Despre Browserul Opera TV 2.0 si aplicatiile software pentru televizoare din Opera TV Store

Opera a început să dezvolte şi să testeze o platformă software pentru televizoarele smart, compania finalndeză sperând ca în curând să vedem în magazine din ce în ce mai multe Smart TV-uri bazate pe Opera TV. Software-ul său a ajuns deja la versiunea 2.0 şi este gata să fie adoptat de cât mai multe companii producătoare de televizoare, promiţând in galeria Opera Store TV, mai multe aplicatii software avansat graţie aplicaţiilor bazate pe HTML5, care pot fi realizate de către un număr mare de dezvoltatori.

 

Opera TV Store

 

Opera TV Store este o galerie de aplicatii web bazata pe tehnologia HTML5, punand la dispozitie o multime de programe optimizate pentru a fi utilizate de un Smart TV. Aplicatiile Opera TV Store ruleaza in cloud si se potrivesc pentru orice dimensiune a ecranului sau a rezolutiei televizorului. Din aplicatii Opera TV, se disting cele din categoria Video (sunt si cele mai numeroase), Muzica, Social networking, Jocuri sau Stiri. TV Store Opera oferă utilizatorilor o experiență confortabilă, “lean-back”, deoarece acestea pot fi rulate avand nevoie doar de o telecomandă TV standard pentru a naviga, selecta și lansa aplicații cu ușurință.

 

Aplicatii Televizoare Smart Opera TV Store HTML5

Aplicatii Televizoare Smart Opera TV Store HTML5

 

Faptul că toate aplicaţiile vor fi bazate pe HTML5 oferă şansa companiei de a oferi soluţii proprietare sub formă de API-uri pentru livrare de reclame şi pentru plăţi. Opera deţine deja o platformă de advertising online numită Mediaworks, care activează pe aproximativ 19.000 de site-uri în acest moment, cât şi de o soluţie de plăţi cu certificare PayPal, care poate fi integrată direct în aplicaţii.

 

(P) Cauta un televizor smart in oferta variata a magazinelor online altex.ro, evomag.ro, cel.ro sau eMAG.ro.

 

Browserul Opera TV

 

Opera TV 2.0 este un browser TV care oferă o experiență de utilizare superioară ecranului televizorului, prezentand utilizatorilor de internet accesabilități si funcționalități complete si complexe. Browser-ul Opera TV aduce o experiență completă navigarii pe internet de la un televizor smart, fiind conectat rapid si fără costuri. Cu o interfață care a fost optimizata pentru ecranul televizorului, browser-ul Opera TV permite utilizatorilor să experimenteze cea mai bună experiență de navigare disponibilă pe gama de astăzi de televizoare inteligente.

 

Cu o interfață proiectată pentru o navigare ușoară, browser-ul Opera TV 2.0 permite utilizatorilor să se bucure de aceeași experiență de navigare cu care au fost obişnuiti pe tablete sau pe smartphone-uri.

carturesti.ro

 

Browser Televizor Smart Opera TV 2 Aplicatii TV HTML5

Browser Televizor Smart Opera TV 2 Aplicatii TV HTML5

 

Browserul Opera poate deja să ruleze aplicaţii care servesc conţinut video la cerere, acestea fiind compatibile inclusive cu platforma Opera TV. Printre ele se regăsesc Netflix (lansat de curând), CinemaNow, Crackle, IGN, Red Bull, TED; Washington Post, Young Hollywood şi alte câteva servicii. Oferta de aplicaţii va creşte pe măsură ce platforma câştigă popularitate, însă este destul de subţire în faţa concurenţei. Primele televizoare Opera vor fi livrate de producatorul Hisense în primul trimestru al anului 2016, urmând ca alte companii să aducă astfel de dispozitive pe piaţă pe parcusul acestui an. Momentan, televizoarele Hisense nu sunt inca disponibile in Romania, insa va puteti face o parere (sau chiar achizitiona online) multumita ofertei Amazon.co.UK. Sa speram ca nu va dura mult, si vom gasi si modelele Hisense in Romania cat de curand la altex.ro, evomag.ro, cel.ro sau eMAG.ro.

 

Opera Software n-a mai fost de multă vreme în lumina reflectoarelor, preferând în ultimi ani să ofere servicii pentru companii în timp ce a continuat dezvoltarea browserului său pentru computere şi platforme mobile, smartphone-uri sau tablete, in care a excelat prin rapiditatea de incarcare a paginilor si a consumului mai mic de resurse decat ale browserelor preinstalate sau ale lui Google Chrome. De acum, Opera Software devine însă doar „Opera”, dezvoltarea de software în sensul clasic fiind acum pe planul secund, accentul companiei fiind acum livrarea de experienţe online.

 

Concurenta Opera TV

 

Pe piaţa de televizoare inteligente sunt deja prezenţi jucători importanţi precum Samsung şi sistemul său de operare Tizen, LG şi webOS, cât şi rivalul Opera de la categoria browsere de internet, Mozilla şi al său Firefox OS. Apple şi Google sunt de asemenea prezenţi pe această nişă, însă nu oferă televizoare, ci dispozitive care rulează conţinut video şi jocuri folosind platformele tvOS şi Android TV, asa cum se intampla de exemplul in cazul Philips Android Smart TV sau al televizoarelor Sony.

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul