Televizoarele viitorului prezentate la CES 2016 Las Vegas

Noile lansări de televizoare şi tehnologii TV la CES 2016 LAS VEGAS. Ca să vă faceţi o idee despre cât de important este evenimentul, trebuie să ştiţi că acolo au fost prezentate pentru prima dată CD-ul, tehnologia HD şi televizorul 3D. Iar CES 2016 aduce în faţă tehnologii noi, produse finale ale unor prototipuri pe care le testăm şi le anunţăm drept tehnologiile viitorului de câţiva ani.

 

Noi modele de tehnologii si televizoare smart lansate la CES 2016 in Las Vegas

Noi modele de tehnologii si televizoare smart lansate la CES 2016 in Las Vegas

Dacă la ediţiile trecute CES au fost prezentate tehnologii precum televiziunea HD, 3D, 4K UltraHD si chiar OLED, acum, atenţia s-a îndreptatat spre o nouă generatie de Smart TV-uri, mai exact, televizoarele inteligente ce integrează tehnologia IoT (Internet of Things), cu ajutorul căreia, vom putea să controlăm toată aparatura electronică din casă. Acesta va fi un adevărat centru de comandă de la care vom putea cu uşurinţă să stingem luminile, să pornim maşina de spălat haine sau să vizualizăm video parcarea sau să încălzim motorul maşinii.

 

Vom vedea însă şi noi modele de televizoare OLED – tehnologia capabilă sa redea imagini mai clare, contrast mai puternic, albul mai alb şi negrul mai negru. Evident, vor fi si noi serii de televizoare 4K, ce vor face ca preţurile modelelor din 2015 să devină mult mai accesibile. Avem aşteptări mari de la Samsung, LG, Panasonic, Sony si Philips iar aceştia cu siguranţă ştiu că noua generaţie nu prea mai cumpără dacă noul produs este doar „un pic mai bun” ci au nevoie de ceva cu adevărat extraordinar. Și la fiecare nouă gamă de televizoare lansate, îmbunătăţirile, funcţiile şi capabilităţile au fost reale, produsele au devenit din ce în ce mai bune, şi cu excepţia varfurilor de tehnologie la rezoluţii şi diagonale ce depăşesc nevoia unui apartament sau al unui living într-o casă, preţurile au fost din ce în ce mai abordabile, iar frecvenţa scăderii acestora a crescut. Haideţi să vedem cum se poziţionează granzii industriei şi care sunt modelele şi producatorii new-entry pe această piaţă.

 

Se lansează Acer TV H7

 

Începem cu un producător renumit deşi nu în ceea ce priveşte televizoarele ci mai degrabă un brand de marcă în industria PC-urilor, a laptopurilor şi a nişei de tranziţie, a monitoarelor LED. La CES 2016, ACER va lansa primul televizor cu USB-type C : Acer H7. Acer H7 permite un transfer de date mult mai rapid decât al variantelor USB standard. Totodată, linia de televizoare smart Acer H7, este dezvoltată in baza celebrului design ZeroFrame si va veni in diagonalele de 25 si 26 inch.

ACER la Salonul CES 2016 Las Vegas lanseaza Smart TVul ACER H7

ACER la Salonul CES 2016 Las Vegas lanseaza Smart TVul ACER H7

Noile televizoare Acer vor avea rezolutii WQHD de 2560 x 1440 pixeli si vor fi echipate cu porturi HDMI 2.0. O caracteristică a noului port USB-type C este că va putea încărca şi laptopul, tableta sau telefonul care sunt conectate la acesta. Acer H7 se lauda cu cea mai exacta gama de culori redata, redand in proportie de 100% gama de culori sRGB. Televizoarele vor fi disponibile începând cu luna februarie 2016, la preţuri de la 499.99 de dolari. Preţuri decent abordabile, ce fac aceste televizoare destul de interesante.

 

Cu ce vine Samsung la CES 2016

 

Samsung se laudă că întreaga linie de Smart TV-uri Samsung 2016 va fi compatibilă cu tehnologia Internet of Things (IoT) și va beneficia de conexiune la platforma SmartThings. Televizoarele SUHD din gama Smart TV 2016 sunt de asemenea compatibile cu tehnologia IoT, ceea ce le transformă în centrul de comandă al caselor smart. Samsung a dezvoltat propriul hub de tehnologie IoT prin SmartThings pentru gama de televizoare SUHD 2016.

Samsung se focuseaza pe tehnologia Internet of Things la CES 2016 Las Vegas

Samsung se focuseaza pe tehnologia Internet of Things la CES 2016 Las Vegas

TV-urile inteligente se pot conecta și pot controla dispozitive Samsung și senzori SmartThings, dar și alte peste 200 de dispozitive compatibile SmartThings. Acestea includ de la lumini conectate și încuietori, la termostate și camere video realizate de producători terți, toate la cele mai înalte standarde de calitate. Pentru suport complet în cazul produselor compatibile SmartThings este necesar adaptorul SmartThings Extend USB.

 

La CES 2016, producătorul sud coreean Samsung va prezenta televizoarele viitorului aşa cum au fost acestea concepute astăzi, televizoarele care comandă nu doar televizoare cu tele-comandă, demonstrând şi punând accent pe modul în care noile Smart TV Samsung devin centrul dezvoltării ecosistemului IoT. SmartThings le permite utilizatorilor să acceseze toate dispozitivele lor inteligente direct din smartphone sau din televizorul SUHD. Cu aplicația SmartThings, oamenii se pot conecta și pot administra cu ușurință toate dispozitivele din casa inteligentă, dar și serviciile aferente, printr-o singură interfață intuitivă.

 

Cu ajutorul unei camere video exterioare conectate la Samsung Smart TV, utilizatorii pot verifica dacă au ajuns vizitatorii și pot alege să deschidă ușa casei direct de pe canapea. Alertele senzorilor de mișcare pot anunța pe ecranul televizorului atunci când este detectată o mișcare în afara casei, oferind astfel o securitate sporită a locuinței, chiar și atunci când utilizatorii nu sunt acasă. Funcția Cinema Mood a aplicației SmartThings facilitează crearea unui mediu perfect pentru un cinematograf acasă. Aceasta permite ajustarea automată a luminii ambientale și a sistemului de sonorizare, astfel încât să realizeze condițiile optime de vizionare a unui film. Toate televizoare SUHD Samsung 2016 vor fi compatibile cu tehnologia SmartThings, însă funcționalitățile acesteia vor fi activate la nivel regional pe măsură ce SmartThings va extinde disponibilitatea platformei.

 

Dacă anul trecut la CES 2015 televizoarele cu rezoluție 4K au ținut capul de afiș, se pare că la această ediție CES 2016 vom vedea primele televizoare 8K! Care probabil vor apărea în magazine în a doua parte a anului, şi la preţuri prohibitive pentru marea majoritate a consumatorilor. Dar, cu siguranţă, preţul va ajunge în aproximativ 2 ani să se apropie de plafonul minim actual al televizoarelor cu rezoluţie UHD, de 800$ (3500 lei).

 

LG va lansa televizoarele smart 8K

 

LG a anunțat că va dezvălui o nouă gamă de televizoare, răspunzând astfel campaniei SUHD lansate de Samsung. Cu o rezoluţie 4K UHD, noile modele de televizoare smart LG 2016 vor include 4 modele de la 65 la 86 inch in diagonală: UH9500 (65 „), UH9550 (86”), UH8500 (65 „) și UH8550 (75”). Într-un moment în care LG se bazează foarte mult pe tehnologia OLED, fiind practic singurul producator de televizoare OLED, această nouă serie doreşte să fie o alternativă IPS LCD LED pentru modelele Samsung SUHD sau a celor 4K UltraHD lansate de Sony, Philips sau Panasonic. Modelele de televizoare LG UH9500 şi UH9550, televizoarele high-end, se remarcă prin faptul că sunt UltraSlim, cu o grosime de numai 66,6 mm şi un sistem de sunet dezvoltat în colaborare cu Harman / Kardon cu funcţia Magic Sound Tuning ce ajustează sunetul redat în funcţie de camera în care se află.

 

 

In Las Vegas la CES 2016 LG isi va extinde gama de televizoare OLED, SUHD 4K dar si Smart TV 8K

La CES 2016 LG isi va extinde gama de televizoare OLED, SUHD 4K dar si Smart TV 8K

 

Însă cea mai aşteptată serie de televizoare LG este cea a modelelor Super UHD TV cu rezoluţie 8K si diagonală de 98 inch.  8K înseamnă 7680×4320 pixeli, primul videoclip in format 8K fiind deja disponibil pe Youtube încă de la mijlocul anului trecut, am scris si noi aici.

 

Alte gadgeturi la CES 2016 Las Vegas

 

Alte segmente care ar putea fi stelele din acest an în Las Vegas alaturi de televizoarele smart de top ale celor de la LG, Samsung sau Acer: dronele asistate cu o calitate a imaginii filmate UHD / 4K şi maşina cu şofer automat. 4K ar putea intra drept o caracteristică de bază şi la Blu-Ray uri, sistemul de iluminat va deveni smart, şi evident, reînoirea gamei de aparate de fotografiat şi a smartphone-urilor de top.

Author: Reviewer

Share This Post On