De ce sunt un fan al televizoarelor Sony?

Înainte de începerea lucrărilor la un nou televizor Sony, designerii și inginerii japonezi se întâlnesc la masa tratativelor şi au ceea ce este cunoscut în Japonia ca un „shingy”. „Întotdeauna discutăm, discutăm, discutăm, apoi facem schiţe, apoi scriem, apoi facem machete, iar apoi revenim la discuţii” a declarat pentru Ars Technica directorul artistic principal Sony, Hirotaka Tako, într-uninterviu recent.

„Este, într-adevăr, sistemul unic al studioului de design interior. Chiar și pentru detalii foarte mici, un exemplu ar fi raza pe colțul suportului X90C, de exemplu, ne întâlnim cu toţii într-o cameră, apoi subliniem un defect și spunem „ar fi mai bine să avem 1 mm în plus aici”. Acest tip de discuție are loc întotdeauna și este foarte important”. Noile televizoare Sony Bravia 4K si Full HD sunt disponibile in magazinele de specialitate din Romania: eMAG.roCel.roFlanco.ro, Market Online, evoMAG.

Deliberând în mod constant și discutând ideile, „shingy” este catalizatorul secret din spatele televizoarelor inteligente Sony. Însă, de fapt, este doar una dintre numeroasele idei tradiționale japoneze care ajută compania să continue să creeze și să aducă inovaţii.

Mostenirea ingineriei si designului din spatele televizoarelor Sony. De peste 2000 de ani, japonezii au îmbrățișat arta reducționismului – utilizarea spațiului disponibil în cel mai bun mod – și, astfel, aceasta a inspirat în mod firesc modul de abordare a designului şi ingineriei. În anul 1968, Sony a lansat KV-1310, primul televizor Trinitron, care a utilizat o tehnologie unică Sony pentru a oferi o imagine de două ori mai strălucitoare decât cea a televizoarelor cu tub cu mască perforată convenționale. Trinitron a devenit, astfel, un succes imens, care a câștigat un premiu Emmy în 1973, iar succesul său a deschis calea companiei către succes si către titlul de giganți ai tehnologiei.

Apoi, în 1996, a apărut Sony SKV-28SF5, primul televizor din industria tehnologică ce a venit cu un ecran orizontal și vertical plat. Acest lucru a fost posibil cu un tub „Super plat Trinitron”, care a permis îmbunătățirea dramatică a calităţii totale în timpul reducerii dimensiunii. De atunci s-a lansat, de asemenea, Qualia 005 (primul televizor cu LED-uri cu iluminare din spate din lume), tehnologia Triluminos și primul ecran OLED pentru a numi doar câteva selecţiuni – dovada că inovarea nu se opreşte niciodată.

Japonezii au fost, de asemenea, direct inspiraţi de designul de linie care le domină viața de zi cu zi, de la covoarele Tatami la ușile glisante. Aspectul simplu și curat al acestor modele a alimentat toate televizoarele Sony, inclusiv conceptul recent „Geometrie pură”, care se axează pe forme geometrice care se potrivesc în orice mediu.

Când fuzionaţi toate aceste idei împreună, veți obține vârful de gamă Sony X90C BRAVIA®. Împachetând o imagine 4K incredibilă și noua platformă Android TV într-un afișaj care are doar 4,9 mm în punctul său cel mai subţire, acesta este simbolul reducționismului, iar designul Geometrie pură este adus la viață prin rama curată, minimalistă și elegantă și suportul triunghiular. Într-un videoclip pentru Sony, Tako a declarat:

„Am urmărit simplitatea [Geometrie pură] în special în design-ul lui X90C BRAVIA®. Dacă porniți televizorul, e ca o imagine pe perete sau ca o fereastră. Acesta devine o parte a spațiului și arhitecturii din jur. Se doreşte a fi remarcabil, dar dispare, în același timp”.

 

Varful de gama Televizoarele Smart Sony X90C

 

Noua serie de televizoare inteligente Sony X90C cuprinde 13 modele 4K Ultra HD cu Sony Android TV , cu diagonale de la 43 la 85 inci și 16 modele Full HD, cu diagonale cuprinse între 32 și 65 inci. Procesorul de imagine X1 a fost dezvoltat pentru a rula conţinutul 4K, inclusiv pentru un mai bun streaming. Tehnologia High-Resolution Audio își face debutul pe noua linie de televizoare BRAVIA 2015, fiind încorporată în televizoarele X94C și X93C. Noile modele au telecomandă cu touch pad şi microfon. Astfel, microfonul de la telecomandă trebuie pornit pentru a te folosi de Căutare vocală, servicii acţionate vocal. In materie de design, modelul X90C are aspect de tip “Floating Style” care se remarca prin grosimea de doar 4,9 mm. Datorita suportului disponibil in pachet, X90C poate fi montat pe perete asemenea unui tablou. Noile televizoare Sony Bravia 4K si Full HD sunt disponibile in magazinele de specialitate din Romania: eMAG.roCel.roFlanco.ro, Market Online, evoMAG.

Cel mai ieftin televizor smart Sony din seria X90C este modelul Smart Android 3D LED Sony, 139 cm, 55X9005C, 4K Ultra HD al carui pret este undeva peste 10.000 RON (decembrie 2015). Mai multe detalii, informatii, preturi si pareri veti gasi in pagina dedicata televizoarelor Sony la Flanco dar si la eMAG.ro.

S-a spus că omul este un produs al mediului înconjurător și pentru cei de la Sony, acest lucru nu ar putea fi mai adevărat. Ca o companie ale cărei rădăcini sunt plantate ferm în pământul japonez, influențaţi de modul în care oamenii lucrează; lucrurile pe care le creează; chiar alimente și băuturile pe care le consumă. Toate acestea se infiltrează în aspect, în senzaţie și experiența utilizării fiecăruia dintre televizoarele Sony și creează ceva unic și special.

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe