Despre Televizoarele OLED cu Ecran Curbat de la LG

Îți mai aduci aminte toată agitația creată în jurul televizorului LG cu ecran curbat, de 55 inch, prezentat la începutul anului în cadrul CES 2013? Fără îndoială, televizorul cu ecran curbat LG a furat lumina reflectoarelor datorită inovațiilor aduse în materie de design și experiență vizuală. De atunci, din ce în ce mai mulţi producători (Samsung sau Pansonic, de exemplu) şi-au îndreptat privirea către această tehnologie, şi chiar daca preţul unui televizor smart cu ecran curbat nu este chiar unul la îndemână, mulţi dintre noi şi-au accesorizat living-ul cu un ecran curbat de diagonală generoasă. O parte din voi probabil încă se mai întreabă ce este atât de extraordinar şi care sunt avantajele cumpărării unui televizor cu ecran curbat?

Televizoare la preturi corecte!

În primul rând, ecranul ușor curbat LG are cea mai potrivită formă pentru un ecran TV, având o distanță egală între toate laturile ecranului și liniile de vedere ale spectatorului. Oriunde te-ai poziționa în cameră, ecranul nu se vede distorsionat. În al doilea rând, designul inovativ al televizorului LG OLED cu ecran curbat maximizează întreaga experiență vizuală. Mai concret, Crystal Stand-ul său crează o iluzie încântătoare a unui ecran plutitor. De asemenea, prin adoptarea materialului CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastics), LG a reușit să facă televizorul și mai ușor și mai subțire. Designul inspirat al televizorului a fost nominalizat pentru premiul Reddot ‘Best of Best 2013′, cel mai apreciat premiu din prestigioasa competiție.

Televizorul Curved Smart 3D LG OLED 55EC930V cu diagonala mare de 139 cm va ureaza un bun venit in lumea televizoarelor inteligente LG Smart TV Plus, si reprezinta ultima evolutie adusa de simplicitatea sistemului de operare webOS. Eliberata de complexitate si complicatii, webOS va permite sa va bucurati de Smart TV ul Dvs. LG cu comoditate, bucurie si usurinta. Ecranul a fost curbat pentru a urmari in mod natural campul vizual si este forma optima pentru orice ecran, datorita distantei egale de la oricare punct al acestuia catre ochi. Avand forma creata dupa campul vizual al omului, ecranul este mai confortabil si imaginile devin mai reale. Televizorul Curbat LG Smart 3D OLED 55EC930V prezinta pixeli luminati independent, culori naturale si un negru intens. Pixel Dimming este o cu totul noua tehnologie posibila doar cu OLED (Organic Light Emitting Diode / Dioda Organica Emitenta de Lumina).

Deoarece fiecare pixel genereaza lumina si se porneste si opreste independent, se obtine un negru intens si imbunatateste adancimea si vivacitatea culorilor prin expresia detaliata de fiecare pixel. Tehnologie 4 Color Pixel a LG OLED TV permite expresia naturala a oricarei umbre si nuante. Indiferent de ce veti vizualiza, totul va fi atat de real si tangibil incat veti simti ca faceti parte din actiune. Va va maximiza experienta de vizualizare prin culori reale. Pixelii auto-incandescenti isi controleaza autonom iluminarea, astfel incat negrul si culorile inchise pot fi redate cu o perfectiune nemaintalnita. Chiar si in scenele intunecate fiecare detaliu este clar si vizibil. Televizorul Curbat LG Smart 3D OLED 55EC930V il gasiti la preturi deja reduse in oferta magazinelor online CEL.ro, eMAG, FlancoevoMAG si marketonline.

Haideţi să vedem răspunsurile tehnicienilor şi designerilor de la LG şi părerea acestora despre tehnologia televizoarelor cu ecran curbat:

Care sunt avantajele televizorului OLED cu ecran curbat în comparație cu televizoarele cu ecran plat?

Spre deosebire de televizoarele cu ecran plat, televizoarele OLED cu ecran curbat sunt făcute pentru a fi viewer-centrice. Ele oferă o experiență de vizualizare foarte similară cu cea a unui IMAX Theater care nu este chiar plat, ci ușor curbat. Această caracteristică crează o imersiune mai profundă pentru telespectatori și oferă un mediu vizual mult mai confortabil decât televizoarele cu ecran plat, având în vedere că ecranele curbate minimizează distorsiunea vizuală și pierderea detaliilor, chiar și de la distanță. De altfel, televizorul LG cu ecran curbat adoptă pentru prima oară in lume un tip de film care este plasat lângă boxe, în colțurile din stânga și dreapta sus ale televizorului, îmbunătățind astfel claritatea și acuratețea sunetului și maximizând realismul sunetului.

Cum s-a decis gradul de curbare al ecranului unui Smart TV LG?

LG a depus multă muncă în găsirea unghiului potrivit pentru televizorul curbat OLED și crearea celui mai optim mediu de vizionare. Nu ne-am mulțumit doar cu un unghi care să arate bine, ci ne-am decis asupra unui unghi rezultat din experimente variate și verificări bazate pe dimensiunile tipice ale unei structuri de case sau apartament. După cinci ani de cercetare, am găsit într-un final curbarea optimă care minimizează atât distorsiunea vizuală cât și pierderea detaliilor.Vă rugăm să înțelegeți totuși că nu putem oferi curbarea exactă.

Care sunt cei mai importanți factori atunci când proiectezi un televizor?

Atunci când ne-am gândit prima oară la proiectarea unui televizor OLED cu ecran curbat, ne-am concentrat pe eliminarea suportului TV în ideea de a expune vizual calitățile diferențiate ale unui televizor OLED, luminozitatea sa și cât e de subțire.Un televizor nu este doar un dispozitiv electronic, ci și o piesă de mobilier care poate schimba drastic aspectul interior al unei case. Din moment ce televizorul OLED este subțire și ușor, ne-am imaginat un televizor care plutește fără să fie susținut de un suport. Bazându-se pe o etică a designului minimalist, a cărei esență este “eliminarea tuturor lucrurilor inutile”, televizorul nostru OLED a ieșit purtând suportul transparent pe care îl promovăm acum.

Bineînțeles că am avut de înfruntat niște provocări, mai ales atunci când a trebuit să facem televizorul să stea drept, sau când a trebuit să corectăm unghiul de conducție față-spate din cauza caracteristicilor neobișnuite ale ecranului care este curbat și subțire. De asemenea, marginile exterioare au fost proiectate să fie cât mai subțiri și mai simple cu putință și am folosit un material de carbon de înaltă calitate – care se aplică pe mașinile sport – pentru capacul din spate.Într-un final, din moment ce televizorul trebuia să fie curbat, toate componentele sale, incluzând boxele, trebuiau proiectate corespunzător. Echipa de dezvoltare, aflându-se în fața unei astfel de provocări pentru prima oară, a avut câteva dubii care au fost uitate complet în momentul în care unghiul de conducție a fost corectat și televizorul a stat drept. În momentul în care televizorul OLED cu ecran curbat a putut sta drept, toată lumea a exclamat!

Modelul OLED LG EC9300, disponibil în două dimensiuni ale diagonalei, de 55 și 65 de inci, dispune de un profil foarte subțire, Paper Slim, rezoluție Full HD și utilizează tehnologia WRGB, patentată de LG. Această structură de pixeli adaugă un sub pixel alb, care permite redarea extrem de realistă a culorilor.

Smart TV-ul OLED LG EC9300 încorporează caracteristici care asigură o redare a imaginilor cu negru intens și culori perfecte, și un raport de contrast infinit. Conceptul de design al acestui televizor, Paper Slim, îi oferă acestuia un aspect elegant și permite o imersiune perfectă a spectatorilor. Mai mult, marginile minimaliste ale ecranului și forma curbată a acestuia permit televizorului Curved OLED să se integreze perfect în orice fel de design interior. Televizorul LG OLED EC9300 dispune de un sistem audio ULTRA Surround care generează un sunet pătrunzător, contribuind astfel la îmbunătățirea imersiunii. Mai mult, sistemul LG Smart Sound Mode analizează conținutul rulat pe televizor și aplică automat cele mai bune preferințe de sunet. Televizorul Curbat LG Smart 3D OLED 55EC930V il gasiti la preturi deja reduse in oferta magazinelor online CEL.ro, eMAG, FlancoevoMAG si marketonline.

Au existat conflicte între diverse departamente cum ar fi design, producție și așa mai departe?

Pentru că totul trebuia să fie curbat, și pe dinăuntru și pe dinafară, a fost nevoie să curbăm și circuite și alte mașinării pentru a se potrivi – foarte diferit față de cum am produce în mod normal un televizor. Ca rezultat, a trebuit să construim de la zero o nouă linie de producție. Din punctul meu de vedere, fiecare departament implicat în proiectul LG CURVED OLED TV a avut de înfruntat și depășit propriile obstacole.

Ce stimul a convins LG-ul de faptul că televizorul curbat OLED este realizabil?

Până recent, televizoarele nu puteau fi curbate din cauza unor restricții structurale dar o dată cu apariția panoului cu tehnologia OLED, conceptul proiectării unui televizor curbat a fost adus în discuție. Comparat cu un televizor plat, televizorul curbat LG oferă un efect de panoramă care umple întreaga arie vizuală a spectatorului. La rândul ei, această metodă înglobează mult mai bine privitorii în imagine. Pe scurt, paradigma de a trebui să construiești televizoare cu ecran plat o dată cu apariția tehnologiei OLED de afișare.

La ce fel de design ne putem aștepta în viitor, în domeniul televizoarelor?

Pentru televizoarele următoare, mă aștept ca designul să includă doar elemente esențiale – cum ar fi ecranul – în timp ce alte caracteristici să dispară. Atunci când designerii de televizoare schițează un design, mai întâi desenează un pătrat pe hârtie și apoi se concentrează asupra eliminării tuturor caracteristicilor, cu excepția ecranului. În viitor, un perete s-ar putea transforma într-un ecran de TV – lăsând poate, designerii fără obiectul muncii ( râsete ).În viitor, televizoarele nu vor oferi doar plăcerea vizionării ci vor și interacționa cu utilizatorii. În termeni de UX, telecomenzile ar putea dispărea complet, în timp ce televizorul își va recunoaște posesorul după voce sau mișcări.

Televizoare la preturi corecte!

Credem că ești de acord cu noi când spunem că am petrecut un moment pe cinste cunoscându-i pe designerii televizorului curbat LG OLED, și că am învățat multe despre lucrurile la care să ne așteptăm în viitor de la dispozitivele pe care le avem lângă noi, în camera de zi!

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul