REVIEW Complet Televizor Panasonic TX-55CX700E – Experienta Super 4K la un pret accesibil

Televizorul Viera TX-55CX700E, face parte din noua serie de televizoare Panasonic cu procesor Quad-core şi HEVC decoding atât de necesare tehnologiei de redare a filmelor, jocurilor şi imaginilor la rezoluţie 4K. Lansată în 2015, seria de televizoare Panasonic Viera 4K include modelele CR850, CX800, CR730, CX750, CX700 și CX680, modele lansate în diverse diagonale, de la 40 la 75 de inch. Am ales să prezentăm în acest review, modelul Panasonic TX-55CX700E, şi datorită preţului redus al acestuia în oferta unor retaileri români de electronice şi electrocasnice, însă mai important poate, pentru că un asemenea televizor reuşeşte să se prezinte cu o diagonală mare, generoasă şi recomandată pentru a vizualiza conţinut 4K la dvs. acasă. Argument pro principal pentru cumpărarea televizorului Panasonic TX-55CX700E, este că, îmbină preţul excelent cu tehnologia de vârf prezentă pe modelele de top ale japonezilor de la Panasonic.

Deşi nu face parte din categoria de televizoare ultra premium a celor de la Panasonic, televizorul smart Panasonic 4K TV TX-55CX700E este în acest moment cel mai bine vândut model al seriei VIERA, prezentându-se cu specificaţii de top, tehnologii noi lansate în 2015, o diagonală mai mult decât suficientă pentru orice living, şi se încadrează la pragul de preţ peste care părerea noastră este că nu veţi primi la fel de mult pe cât plătiţi. Dacă argumentul unui preţ redus la un model asupra căruia nu v-aţi fi îndreptat în mod normal contează, merită să ştiţi că Panasonic Viera TX-55CX700E este momentan la preţ optim de achiziţie în oferta eMAG.ro si marketonline.ro şi cel.ro, în timp ce la Altex.ro si evomag.ro, acest model depăşeşte încă cu bine bariera de 5000 de lei.

 

Să începem cu începutul. Televizorul Panasonic Viera TX-55CX700E (precum şi oricare alt televizor din seria CX700E) se remarcă în primul rând prin faptul că este un televizor 4K UHD. Cu rezoluţia de 3840 x 2160p (peste 8 milioane de pixeli în fiecare cadru), televizoarele 4K Ultra HD fac ca imaginile să fie atât de detaliate şi de impecabile, încât vi se pare că mai degrabă priviţi lumea reală printr-o fereastră decât la un televizor. Mai ales atunci când caracteristicile precum luminozitatea ridicată şi ecranul cu paletă largă de culori acompaniate de puternicul procesor Quad Core Pro vă stau la dispoziţie pentru a vă atrage cu fiecare detaliu oferit de rezoluţia 4K.

Vezi Pretul Panasonic TX-55CX700E 4K VIERA SMART TV

Panasonic Viera TX-55CX700E, utilizează tehnologia specială Panasonic Wide Colour Phosphor, capabilă să reproducă o gamă largă de culori, îndeplineşte peste 90% din standardele DCI (peste minimul cerut pentru a fi standardizat de UHDA drept un televizor 4K Premium). Televizoarele Studio Master Colour vă oferă o paletă de culori în tonalităţi mult mai subtile şi mai nuanţate, spre deosebire de majoritatea televizoarelor LCD, imaginea părând autentică în orice scenă.

 

În general, televizoarele LCD nu sunt foarte luminoase chiar dacă le configuraţi la cea mai bună calitate, din cauza tipurilor de lumină pe care acestea le utilizează şi a necesităţii de a limita luminozitatea în favoarea contrastului pentru ca detaliile să iasă în evidenţă. Însă tehnologia Super Bright Panel specifică televizoarelor Panasonic, inclusiv în cazul modelelor Viera TX-50CX700E şi Viera TX-55CX700E rezolvă această problemă cu o combinaţie între noul sistem de funcţionare a panoului care permite luminii să pătrundă mult mai uşor şi sistemul foarte eficient al iluminării locale de fundal.

În imaginea de mai sus (în primul plan), veţi observa cu uşurinţă cum tehnologia Local Dimming (atenuare locală) îmbunătăţeşte atât contrastul cât şi detaliile redate pe televizoarele Panasonic Viera din seria CX700E (TX-40CX700E, TX-50CX700E, TX-55CX700E şi TX-65CX700E). Deşi există în decor o sursă de lumină intensă şi puternică, pixelii din jurul acesteia nu se iradiază cu lumină, obţinând astfel atât contrastul perfect cât şi detaliile în zonele întunecate, fără a estompa culoarea sau detaliile background-ului precum se întâmplă în cazul televizorului din planul îndepărtat..

 

Panasonic 4K CX 700E cu Firefox OS

 

Panasonic s-a hotărât să beneficieze la maximum de experienţa Mozilla în ceea ce priveşte browsing-ul şi interfaţa intituitivă, de aceea orice televizor Panasonic 4K UHD din seria CX700E (TX-40CX700E, TX-50CX700E, TX-55CX700E şi TX-65CX700E) cu sistem de operare Firefox OS are o interfaţă rapidă şi uşor de utilizat, un argument absolut şi decisiv pentru orice client ce doreşte să poată utiliza cu adevărat un televizor smart la capabilităţile maxime ale acestuia. Un televizor Panasonic CX700E are o interfaţă net îmbunătăţită faţă de restul de serii cu Firefox OS, funcția de căutare a conținutului multimedia se realizează mai rapid şi mai uşor.

În afara parametrilor tehnici, Panasonic a îmbunătăţit semnificativ la televizoarele sale 4K VIERA din noua gamă şi interfaţa pentru utilizator, în scopul de a oferi acestora acces rapid şi uşor la orice tip de conţinut. De aceea, seriile CR850, CX800, CR730, CX750, CX700 și CX680 sunt dotate cu noul sistem de operare Mozilla Firefox.

Dotând noua sa gamă de televizoare VIERA cu rezoluţie 4K și iluminare de fundal LED Panasonic nu putea să nu îmbunătăţească şi experienţa de navigare pe internet sau printre meniul destul de complex (nu complicat) al televizoarelor sale. my Home Screen 2.0 sau ecranul Info Frame sunt doar câteva dintre noile funcţionalităţi ale sistemului de operare Mozilla Firefox OS, prin care utilizatorii se vor putea bucura de programele lor preferate, aplicaţii şi conţinut din surse externe, mai rapid şi mai confortabil decât oricând în trecut. Noul my Home Screen a devenit astfel o cale de acces unică spre toate canalele de emisie, aplicaţiile şi dispozitivele conectate. Un nou ecran principal bazat pe sistemul de operare Firefox vă permite să accesaţi cu uşurinţă conţinutul dorit printr-o operare intuitivă.

 

Aplicaţii Panasonic Viera TX-55CX700E

 

Datorită tehnologiei TV Anywhere şi noii aplicații Panasonic Media Center, proprietarul unui televizor Panasonic din seria CX700E (TX-40CX700E, TX-50CX700E, TX-55CX700E şi TX-65CX700E) poate efectua streaming live TV pe tabletă sau telefonul inteligent oriunde în lume cu ajutorul tunerului TV sau a hard disk-ului extern, conectat prin portul USB la TV. Datorită tehnologiei TV Anywhere puteți pleca de acasă în mijlocul emisiunii, să porniți înregistrarea şi să terminați vizionarea de la birou, hotel sau de oriunde din alt loc.

evomag.ro

Toate televizoarele Panasonic TX Viera 4K din seriile CX800, CR850, CR730, CX750, CX700 și CX680 sunt dotate cu funcția revoluţionară In-house TV Streaming, permiţându-vă să efectuaţi cu uşurinţă şi cursiv difuzare streaming de la televizorul principal, la televizorul secundar din altă cameră, dar și pe telefoane inteligente sau tablete.

 

S-au dus zilele când televizoarele trebuiau aşezate lângă prizele de antenă. Televizoarele setate în modul In-House TV Streaming Clients pot recepţiona transmisii în flux (prin LAN, adaptoare de reţea electrică sau chiar prin Wi-Fi) dacă un server In-House TV Streaming a făcut conversia acestora în semnale de protocol internet. Adăugaţi sistemul TV Panasonic Anywhere şi puteţi accesa chiar şi transmisiunile cu conversie atunci când nu sunteţi în casă!

Foarte isteață este şi funcţia Panasonic Info Frame (inclusă la modelele de televizoare Viera TX din seria CR850, CX800, CR730, CX750, CX700 și CX680), grație căreia într-o singură fereastră se afişează o multitudine de informaţii valoroase, de la programul TV cu emisiuni recomandate, la prognoza meteo și previzualizări ale site-urilor web preferate. Funcţia Voice Assistant (pentru seriile CR850, CX800, CR730, CX750, CX700 și CX680) permite controlul aparatului cu ajutorul vocii, iar tehnologia Swipe and Share (CR850, CX800, CR730, CX750, CX700 și CX680) facilitează vizualizarea de conţinut multimedia divers de pe dispozitivele mobile. Şi nu în cele din urmă, vă recomandăm şi funcţia inteligentă My Stream (pentru seriile CR850, CX800, CR730, CX750, CX700 și CX680), ce învață preferințele utilizatorului atât din programele TV cât și din site-urile web accesate, etc., oferind conținutul preferat utilizatorului, într-un singur loc. Rezultatele sunt afişate într-o aplicaţie intuitivă și foarte reușită din punct de vedere grafic.

 

Panasonic TX-55CX700E un 4K complet

 

În prezent, pe internet, începe să apară din ce în ce mai mult conţinut la rezoluție 4K, ceea ce înseamnă exigențe mai mari de conectivitate. Cele mai noi televizoare marca Panasonic oferă maximum chiar şi în această privinţă – sunt dotate, de exemplu, cu tehnologie pentru decodare HEVC pentru rezoluție ultra înaltă şi nu lipsesc nici porturile HDMI 2.0 pentru conectare la playere care au suport standard 4K. Evident că televizorul Panasonic TX-55CX700E

Vezi Pretul Panasonic TX-55CX700E 4K VIERA SMART TV

 

Seriile de televizoare de ultimă generaţie Viera CR850, CX800, CR730, CX750, CX700 și CX680 sunt echipate cu procesoare de mare performanţă, Panasonic Quad-Core Pro. Datorită acestora, puteți rula în același timp, fără nicio încetinire sau restricție, mai multe aplicaţii, simultan, implicit navigare pe web, jocuri sau programe utilitare pentru televizor.

 

Design şi impresie artistică TX-55CX700E

 

În afara parametrilor, specificaţiilor de performanţă şi funcţiilor avansate, noile televizoare 4K Panasonic VIERA atrag şi prin design minimalist plăcut, aducând aminte că în simplitate este puterea. Grație acestui fapt, se potrivesc excelent cu sufrageria, indiferent de stil. Toate modelele sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, astfel încât oferă un design elegant și modern. La acesta contribuie şi combinaţiile de culori discrete dar impresionante.

Televizorul Panasonic TX-55CX700E este cu siguranță un model cu un design frumos, cum s-ar aștepta orice client de la un televizor „de firmă” şi care va domina maiestuos spaţiul destinat recreeri multimedia.

Panasonic TX-55CX700E este un televizor subțire, cu o ramă la fel de subțire. Părerea noastră este că un design slim este o esenţă a oricărui televizor 4K ce se doreşte astăzi să fie catalogat drept premium, iar Panasonic nu putea să îşi imprime logo-ul pe ceva ce nu ar respecta această caracteristică. Rama din jurul ecranului este realizată de asemenea dintr-un material metalic subţire. Producătorii de televizoare încearcă în ultima vreme să îşi diferențieze designul televizoarelor prin intermediul suportului – standului TV, Panasonic CX7 are două suporturi, unul pe fiecare parte, confecţionate din metal şi plastic ce nu lasă deloc impresia unui produs ieftin, ba din contră îi conferă stil şi eleganţă. Părerea noastră este că ar fi putut fi integrat un stand cu funcţie rotativă, chiar dacă acest televizor dispune de o diagonală mare şi de un unghi de vizualizare suficient de larg.

 

Concluzii de final Panasonic Viera TX-55CX700E

 

Bucuraţi-vă de design-ul metalic elegant şi imaginea excelentă în rezoluţie 4K  în patru mărimi de diagonală a televizorului Panasonic Viera TX CX 700E: 40″, 50″, 55″ şi 65 „. Televizorul Panasonic TX-55CX700E este un premium 4K UHD LED TV cu tehnologie de 800 Hz BMR, ce oferă claritate uimitoare a imaginilor în mișcare și un contrast strălucitor pentru o experiență incitantă de vizionare. Procesorul Quad Core în varianta Pro şi instrucţiunile de decodare HEVC şi VP9 împreună cu Studio Master Drive, Local Dimming şi Super Bright Panel, asigură fidelitate mai mare de redare a culorilor şi o mai bună procesare a imaginii, redarea la calitate superioară a nuanțelor de negru, un interval dinamic mai bun cu treceri tonale line, toate pe un display avansat ce oferă imagini cu luminozitate mult îmbunătățită. Iar interfata de utilizare intuitivă my Home Screen versiunea 2.0 vă oferă acces la conţinut din cele mai diverse surse, surse locale (un stick USB, un Desktop PC, un smartphone sau tableta), surse de conţinut gratuite 4K precum platforma YouTube, Trilulilu sau din surse VOD (video on demand) precum în cazurile abonamentelor la Voyo, SeeNow sau mai nou Netflix Romania.

Noua generaţie de panouri LCD cu luminozitate ridicată apărute pe piaţă în ultimii ani sunt excelente pentru îmbunătăţirea culorilor şi a naturaleţei. Însă, părerea noastră este că puteţi afirma cu adevărat că merită să aveţi parte de contrastul unui LED 4K doar dacă le puteţi controla luminozitatea în zonele întunecate ale imaginii. Iar la acest lucru Panasonic TX-55CX700 este expert. Atenuarea locală (Local Dimming) face posibil acest lucru, permiţând ca grupuri separate ale iluminării de fundal a televizorului să aibă niveluri diferite ale luminozităţii, astfel încât luminozitatea să poată fi redusă în zonele întunecate fără a compromite intensitatea zonelor luminoase. Asta înseamnă că televizorul Panasonic Viera TX-55CX700E va reda imagini luminoase, pline de culoare şi puternice, şi în acelaşi timp şi în acelaşi cadru, detaliile din zonele mai întunecate nu vor fi estompate.

Şi pentru ca să fiţi pe deplin convinşi că faceţi o alegere bună, Panasonic Viera TX-55CX700E 4K UHD TVface parte din seria de televizoare recomandate pentru conectarea la PC sau la o consolă de jocuri precum PlayStation 4 sau Xbox One, oferindu-vă tot (ba chiar mai mult decât atât) ce aveţi nevoie pentru o experienţă în jocuri: frecvenţă mărită, peste 60 de frame-uri pe secundă şi în mod special unul dintre cele mai mici input lag-uri (36ms în modul game, sub standardul cerut de gameri de 50ms) conform testelor Smart TV în jocuri. Chiar dacă acesta este peste televizoarele Samsung din seria SUHD, cu siguranţă diferenţa de 16ms compensează prin preţul mai mic cu 50% decât televizoarele flagship Samsung.

 

Panasonic Viera TX-55CX700E este momentan la preţ optim de achiziţie în oferta eMAG.ro. Aşteptăm însă ca şi ceilalţi retaileri importanţi de electronice şi electrocasnice: cel.ro, evomag.ro sau marketonline.ro să coboare preţul în consecinţă (dacă nu au facut-o deja în răspuns).

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul