Informatii despre Smart TV-ul Panasonic DX900 4K UHD prezentat la CES 2016

Panasonic a confirmat la CES 2016 planurile sale de a introduce un Ultra HD Blu-ray „in cursul acestui an”, ceea ce il face al doilea producator important care lanseaza un asemenea echipament, dupa Samsung. Producătorul de televizoare premium Panasonic a prezentat si publicului american modelul Viera CZ950 4K Ultra HD OLED lansat in septembrie anul trecut la expozitia de tehnologie IFA de la Berlin, un televizor destinat exclusiv pietei europene. Din 2016, acest model de televizor al producatorului japonez Panasonic va intra si pe piata americana de smart tv-uri premium.

Vezi aici discounturile Televizoarelor Smart

Insa cum Viera CZ950 4k nu depaseste minimul de luminozitate de 450 cd/m2 stabilitat de UHDA pentru certificarea Ultra HD Premium, iar gama de culoare DCI-P3 este acoperita intr-o proportie de doar 86%, Panasonic a lansat un nou model de televizor smart TV Premium (Panasonic Ultra HD LED TV DX900), mentionat a fi drept singurul televizor smart ce indeplineste specificatiile UHD Alliance din punct de vedere al paletei largite de culori si a capabilitatilor HDR (High Dynamic Range) cat si certificarea de sunet THX. Producatorul japonez va testa initial piata cu doua modele de 58 si 65 de inci (TX-58DX900 si 65DX900) ce vor satisface valorile de performanta definite de UHDA (cel putin 1000 de nits luminozitate maxima si 90% acoperire a gamei de culoare). Televizoarele premium Panasonic le gasiti in oferta CEL.ro, eMAG.ro, evoMAG dar si pe amazon.co.uk.

Panasonic Ultra HD LED TV Viera TX58DX900 si TX65DX900 sunt singurele televizoare smart ce indeplinesc atat specificatiile UHD Alliance din punct de vedere al paletei largite de culori, rezolutiei si a capabilitatilor HDR (High Dynamic Range) cat si specificatiile cerute de certificarea de sunet THX.

evomag.ro

Modelul Panasonic Smart TX65DX900 va fi echipat cu un panel LCD tip VA cu iluminare directa globala a LED-urilor, facand astfel tehnologia Edge Led mai invechita, uitata. Initial Panasonic Smart TV TX65DX900 va fi disponibil pe piata europeana iar pretul acestuia (inca nestabilit) va fi cu siguranta mai mic decat OLED-ul Panasonic CZ950. Modelul Panasonic DX900 este certificat THX, ceea ce inseamna ca acest televizor reda sunetul surround la o calitate extraordinara, recreand la perfectie sunetul productiilor de pe marele ecran in casa dvs.

DX900 si LED-urile Honeycomb

Panasonic Viera TX-DX900 4K UHD Smart TV vine cu o structura a LED-urilor LCD de tipul „fagurilor de miere”, ce marcheaza o modificare structurala a modelelor de televizoare cu iluminare din spate conventionale. Cu alte cuvinte, panoul DX900 descompune afișajul în sute de zone iluminate individual (512), care sunt toate complet compartimentate și izolate pentru a asigura o lipsă totală de transmisie a luminii dintr-un „fagure” in altul, aceasta tehnologie creează o calitate superioara a imaginii, o precizie perfectă , un negru profund si o iluminare puternica in functie de cadrele de imagine redate, fara niciun efect de halo sau de „scurcere a imaginii”.

Vezi aici discounturile Televizoarelor Smart

Iar cireasa de pe tort a modelului Panasonic DX900, este reprezentata de noul motor de prelucrare Video HD, ce depaseste granitele de redare video existente si livreaza continut mai aproape ca niciodata de marele ecran, multumita noului procesor HCX 0 Hollwyood Cinema eXperience Chipset Technology. Televizoarele premium Panasonic le gasiti in oferta CEL.ro, eMAG.ro, evoMAG dar si pe amazon.co.uk.

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe