoMAG.ro sau Dwyn.ro.

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment