Sharp testeaza piata cu tehnologia Smart TV 8K

Sharp a anuntat ca va vinde televizoare cu rezolutie 8K incepand din Octombrie 2015. Desi este un anunt care bucura consumatorii si cei ce cauta ultra claritate in imaginile de pe sticla (desi termenul de sticla a devenit arhaic), acest anunt se adreseaza acum doar celor mai norocosi financiar dintre noi. Pentru cei ce asteapta sa se reduca preturile la noile tehnologii, in acest moment devine interesanta doar denumirea pe care o vor acorda rezolutiei 8K, tinand cont ca UltraHD “s-a dat” deja celor 4K ultra promovati in acest moment drept tehnologia maselor.

Odata cu cvadruplarea rezolutiei UltraHD4K ce inca nu se regaseste in majoritatea living-urilor vestice, Sharp mareste si diagonala pana la 85 de inch (220cm) intr-o prima faza permitand rezolutii de 7680pixeli x 4320pixeli, rezolutie ce echivaleaza la aceasta diagonala cu 104ppi. 104ppi pentru o asemenea diagonala este ceva ce inca nu ne putem imagina, o asemenea densitate da o claritate, fidelitate si adancime imaginii pe care nu o putem inca compara cu niciun alt televizor de pe piata de asemenea dimensiune.

Vestea proasta este ca Sharp a anuntat si pretul de lansare, aceste fiind de 120.000 euro. Pentru a nu crea neclaritati intre virgula si punct … Primul televizor 8K Sharp costa 120K EURO. Probabil ca in maxim un an pretul va scadea la aproximativ 25% din pretul de lansare, dealtfel asa cum s-a intamplat si cu tehnologia OLED. Evident insa, in magazinele romanesti CEL, evoMAG, market-online, azerty, elefant, badabum sau altex, de altfel cam singurele ce au un buget de achizitii pentru televizoare inteligente ultra premium pentru clienti de lux, acest model se va lansa pe la mijlocul anului viitor.

Sharp testeaza piata cu tehnologia Smart TV 8K

Sharp testeaza piata cu tehnologia Smart TV 8K

Deocamdata ecranul 8K al celor de la Sharp nu are un content satisfacator pe care sa il redea, au aparut cateva filmulete pe Youtube la o asemenea rezolutie (il vizualizezi aici, si doar daca vrei sa iti testezi puterea calculatorului tau). Singurul post de televiziune ce si-a anuntat intentia de a lansa continut TV la rezolutie 8K fiind NHK Japonia, ce a testat streamingul 8K la World Cup Brazil si si-ar dori sa lanseze 8K via satelit incepand cu anul 2016. Parerea noastra este ca este un plan destul de ambitios.

Televizorul Smart Sharp 8K necesita in acest moment ca toate cele 4 cabluri HDMI sa fie conectate pentru a putea primi acest tip de informatii, tinand cont de limitarile actuale ale tehnologiei HDMI, chiar si in versiunea 2.1. Probabil un nou standard HDMI va aparea in scurt timp pentru a putea suporta un asemenea format.

Desi tehnologia 8K TV pare ca a aparut prea devreme, tinand cont ca UltraHD 4K inca isi face loc printre casele noastre si programele de televiziune ale celor mari, Samsung testeaza deja tehnologia 11K. Cand va aparea aceasta tehnologie inca nu se stie, cu siguranta insa cei de la Samsung isi doresc sa testeze la maximum limitarile de azi pentru ca productia Samsung 8K sa fie mai eficienta.

Pe Youtube a aparut un videoclip 8K, denumit Ghost Towns la rezolutie 4320p (7680×4320). Bineinteles tinand cont ca ai nevoie de un computer destul de performant pentru a putea rula filmulete 4K, sunt sanse destul de mici pentru ca un videoclip 8K sa ruleze lin, poate doar daca aveti un computer profesional. Dar puteti incerca. Videoclipul la rezolutie 8K il puteti gasi aici, si nu uitati sa setati cea mai mare rezolutie posibile la setarile videoclipului. Evident pentru a beneficia la maxim de un asemenea videoclip ar trebui ca si monitorul Dvs. sa aiba asemenea abilitati, insa va puteti face o idee de pe un UltraHD sau Full HD de plusuri. Pana atunci, ne delectam televizoarele si monitoarele UltraHD 4K promovate de magazinele online romanesti CEL, evoMAG, market-online, azerty, elefant, badabum sau altex.

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul