Despre Sistemele Audio HiFi Wireless Bluetooth pentru Smart TV-uri

Despre Sistemele Audio HiFi Wireless Bluetooth pentru Smart TV-uri. Televizorul, inca de la prima perfectionare a sa, in anul 1920, a evoluat extraordinar de mult, iar daca este sa ne uitam in urma cu jumatate de secol doar, acest echipament de divertisment ocupa deja un loc central in livingurile fiecarei familii. In prezent, tehnologia de divertisment a ajuns la era ecranelor plate, de dimensiuni foarte mari, iar daca in trecut televizorul era folosit ca sursa de informatii, acum lucrurile s-au schimbat, acesta devenind tot mai mult, centru multimedia.

Marii dezvoltatori de tehnologie in general si producatori de marca de televizoare smart in mod special, precum Samsung, LG, Philips, Panasonic, Sony, si multi altii, s-au orientat rapid in sensul evolutiei tehnologice, oferind noi tehnologii si solutii. Iar daca majoritatea dintre posesorii de televizoare smart, fie ele OLED, LED-LCD, 4K UltraHD, 3D sau curbate isi au “potolita” setea dupa caliatea imaginii, acum apare o alta cerinta. Cea a sunetului.

Sisteme Audio HiFi Wireless la evoMAG

 

Standardul audio wireless – Bluetooth

 

Pentru ca majoritatea televizoarelor, fie ele smart, 3D, simple sau 4K, se axeaza foarte mult pe partea de imagine, cei ce fac parte din categoria de audiofili, cauta solutii pentru a avea parte de o experienta a sunetului cat mai perfecta. Astfel au aparut si aceste sisteme audio wireless pentru televizoare. Bineinteles, tehnologia Hi-Fi Audio este prezenta inca de acum 50 de ani, de cand standardul Dolby a aparut in industria cinematografica si nu numai. Insa, cea mai mare problema prezenta la aceste sisteme audio erau cablurile. Oricine stie ca intr-un living modern se pot aduna chiar si zeci de metri de cabluri, care se incurca, sunt greu de aranjat, dar de asemenea reprezinta si un obstacol atunci cand se doreste o reamplasarea boxelor sau a televizorului.

 

Bluetooth, tehnologia care va scapa de fire

 

Principiul folosit la aceste sisteme audio wireless pentru televizoare este acelasi ca cel prezent la headsetul telefonului. Tehnologia radio Bluetooth a evoluat foarte mult, acum aceasta permite un flux de date in format digital de pana la 24Mb/s in cazul tehnologiei 3.0+HS, o viteza suficienta pentru a asigura o calitate perfecta a sunetului.

Partea buna a acestor sisteme audio wireless pentru televizoare este acea ca ele pot fi folosite si pentru a asculta muzica din orice sursa, fie ea televizor smart (sau prevazut cu Bluetooth), telefon mobil, tableta, laptop, computer si nu numai. Astfel, puteti asculta muzica sau postul de radio favorit fara a mai umbla in cutia cu cabluri.

 

Ce trebuie sa stiti despre sistemele audio wireless cu Bluetooth?

 

Orice posesor al unui astfel de sistem audio wireless trebuie sa tina cont de doua amanunte. Conexiunea radio-wireless Bluetooth are o anumita raza de actiune care este diminuata de grosimea peretilor. In general, aceasta conexiune are o raza maxima de acoperire de aproximativ 100 de metri, cel mult. Astfel, nu ar trebui sa va faceti griji daca doriti sa ascultati muzica de pe telefonul care este in bucatarie, stand in fotoliul din living.

De asemenea, deoarece exista mai multe discutii legate de interferentele ce pot aparea din cauza prezentei unui router wireless in camera. Pentru a evita acest lucru, cel mai bine este ca sistemul audio wirelles pentru televizor sa fie amplasat pe un perete opus fata de router, sau cel putin la o distanta de 3 – 6 metri distanta. Astfel, nu va mai exista nici un risc de interferenta sau bruiaj. In orice caz, producatori ca Harman Cardon (ce echipeaza mai nou televizoarele smart LG), Sony, Samsung, Bose si altii, folosesc tehnologii foarte avansate de ecranare si eliminare a erorilor din fluxul de date radio.

Sisteme Audio HiFi Wireless la eMAG

Asadar, in concluzie, putem spune ca aceste sisteme audio wireless pentru televizoare sunt nu numai practice, ci si extrem de comode dar si foarte elegante.  Acesta este doar inceputul tehnologiilor wireless audio, deja exista sisteme audio fara fir care folosesc conexiunea conexiunea wireless a telefonului sau cea din casa dumneavoastra pentru a reda muzica la distrante chiar si mai mari de 150 m.

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul