Samsung 75CU7172, TV 2023 cu diagonala imensa de 2m la un pret accesibil

Samsung 75CU7172 este un televizor Smart UHD 4K LED cu o diagonală impresionantă de 189 cm și o calitate excelentă a imaginii pentru prețul pe care îl plătiți. Este disponibil la un preț accesibil de sub 1000 de euro (în cazul campaniei de reduceri), ceea ce îl face o alegere excelentă pentru aceia care doresc să se bucure de o experiență de vizionare imersivă fără a cheltui o sumă foarte mare de bani.

Design Samsung 75CU7172

Designul acestui televizor Samsung este elegant și modern, cu un suport robust și un cadru subțire, ceea ce îl face perfect pentru orice încăpere. Imaginile sunt afișate cu o rezoluție UHD 4K și un raport de contrast ridicat, oferind o calitate a imaginii superioară și o experiență de vizionare mai realistă. Acest televizor este compatibil cu cele mai noi tehnologii de imagine, inclusiv HDR10+, pentru a oferi un nivel mai ridicat de detalii, culori mai vii și negru mai profund.

flanco.ro/
Samsung 75CU7172

Televizorul Samsung 75CU7172 are un design modern și minimalist, cu un aspect subțire și rame înguste în jurul ecranului. Are o dimensiune impresionantă de 189 cm (75 inci) pentru a oferi o experiență cinematică imersivă.

Samsung 75CU7172

Acesta are o grosime de aproximativ 6 cm și o greutate de 36,6 kg fără suport, iar cu suportul atașat, greutatea totală crește la 40,6 kg. Recomandăm însă achiziția unui suport de susținere de perete sau unul cu picioare pe roți, cel standard nefiind chiar suficient de stabil pentru acestă diagonală.

Samsung 75CU7172

Televizorul are un finisaj negru lucios și este dotat cu o bază centrală în formă de V pentru a-i oferi stabilitate. Acesta este prevăzut cu găuri pentru montarea pe perete, astfel încât să poată fi amplasat pe perete pentru a economisi spațiu. În plus, telecomanda sa elegantă și ergonomică se potrivește perfect cu designul modern al televizorului.

Calitate si Tehnologii ale Imaginii

Televizorul Samsung 75CU7172 este un 4K Ultra HD deci permite o rezolutie de 3840 x 2160 pixeli, care oferă o claritate excelentă a imaginii, fara impuritati in mod special in cazul conținutului 4K nativ de pe youtube sau platformele de streaming Netflix, HBO Go, Disney+, Hulu, șamd. Chiar și imaginile ce intră la rezoluții mai mici, sunt bine scalate, detaliate, clare și pline de viață, cu culori vibrante și o gamă largă de nuanțe. Tehnologia HDR10+ îmbunătățește contrastul și luminozitatea pentru a oferi imagini mai luminoase și mai strălucitoare.

Această claritate a imaginii este perfectă pentru filmele cu efecte speciale, precum și pentru jocurile video cu grafică avansată. Datorită mărimii mari a ecranului de 75 de inci și a rezoluției 4K, acest televizor poate fi utilizat cu succes în camere mari, precum sufragerii, camere de cinema acasă sau săli de conferințe în mediul de business.

Totuși, este important să reținem că, pentru a beneficia de această calitate superioară a imaginii, este nevoie de un conținut de înaltă calitate, cum ar fi filme și jocuri video în format 4K. De asemenea, este important să aveți o conexiune de internet suficient de rapidă pentru a putea difuza conținut de calitate în timp real.

Televizorul Samsung 75CU7172 beneficiaza de mai multe tehnologii de imbunatatire a imaginii, care asigura o experienta de vizionare cat mai placuta. Acestea includ:

  1. UHD Dimming – aceasta tehnologie segmenteaza ecranul in mici zone pentru a ajusta contrastul, culorile si nivelurile de negru. Acest lucru imbunatateste claritatea si adancimea imaginii.
  2. HDR (High Dynamic Range) – aceasta tehnologie optimizeaza contrastul intre cele mai luminoase si cele mai intunecate zone ale imaginii, permitand sa se afiseze detalii mai bogate si culori mai vii.
  3. PurColor – aceasta tehnologie asigura o gama larga de culori, pentru o experienta de vizionare cat mai autentica si mai apropiata de realitate.
  4. Auto Motion Plus – aceasta tehnologie reduce efectul de blur si ofera imagini clare, chiar si in secvente de actiune rapida.

In ceea ce priveste tipurile de camere, acest televizor se preteaza atat camerelor luminoase, cat si celor intunecate, datorita tehnologiei HDR si UHD Dimming, care optimizeaza claritatea imaginii indiferent de conditiile de lumina. De asemenea, tehnologia Auto Motion Plus ajuta la redarea clara a imaginilor in secventele de actiune rapida, facandu-l potrivit si pentru vizionarea sporturilor sau a filmelor de actiune.

Acest televizor are o rată de refresh de 60Hz și un timp de răspuns rapid, ceea ce îl face perfect pentru vizionarea sporturilor sau a jocurilor. De asemenea, are mai multe porturi HDMI și USB, ceea ce îl face ușor de conectat la diferite dispozitive.

Samsung 75CU7172

Interfața sa Smart TV oferă acces la o gamă largă de aplicații și servicii de streaming, inclusiv Netflix, Amazon Prime Video și Hulu, precum și la alte aplicații populare de pe web. Cu ajutorul tehnologiei Bluetooth, acest televizor poate fi conectat la o varietate de dispozitive, inclusiv căști sau boxe, fără a fi nevoie de cabluri suplimentare.

Sistemul de sunet

Televizorul Samsung 75CU7172 dispune de tehnologii avansate și pentru îmbunătățirea calității sunetului și a difuzoarelor, oferind o experiență audio impresionantă. Nu putem afirma că au fost foarte multe îmbunătățiri aduse față de modelele anilor 2021 și 2022, dar chiar și așa vorbim de tehnologii patentate și de top al producătorului sud coreean.

Primul aspect de menționat este sistemul de sunet integrat, care constă în două difuzoare încorporate de 20W fiecare, cu tehnologia Dolby Digital Plus și DTS. Acest sistem produce un sunet stereo clar și puternic, care poate fi auzit în întreaga cameră, îmbunătățind astfel experiența de vizionare.

În plus, televizorul dispune de tehnologia Samsung Adaptive Sound, care analizează conținutul video pentru a ajusta automat setările audio în funcție de conținutul afișat. De asemenea, televizorul este compatibil cu tehnologia Samsung Acoustic Beam, care simulează un sunet surround virtual pentru o experiență audio mai imersivă.

Pentru cei care doresc o calitate audio și mai bună, televizorul dispune și de o ieșire audio optică, care permite conectarea la un sistem audio extern, cum ar fi un sistem home cinema sau o bară de sunet recomandată.

Sistem de operare, aplicatii si conectivitate

Televizorul Samsung 75CU7172 vine echipat cu sistemul de operare Tizen, dezvoltat de Samsung. Acesta ofera o navigare rapida si fluida, precum si o interfata intuitiva si personalizabila. Sistemul de operare Tizen vine cu numeroase aplicatii preinstalate, precum Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, Hulu si multe altele. De asemenea, utilizatorii pot descarca si alte aplicatii din magazinul de aplicatii al televizorului.

Conectivitatea televizorului Samsung 75CU7172 include doua porturi USB, trei porturi HDMI, o intrare Ethernet, o iesire audio digitala si o iesire pentru casti. (desi recomandam conectarea prin intermediul unor Casti Bluetooth / Wi-Fi compatibile). Acesta vine de asemenea cu Wi-Fi integrat si Bluetooth, ceea ce permite conectarea la internet si la dispozitive compatibile prin intermediul retelei wireless. Televizorul suporta, de asemenea, conectivitatea prin cablu HDMI-ARC, ceea ce permite utilizatorilor sa trimita sunetul de la televizor la un sistem audio extern compatibil prin intermediul unui singur cablu HDMI.

Cel mai bun televizor de dimensiuni mari Samsung 75CU7172

Un alt avantaj al acestui televizor este capacitatea de a fi controlat prin intermediul asistentului vocal Alexa sau Bixby, folosind o telecomanda inteligenta inclusa. Aceasta telecomanda inteligenta are un microfon incorporat, ceea ce permite utilizatorilor sa controleze televizorul cu ajutorul comenzilor vocale.

Pareri si concluzii de final

În concluzie, Samsung 75CU7172 este un televizor Smart UHD 4K LED impresionant cu o diagonală mare, o calitate excelentă a imaginii și o interfață inteligentă. Acest televizor este o alegere excelentă pentru cineva care dorește să se bucure de o experiență de vizionare imersivă, fără a cheltui o sumă foarte mare de bani. Iar prețul foarte bun, îl face cel mai recomandat televizor de diagonală mare. Îl puteți cumpăra de la eMAG, CEL.ro și evoMAG.

Vă recomandăm însă să vedeți și oferta clasei 8 de LED-uri Samsung (CU8072), în cazul în care prindeți o ofertă de reduceri, merită să vă îndreptați către 75CU8072 sau 85CU8072.


Oferta CU8000
 (CU8072)
43CU807250CU807255CU807265CU807275CU8072 si 85CU8072LED4k60Hz
Oferta CU7000 (CU7172)43CU717250CU717255CU717265CU717275CU717285CU7172LEDLink Review4k60Hz
evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cele mai bune marci si modele de televizoare in 2023 - […] Review […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *