LG este LIDER si pariaza in continuare pe tehnologia Televizoarelor OLED

LG, lider mondial inovator de tehnologii de afișare a conţinutul media, a prezentat la CES 2016 în Nevada Las Vegas cele mai noi produse din industrie si a confirmat încă o dată rolul său de lider mondial în tehnologia LCD OLED. LG şi-a prezentat tehnologiile sale de vârf sub sloganul, “Your Imagination, Our Innovation”, în traducere “imaginația ta, inovarea noastra”, la showroom-ul CES, însă, deşi sunt categorici de părere ca televizoarele cu ecran OLED sunt viitorul Smart TV-urilor a dorit să iasă în evidenţă şi cu televizoarele cu display LED-LCD, considerate mainstream, mai apropiate atât de tendinţele actuale cât şi de buzunarele cumpărătorilor. Să nu uităm că un Televizor Smart OLED, chiar şi cele “vechi” din gama 2015 nu costa chiar puţin, ba dimpotrivă.

 

TELEVIZOARE OLED | LG | Ecran Curbat

 

Televizoarele LG cu Display OLED

Televizoarele LG cu Display OLED

 

Showroom-ul LG s-a evidențiat prin prezentarea avantajelor cheie ale tehnologiei OLED, inclusiv a calităţii superioare a imaginii și a flexibilităţii designului, televizoarele OLED fiind astfel extrem de potrivite pentru mai multe aplicaţii electronice cât şi pentru dispozitive high-end. LG a expus panourile televizoarelor OLED de 65-inch și 77 inch UHD, care oferă performanța maximă atât în ceea ce priveşte contrastul, precizia culorilor, unghiul de vizualizare sau frecvenţa de redare. De exemplu, panourile OLED TV de 65-inch și 77-inch, cu tehnologia High Dynamic Range (HDR) inclusă, cu funcția de luminanță perfectă şi de îmbunătăţire a contrastului de negru, au o calitate a imaginii de neegalat și același nivel de gamă cromatică văzut în monitoarele profesionale folosite pentru a editarea filmelor de cinema sau a imaginilor de rezoluţii impresionante.

 

Primele Televizoare OLED cu Ecran Curbat din Lume produse de LG

Primele Televizoare OLED cu Ecran Curbat din Lume produse de LG

 

LG a prezentat concepte futuriste care evidențiază formele dinamice pe care tehnologia OLED poate atinge, inclusiv primul display flexibil de 18 inch din lume care poate fi împăturit precum un ziar, un concept de OLED TV de 55-inch, care este pe la fel de subţire precum o foaie de hârtie datorită circuitelor electronice instalate separat precum şi o gamă de display-uri de 65 de inch extrem de curbate (concave sau convexe) bazate de asemenea pe tehnologia OLED. Aceste modele lansate de LG sunt primele televizoare OLED cu ecran curbat din lume, ţinând cont că până acum, televizoarele cu ecran curbat erau apanajul competitorilor de la Samsung (tot din Coreea de Sud) sau Panasonic şi Sony (ambii din Japonia). Tot la CES, LG a lansat primul televizor de serie 8K, parteneriatul global LG Netflix precum si poate cel mai frumos televizor din lume – un tango cu tehnologia, ţinând cont că nu a existat un model de televizor mai subțire, spectaculos și elegant precum televizorul G6 LG “Signature” din seria OLED.

 

 

 

LG Display Televizoarele Tabletele si Smartphoneurile viitorului cu ecran flexibil

LG Display Televizoarele Tabletele si Smartphoneurile viitorului cu ecran flexibil

 

Cel mai subtire TV din lume Televizoarele OLED Flexibile de la LG

Cel mai subtire TV din lume Televizoarele OLED Flexibile de la LG

 

O mică întrebare retorică, o părere negativă la industria românească, minunată dar inexistentă: când vom avea şi noi în România doi competitori de vârf în topul celor mai mari corporaţii din lume la nivel de industrie sau măcar de nişă? Când vom avea doi competitori de vârf în ceea ce priveşte înalta tehnologie?

 

TELEVIZOARE OLED | LG | Ecran Curbat

 

LG reafirmă potențialul ecranelor şi implicit a televizoarelor, laptopurilor, smartphone-urilor cu ecran OLED în sectorul comercial prin introducerea unui afișaj față-verso de 55-inch care prezintă imagini video diferite pe fiecare parte, un display de 139-inch vertical realizat din opt panouri faţă verso OLED interconectate. Iar miza ecranelor OLED nu este doar la nivel declarativ, LG pune şi bani la bătaie pentru această tehnologie, după investiţia de 8,71 miliarde de dolari într-o nouă fabrică de ecrane OLED, LG va duce preţul tehnologiei si televizoarelor OLED în jos, la un nivel decent, începând ce-i drept cu 2018. Dar până atunci, LG poate fi singurul furnizor de ecrane OLED pentru industria de monitoare, tablete sau smartphone-uri, zvonurile unui parteneriat cu Apple pentru dotarea următoarei serii de iPhone-uri cu aceasta tehnologie sunt din ce în ce mai luate în seamă, deşi niciuna dintre părţi, din motive lesne de înţeles, nu a dorit să le confirme dar nici să le infirme.

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul