Testeaza-ti televizorul tau smart cu acest film 8K

Toate televizoarele smart incorporeaza un procesor. Televizoarele au ajuns laptopurile gigant fara tastatura. In functie de puterea de calcul a acestuia datorate frecventei la care sunt tactate, in functie de numarul de nuclee (dual core, quad core, octa-core), in functie de imbunatatirile hardware si software aduse (de exemplu cele din seria Samsung Quantum AI introduse in seria de televizoare Samsung QLED, HCX Pro Intelligent Processor de pe OLED-urile Panasonic sau procesoarele LG Alpha de generatie a treia ce insotesc LED-urile NanoCell sau OLED-urile LG) imaginea redata pe ecran va avea o calitate superioara sau de-a dreptul deranjanta.

Conteaza cat de puternic este procesorul unui televizor? Evident ca da, intrucat un procesor slab nu va reusi:

  • sa calculeze suficient de rapid imbunatatirile de imagine ale unor scene in miscare rapida, si imaginea va fi sacadata.
  • sa citeasca suficient de repede cantitatea de informatii transmise via internet (nu tine doar de viteza internetului dvs.) sau transmise via un stick de memorie daca acesta are codec-uri foarte noi.
  • ca la rezolutii mari, sa transforme continutul filmat la o rezolutie inferioara in continut 4K (adica upscaling)
  • sa imbunatateasca scenele in timp real, alternanta de imagini luminoase cu cele mai intunecate necesita procesare grafica, ce ati ghicit, cade din nou in sarcina procesorului
  • ca in cazul de update-uri firmware sa tina pasul cu nevoia de calcul crescuta a optiunilor, meniu-rilor, capabilitatilor noi (de ex. functia de antivirus de la Samsung).

Performanta procesorului unui televizor smart pe langa tehnologia ce sta in spatele ecranului conteaza la fel de mult!

Ca si mic test, va recomandam sa vizualizati videoclip-ul de mai jos filmat in 8K. Pentru a fi sigur ca a pornit in 8K va recomand sa verificati la pornire, optiunea de settings si image quality astfel incat sa fie setata la 8K adica 4320 pixeli. Apoi puteti incerca sa vedeti diferenta scazand rezolutia la 4K Ultra HD (2160 pixeli) sau chiar mai jos. Nu este obligatoriu sa aveti un Televizor 8K pentru testare! Va puteti testa asa si laptopul precum si un Televizor 4K Ultra HD cu conditia sa permita browsing si YouTube (si aici includem toate televizoarele smart).

Speram ca veti aprecia nu doar rezultatul testarii procesorului televizorului dvs. smart cat si imaginile unui oras ce al zecelea an consecutiv a fost declarat cel mai bun oras din lume din punct de vedere al calitatii vietii, Vienna – Austria.

Testeaza procesorul televizorului tau cu un film 8K – Vienna

Iar daca vi s-a deschis gustul de travel in fata ecranului dvs., va recomandam si filmuletul de mai jos, filmat in Santorini – Grecia (filmare 4K).

Testeaza procesorul televizorului tau 4K

Si desi cu siguranta nu ai un televizor 12K (abia s-au lansat modelele de televizoare 8K) poate tot o filmare din zona de travelling, a New-York-ului in 12K iti poate face ziua mai frumoasa. Chiar si pe display-ul tau modificand setarile de rezolutie cum am scris mai sus (daca nu cumva o face televizorul tau smart automat).

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment