Dispare tehnologia 3D TV? Vezi petitia online de sustinere

Esti un Fan al 3D TV? A aparut o petitie fata de producatorii de televizoare 3D ca acestia sa nu renunte la suportul imaginilor tridimensionale in Smart TV-urile viitorului. Daca ati urmarit noile modele de televizoare inteligente prezentate la CES 2017, stiti deja ca s-a pus accent pe imbunatatirea calitatii imaginii, pe prezentarea de noi tehnologii care vor deschide noi oportunitati video. Insa cu siguranta ati observat faptul ca niciun model lansat anul acesta nu a venit cu ceva nou in ceea ce priveste 3D-ul. Ba din contra. Tehnologia 3D care in urma cu putin timp se afla intr-o stare de efervescenta astazi este deja considerata depasita, sau in cel mai bun caz neinteresata pentru producatori sau pentru majoritatea consumatorilor. In acest moment, mai sunt disponibile in jur de 20 de modele de Smart TV-uri 3D.

Momentan, viitorul televizoarelor smart 3D nu suna bine ...

Momentan, viitorul televizoarelor smart 3D nu suna bine …

Smart TV 3D in Oferta

La CES 2017 s-a anuntat ca 3D-ul va disparea din oferta producatorilor de televizoare OLED TV si IPS LED TV, pe de o parte datorita faptului ca acestia nu mai considera 3D-ul ca fiind de viitor si pe de alta parte datorita anumitor incompatibilitati cu noua serie de display-uri ce prefera sa puna accent pe imbunatatirea luminozitatii si a contrastului. Punctul de vedere al celor de la LG a fost deja anuntat, iar cum display-urile LG sunt componente de baza ale televizoarelor Panasonic, Sony, Philips si Loewe, ei bine se pare ca 3D-ul va disparea de tot din gama de modele a producatorilor ce detin 70% din piata.

De altfel, modelul flagship al celor de la LG lansat in 2017 – OLED W7 Wallpaper – desi a introdus tehnologia 3D Sound au renuntat la 3D Vision. Se pare ca cea mai buna oferta de modele de televizoare smart 3D a fost cea din 2016, iar modelul LG 65E6 OLED a impresionat pe parte de 3D mai mult decat cu 4K HDR-ul considerat astazi cea mai hot caracteristica a televizoarelor smart.

In concluzie, gama din 2017 a televizoarelor smart umbreste tehnologia 3D, iar anul 2018 se anunta a exclude de tot acest suport video. Pentru a inversa trendul, mai multi entuziasti AV 3D au dorit sa devina „vocali”. O petitie gazduita de site-ul change.org incearca sa atraga atentia marilor producatori, si in mod special atentia LG Electronics, cu privire la faptul ca sunt inca multi consumatori pentru care 3D-ul chiar conteaza. La momentul postarii acestui articol s-au strans peste 4000 de semnaturi, punandu-se accent pe necesitatea existentei in 2018 a cel putin a unui model OLED 3D bazat pe tehnologia pasiva pentru a putea rula continut 3D acasa. Argumentul principal al celor care au initiat petitia este acela potrivit caruia multi clienti au cumparat deja Blu-ray-uri si discuri Blu-ray 3D, si ar fi imposibila vizualizarea acestora.

Retorica initiatorilor acestei petitii este extrapolata la alte tehnologii existente, acestia intrebandu-se cum s-ar simti alti clienti daca industria TV ar renunta de exemplu la sunetul surround, sau la HD?. Mai mult decat atat, productiile cinematografice 3D sunt din ce in ce mai multe, merita mentionate: Star Wars Rogue One sau Jungle Book, ambele fiind filmate in 3D. Cat timp contentul se completeaza, de ce nu s-ar continua productia de televizoare 3D, chiar daca la un nivel de nisa?

Smart TV 3D in Oferta

Daca LG ar reusi sa converteasca in clienti macar un sfert dintre semnatarii petitiei, tot ar fi un succes financiar. Pe scurt, cine doreste sa participe, este rugat sa completeze formularul de aici: Link Petitie Online 3D TV .

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul