[ANDROID] Cele mai bune sisteme de operare pentru Smart TV-uri

Un factor determinant al deciziei dvs. de cumparare al unui televizor smart, pe langa brand si pret este sistemul de operare al acestuia. Cum nevoile si asteptarile noastre de la un Smart TV sunt din ce in ce mai multiple si pretentioase, sistemul de operare, scheletul central software al televizorului trebuie sa fie daca nu cel mai bun, macar cel mai prietenos si adaptabil cerintelor noastre.

Vezi intreaga oferta de televizoare cu ANDROID

[UPDATE 2020] Daca doresti informatii despre Android vs Tizen sau webOS vs Tizen, iti recomandam sa citesti si: cel mai mare avantaj al televizoarelor Tizen, si anume antivirusul incorporat precum si Noutatile sistemului de operare Tizen OS de la Samsung.

[INFO] Televizoarele cu sistem de operare Tizen, vei gasi aici.

Sistemele de operare ale televizoarelor smart vor asigura conexiunea display-ului cu dorinta dvs., ele ar trebui sa fie in primul rand responsive, stabile si utile in majoritatea instructiunilor pe care le solicitam TV-ului, si nu neaparat atot cuprinzatoare, intrucat pana la urma ne-am dorit un televizor nu o tableta uriasa instalata pe perete.

Toate sistemele de operare ofera acces la servicii de top precum Youtube, Netflix, TED si Amazon insa pe masura ce aceste cerinte au devenit un must, majoritatea TV OS-urilor au integrat functionalitatile acestor aplicatii (de exemplu Tizen al celor de la Samsung, webOS-ul sud coreenilor de la LG in versiunea 3.5) . Insa acest lucru nu inseamna ca sistemele de operare s-au standardizat, ba din contra s-au perfectionat prin ceea ce se diferentiaza fata de celelalte, evolutia si schimbarea acestora putand fi observata an de an odata cu upgradarea si lansarea de noi modele de televizoare din ce in ce mai „smart”.

Incepand cu anul 2017 cei 4 granzi ai industriei, LG, Samsung, Panasonic si Sony au ales sa se focalizeze fiecare in parte pe un singur sistem de operare (propriu sau al unui tert), caz in care putem mentiona ca 9 televizoare din 10 au cu siguranta unul dintre OS-urile webOS (LG), Tizen (Samsung), Firefox (Panasonic) si Android (Sony, Panasonic si chiar Philips).

Ca si similitudini intre sistemele de operare, toate sunt functionale si complete, oferind aproape aceleasi functionalitati de redare, inregistrare, browsing sau gaming, insa daca le vom conspecta mai aprofundat vom observa ca exista „sub capota” diferente majore intre ele.

Deci, care este cel mai bun sistem de operare pentru un televizor Smart? Le vom in site-ul nostru sub forma unui top, pentru ca decizia dvs. de achizitie a unui televizor smart sa fie daca nu mai usoara, atunci macar mai documentata.

1. Sony Android TV

Parerea majoritatii pasionatilor de tehnologii TV este ca in ceea ce priveste modelele de televizoare, cel mai bun sistem sistem de operare il veti regasi in televizoarele Sony. Pe langa avantajul major ca un cumparator din doi deja cunoaste acest sistem de operare de pe tableta sau smartphone-ul sau.

Vezi intreaga oferta de televizoare cu ANDROID

Desi Android TV, desi a fost preluat si de catre cei de la Sharp si Philips, nu poate fi considerat un standard in industrie, cat timp la nivel mondial vanzarile de modele de televizoare LG si Samsung cumulate depasesc cu mult cota de piata a primilor 3. Insa asta nu inseamna ca Android TV are minusuri, ba dimpotriva, versiunea builted-in in televizoarele smart lansate in 2017 vine la pachet cu un spatiu de stocare mult peste cel al concurentilor (16Gb). In plus, posesorii de telefoane inteligente si tablete bazate pe Android pot sa controleze televizorul Sony direct din aceste device-uri prin aplicatia TV SideView inclusiv prin voce cu plugin-ul Voice Control sau sa utilizeze streaming-ul Google Cast.

5 modele TV Sony Android recomandate

Televizor Smart LED Sony BRAVIA, 138.8 cm, 55XG7005, 4K Ultra HD – cu diagonala generoasa si capabilitati medii.

Televizor Smart Android LED Sony BRAVIA, 108 cm, 43XG8096, 4K Ultra HD un televizor din gama superioara Sony insa la un pret decent – best buy –

Televizor profesional Sony BRAVIA 8K LED FWD-98Z9G/T, 98 inch – cel mai performant televizor Sony al momentului, cu destinatie comerciala si un pret pe masura (app 7000 euro!)

(va urma)

Sistemul de operare Tizen de la Samsung

Sistemul de operare webOs de la LG

Google TV, fostul Android TV

[ANDROID] Cele mai bune sisteme de operare pentru Smart TV-uri
[ANDROID] Cele mai bune sisteme de operare pentru Smart TV-uri

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *