Ce posturi TV emit la rezolutie 4K in Romania?

Televizoarele 4K au fost prezentate in urma nu cu mult timp la expozitia internationala de tehnologie CES Las Vegas insa nu exista la acel moment continut 4K sau posturi de televiziune care sa emita la rezolutia 4K Ultra HD. Preturile televizoarelor 4K UHD erau exorbitante, si ne gandeam ca vor trece cel putin 10 ani ca acestea sa fie imbratisate in masa de catre consumatori.

In momentul in care dupa 2 ani preturile la aceste televizoare 4K au scazut, s-a pus problema existentei de content pentru acestea, filme sau transmisiuni sportive in format 4K. Youtube-ul nu era suficient. A durat inca ceva timp ca cei ce vor sa isi achizitioneze un televizor pentru utilitate sa fie convinsi. Majoritatea vanzarilor 4K se indreptau catre maniacii de tehnologie sau pentru cei vizionari ce stiau ca vremea emisiunilor, filmelor, evenimentelor sportive sau concertelor in 4K va veni. Astazi televiziunea 4K a patruns in Romania si cu content romanesc. Grupul Digi | RCS & RDS a lansat un pachet special pentru abonații Digi TV – Pachetul 4K, care cuprinde canalul propriu, Digi 4K, dar din 2020 și Eurosport 4K. Telespectatorii care iubesc sportul vor avea, astfel, ocazia de a viziona la calitate Ultra-HD cele mai importante competiții sportive din Europa și nu numai

Eurosport 4K, canal din portofoliul Discovery România, va fi, alături de Digi 4K, cel de-al doilea post Ultra-HD din pachetul 4K, introdus de operatorul de comunicații electronice Digi | RCS & RDS, de vineri, 17 ianuarie 2020.

Abonații Digi TV care au deja activată extraopțiunea Digi4K vor putea urmări cele mai urmărite și îndrăgite competiții sportive difuzate de cele două posturi, a căror emisie va fi recepționată în toată țara.

Cat costa pachetul 4K la RCS-RDS?

În cazul clienților care doresc să își activeze această extraopțiune, pachetul 4K este disponibil la prețul de 5 lei/ lună (inclusiv TVA).

Digi 4K poate fi găsit pe poziția 200 din grila de programe Digi TV, iar Eurosport 4K se va afla pe poziția 201. Activarea extraopțiunii se poate realiza fie din contul individual de pe digiromania.ro sau prin Serviciul de Relații cu clienți, fie în rețeaua de magazine și puncte de vânzare Digi.

Digi | RCS & RDS a fost primul operator de servicii convergente de comunicații electronice din România care a lansat pe piața locală o televiziune 4K.

Ce emisiuni TV sunt transmise in rezolutie 4K?

Încă de la lansarea sa, în noiembrie 2018, Digi 4K a difuzat un mix de conținuturi constând în transmisiuni sportive premium (UEFA Champions League, UEFA Europa League, La Liga, Bundesliga, Formula 1 și altele) și documentare.

Ce evenimente sportive sunt transmise in rezolutie 4K?

Pe Eurosport 4K, telespectatorii vor putea viziona turneele de tenis de Mare Șlem, Tururile Cicliste, Jocurile Olimpice de Vară, snooker, sporturi de iarnă și multe altele.

Prin intermediul pachetului 4K, iubitorii sportului abonați la serviciul Digi TV vor avea acces la cea mai extinsă ofertă de transmisiuni sportive, realizate la cele mai performante standarde tv disponibile pe piața din România.

De stiut: pentru a putea vizualiza posturile TV ce emit la rezolutie 4K aveti nevoie de un televizor compatibil 4K. Acestea sunt identificate prin standardul 4K Ultra HD.

Televizoarele 8K de asemenea pot reda continut 4K pe care il upscaleaza la 8K (procesul de imbunatatire a imaginii astfel incat rezolutia inferioara sa poata fi redata ca si rezolutie superioara printr-un proces software).

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *