Evolutia preturilor si productiei televizoarelor OLED LG vs LED LG in 2020

LG are planuri mari pentru ecranele OLED in 2020, iar LED-urile raman in urma.

Producatorul de televizoare coreean LG a raportat o diminuare a pierderilor diviziei sale de televizoare, iar cresterea vanzarilor OLED LG au avut un rol important.

O schimbare a modelului de business poate avea repercursiuni asupra noilor sale serii de televizoare LED. In fapt, LG urmare a previziunilor cresterilor de vanzari OLED incepand cu al doilea trimestru, LG se concentreaza spre cresterea productiei acestora si de diminuare a productiei de LED-uri. Asta se va intampla cel putin in fabricile coreene ce in urmatoarele luni vor avea pe linile de productie strict ecrane OLED. Aceasta schimbare era oarecum anuntata, tinand cont de faptul ca noile modele de OLED se vor ieftini incepand din primavara, asa cum am intuit si noi in articolul „De ce nu merita sa cumperi acum un OLED„.

In plus, seria de televizoare 8K de la LG se va baza pe tehnologia OLED, inlocuind actualele NanoCell-uri. O optimizare si crestere a productiei de display-uri OLED vor reduce costurile fixe de productie si vor avea impact si in gama de televizoare mai de buget.

Evolutia preturilor si productiei televizoarelor OLED LG in 2020
Evolutia preturilor si productiei televizoarelor OLED LG in 2020

Televizoarele OLED promit un contrast incredibil, negru pur si luminozitate sporita. Si pana acum s-au tinut de cuvant. In timp ce un televizor OLED poate nu este accesibil din punct de vedere al pretului pentru toata lumea (in primul trimestru din 2020 cel mai ieftin OLED se vinde cu un pret de aproape 1000 de euro) ne putem astepta din al doilea trimestru ca preturile sa se reduca cu 10-20%. In doar 2 luni!

Evident nu ne putem astepta in viitorul apropiat ca pretul unui televizor OLED LG sa ajunga la pretul unui LED (400-500 euro). Cel putin nu pana in 2021. Insa diferenta evidenta de calitate si inovatie poate creste apetitul consumatorilor sa mareasca bugetul si a tinde catre un OLED. Tocmai de aceea LG a anuntat ca va intra cu smart tv-urile OLED si in gama de televizoare cu diagonala mai mica de 43 de inch.

Va recomandam sa va informati despre preturile actualizate ale televizoarelor cu display OLED la cele mai mari si serioase magazine online, si anume eMAG, Altex, evoMAG, PCGarage, Badabum sau Cel.ro,

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment