Cum stau vânzările de televizoare 4K in Romania?

Vânzările locale de televizoare 4K (Ultra HD), a căror re­zo­luţie este de patru ori mai mare decât cea a modelelor Full HD, vor genera anul acesta peste 20% din valoarea pieţei de profil, urmând să depăşească astfel circa 70 milioane de euro, în condiţiile în care valoarea totală a livrărilor de TV-uri va ajunge la 350 milioane de euro la finalul lui 2016, potrivit estimărilor reprezentanţilor companiei sud-coreene LG, unul dintre cei mai mari producători de televizoare din lume.

Cum stau vânzările de televizoare 4K in Romania?

Vânzările locale de televizoare 4K (Ultra HD), a căror re­zo­luţie este de patru ori mai mare decât cea a modelelor Full HD, vor genera anul acesta peste 20% din valoarea pieţei de profil

Părerea noastră este că această informaţie este perfect credibilă ţinând cont de faptul că preţul unui televizor 4K este pe final de an cu un pic peste 20% peste preţul unui televizor Full HD. Insă nu rezoluţia face diferenţa ci tehnologiile de îmbunătăţire a imaginii si a sunetului cu care sunt echipate aceste televizoare.

Modelele de televizoare 4K vin echipate cu o serie de alte tehnologii de ultimă generaţie, acestea fiind modele „smart“ – permit navigarea pe internet şi accesare aplicaţiilor dedicate de jocuri şi conţinut multimedia, cu dimensiuni ale ecranului de minim 40 inci (102 cm).

Segmentul UHD si Super UHD a înregistrat o creştere spectaculoasă in anul 2015, ponderea acestuia în totalul pieţei de televizoare ajun­gând la circa 14% din punct de vedere valoric, mai mult decât dublu faţă de 2014. În 2015, piaţa locală de televizoare s-a situat la circa un milion de unităţi, în valoare de peste 300 mil. euro.

În 2014, anul lansarii 4K, segmentul UHD a reprezentat circa 5-6% din piaţa locală de televizoare, iar anul trecut procentul a crescut la 14%. Creşterea este foarte mare şi se datorează în principal scăderii preţului. Treptat, modelele UHD vor lua locul mo­de­lelor Full HD.

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul